Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #81  
Old 04-01-2020, 11:56 AM
home_studio home_studio is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Israel
Posts: 105
Default Re: 2020.3 is out

So far so good.
Yet, there is a quite noticeable lag from when pressing play till pt runs, also when pressing stop. Not so jiffy this version.
Simple session, plenty of ram.
__________________
2020.5 Ultimate / Mac Pro (Late 2013) / 6 core 3.5GHz / 64Gb / OSX 10.13.6 / MBox 3 Pro / 2 x Artist Mix / PT|Control / Aja T-Tap
Reply With Quote
  #82  
Old 04-01-2020, 11:58 AM
koka koka is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Serbia
Posts: 193
Default Re: 2020.3 is out

Midi event list bug still no fixed !
Cant delete midi events AVID please fix this!
Reply With Quote
  #83  
Old 04-01-2020, 12:13 PM
Jess Davy Jess Davy is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Slovenia
Posts: 3
Default Re: 2020.3 is out

Quote:
Originally Posted by neilvg View Post
So I love the new folder tracks in terms of functionality, but I HATE how it looks. My beautiful color coded sessions looking 'garish' with fat lines and bright colors that can't be toned down.

I hope they update with some visual aesthetic features. Since so many of us will now use folder tracks regularly, I think it should look better than the current integration. I can understand why they want them so bold, but I think its eventual ubiquitous use in sessions will deem this look a little overkill. At least some visual preferences would give us the option to tone it down.

Otherwise, I think it's great, easy to use, and awesome for my workflow.
Looks like I'm not the only one. I wish that Folder Tracks could also be fully colored (at least have a separate option for Folder Tracks in preferences). Other than that, I love the new update! And I can finally see the cursor in MIDI Editor
Reply With Quote
  #84  
Old 04-01-2020, 12:48 PM
Studio Dweller Studio Dweller is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: New Jersey, USA
Posts: 667
Default Re: 2020.3 is out

Quote:
Originally Posted by Mitch Griffin View Post
My only disappointment so far is it seems the EU control to my iPad is now broken. I've got the latest V. 20.1.0.8. All parameters on my iMAC are correct. Anyone else?
In addition to the current iPad app, make sure you also have the latest EuControl app (v20.1.0.50) installed on your computer.
__________________
Larry
Cellar Dweller Productions
PT 2020.3.0 HDX, HD IO 16x16 analog, 192 I/O, Control|24
Mac Pro 2019 16-core, 96GB RAM, OS 10.15.2
Reply With Quote
  #85  
Old 04-01-2020, 03:08 PM
noiseboyuk noiseboyuk is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 1,211
Default Re: 2020.3 is out

Quote:
Originally Posted by lesbrunn View Post
Try ticking the routing option in the new track dialogue.
Thanks, I might have missed this.

Thanks to for the other replies on this issue, a lot to get one's head around.
__________________
Guy Rowland
www.guyrowland.co.uk
www.sound-on-screen.com - Original audio clips of movies, TV shows and games, licensed as regular production music.

PT 2020 Ultimate; W10 Pro; i7 7820X; 64gb RAM; RME Babyface; UAD Quad Satellite USB; GTX 1050i
Reply With Quote
  #86  
Old 04-02-2020, 03:38 AM
noiseboyuk noiseboyuk is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 1,211
Default Re: 2020.3 is out

Quote:
Originally Posted by lesbrunn View Post
Try ticking the routing option in the new track dialogue.
OK, so I'm not seeing any other options. I can select routing folder (as opposed to a regular one), but that's it.

Quote:
Originally Posted by originalscottyg View Post
If you select some tracks and right click, then go to Move To->New Folder, and create a Routing Folder, there is a check box to route the tracks to the folder in that dialog.
I don't have that option here. When I right click, I only have an option to Move To-> New Playlist.

EDIT - ok, I was right clicking the clips which doesn't work, but right clicking the track header DOES have the option to move to a new (or existing folder). All well and good, but it still dosn't route.

So I'm really struggling to see how this routing folder works at all. I'll keep reading up.... it must do SOMETHING, right?
__________________
Guy Rowland
www.guyrowland.co.uk
www.sound-on-screen.com - Original audio clips of movies, TV shows and games, licensed as regular production music.

PT 2020 Ultimate; W10 Pro; i7 7820X; 64gb RAM; RME Babyface; UAD Quad Satellite USB; GTX 1050i
Reply With Quote
  #87  
Old 04-02-2020, 03:49 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 19,535
Default Re: 2020.3 is out

it is not automatic. you only get automatic buss for "Folder1" for example, but you need to manually change routing of a track inside the folder
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #88  
Old 04-02-2020, 04:03 AM
noiseboyuk noiseboyuk is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 1,211
Default Re: 2020.3 is out

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
it is not automatic. you only get automatic buss for "Folder1" for example, but you need to manually change routing of a track inside the folder
Yes, but I now also see that this must be what originalscottyg was getting at, you do get an option to route if you right click track headers, click Move To and then select a NEW folder track. It doesn't work on an existing routing folder. Even on a new folder, the option to route