Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 01-12-2021, 06:28 PM
Matt Stephanson Matt Stephanson is offline
Member
 
Join Date: Oct 2020
Location: North Vancouver
Posts: 27
Default Re: MTRX Studio DADman-Network Connection Error

Thanks again, Jeff + others!

I’m sending the 7.1 mon outs thru to the omni because i wanted to have the mtrx do the ad and da for the console i/o. 16 lines into the asp4816 for mics, 16 lines out of the mixer into the mtrx studio - then 16 out from Pro Tools back into the mixer for analog mixing.

I figured it’d be easy to set up the omni as a mon setup
I’m rethinking this now, as the da is likely nicer out of the mtrx anyway.
Then I’d just be using the omni for ch 9-16 out to the mixer (1-8 fr. the mtrx).

I will give this a shot tomorrow.
Anyway, thanks for these thought-provoking insights and questions.
This is a great forum - glad it’s (and you’re) here!
Matt

Last edited by Matt Stephanson; 01-12-2021 at 06:40 PM.
Reply With Quote
  #22  
Old 01-12-2021, 07:19 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 1,248
Default Re: MTRX Studio DADman-Network Connection Error

Quote:
Originally Posted by LDS View Post
Good to know, Jeff. I guess that implies the expansion port works exactly the same way it ever has?
Indeed. The DigiLink functionality on the MTRX Studio as well as the MTRX hasn't changed very much. There was additional work done when we added the DigiLink expansion cards for MTRX to ensure that the nomenclature made sense for lots of DigiLink IO.

best,


Jeff
__________________
Jeff Komar
Solutions Specialist, Pro Audio
Avid
S6 FAQ
Reply With Quote
  #23  
Old 01-12-2021, 07:57 PM
gives's Avatar
gives gives is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Portland, OR
Posts: 1,250
Default Re: MTRX Studio DADman-Network Connection Error

Quote:
Originally Posted by pablovius View Post
thanks for being there Jeff....

Problem solved Jeff, I was running Dadman vs 5.3.4.3 which was the latest from DAD.. 5.4.2.1 did the trick (From Avid's page)

cheers
Jeff IS THE MAN! He helped me on some Dolby stuff a month ago.

G
__________________
Gregory Ives, Composer/Sound Designer/Musician
http://www.gregives.com
https://pro-labs.imdb.com/name/nm1170521/?ref_=sch_int

Protools 2020.12 Ultimate HD Native Thunderbolt Avid HD IO
Mac Pro 3.5GHz 6-Core Intel Xeon E5 64GB of Ram
OSX Mojave 10.14.6, Digital Performer 9.5.2, Logic Pro X 10.5.1
Reply With Quote
  #24  
Old 01-13-2021, 01:13 PM
Matt Stephanson Matt Stephanson is offline
Member
 
Join Date: Oct 2020
Location: North Vancouver
Posts: 27
Default Re: MTRX Studio DADman-Network Connection Error

*Hangs head in shame for ongoing saga of my bungling.*

Ok, I've created my monitor profile and labeled everything I need.
I've also switched the wiring so the Mons are fed from the MTRX, instead of the OMNI, as Jeff suggested.

My setup is 16 lines out from the mixer to the MTRX Studio, then 8 out from Dante to the DA of the MTRX into my 7.1 mons.
Then I have 8 out from the MTRX into the mixer 1-8 DAW inputs, and 8 out from the OMNI for mixer in 9-16 (to do analog mixing).

If it's easier, I'm posting my profile for inspection here, as it's kinda hard to explain all the crosspoints, etc. The zip contains my profile and dms.

I'm still not getting audio into or out of the MTRX Studio, so not sure if it's my matrix layout, or what. All show green lock circles in DADman.

I've routed everything in Pro Tools accordingly, and also in Dante Controller app.

Thanks for any ideas.
Reply With Quote
  #25  
Old 01-13-2021, 02:37 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 1,248
Default Re: MTRX Studio DADman-Network Connection Error

Your Monitor Profile shows a single 7.1 SMPTE ordered Source called Control Room and a single Output set called Neumann 7.1 which is also in SMPTE order assigned to DA Line Outs 1-8.

I would ask if you have meter deflection in the following places:

(1) In Dante Controller (Device View) focusing on MTRX ST - Receive Tab should show Green speakers if your Dante stream is getting there.

(2) In DADman -> you should see meter deflection both on the Source Input fader of your CR Monitor (Mon) as well as in the patchbay (Con section).


Jeff
__________________
Jeff Komar
Solutions Specialist, Pro Audio
Avid
S6 FAQ
Reply With Quote
  #26  
Old 01-18-2021, 09:46 AM
Matt Stephanson Matt Stephanson is offline
Member
 
Join Date: Oct 2020
Location: North Vancouver
Posts: 27
Default Re: MTRX Studio DADman-Network Connection Error

Hi Jeff,

1. Thanks, my speaker icons in Dante Controller app are greyed out under the "Signal" column. Under the "Status" column, they are showing green checkmarks, just like in the main matrix view of the app (showing the transmitters and receivers).

2. I am not seeing any meters for DA or AD moving in DADman. I'm only seeing the physical meter move on the MTRX ST hardware when I plug a mic into the onboard micro #1. However, this mic does not show meter movement in DADman.

It must not be connecting to the Mac Dante or something?
Argh, wish I could buy you a beverage!
Reply With Quote
  #27  
Old 01-18-2021, 10:41 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 1,248
Default Re: MTRX Studio DADman-Network Connection Error

It sounds like you are not getting a valid Dante stream coming into your MTRX hardware. Here's what an active stream should look like:

https://www.dropbox.com/s/3ovkixihpz...Tream.png?dl=0

This example shows Dante Virtual Soundcard (computer name = RADCLIFFroad) from my computer actively streaming into the MTRX hardware.

It would be helpful if you posted some screengrabs from device info, clock status and network status.


Also - have you verified that you are on the latest firmware plus the current version of DADman?

best,



Jeff
__________________
Jeff Komar
Solutions Specialist, Pro Audio
Avid
S6 FAQ
Reply With Quote
  #28  
Old 01-18-2021, 10:49 AM
Matt Stephanson Matt Stephanson is offline
Member
 
Join Date: Oct 2020
Location: North Vancouver
Posts: 27
Default Re: MTRX Studio DADman-Network Connection Error

THanks, here's those shots attached:
Reply With Quote
  #29  
Old 01-18-2021, 11:15 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 1,248
Default Re: MTRX Studio DADman-Network Connection Error

Looks like your DVS clock is not locked to PTP. Here's an article from the Audinate knowledge base:

https://www.audinate.com/learning/fa...nte-controller


Jeff
__________________
Jeff Komar
Solutions Specialist, Pro Audio
Avid
S6 FAQ
Reply With Quote
  #30  
Old 01-18-2021, 11:21 AM
Matt Stephanson Matt Stephanson is offline
Member
 
Join Date: Oct 2020
Location: North Vancouver
Posts: 27
Default Re: MTRX Studio DADman-Network Connection Error

OK, I was on 5.4.2.1 now on latest 5.4.4.2.
I was on 1.0,0,1 firmware, now on 1.0,3.2.

Immediately I see the mic from the MTRXst rear panel deflecting!
No DA metering yet, but one step closer!

Once the unit restarted after firmware update, the drum loop in pro tools that was playing played out over my surround speakers - but only for about 1.5 seconds, then stopped.

Feel so close . . .
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DADman MTRX profile question SomeOtherGuy Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 18 07-20-2020 11:26 AM
DADman/PROmon on MTRX with OSX above 10.12 Sierra paulo m Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 03-01-2019 05:05 PM
MTRX Reference (Ref) Button in DADman Software jb_trm Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 02-20-2019 07:53 PM
Sum and Intercancel between MTRX DADman and S6 laki Avid S6 1 12-27-2017 05:18 PM
E3 Engine I/O and Network Switch Connection Error Davoetta VENUE Live Sound Systems 4 10-21-2014 09:00 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:28 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com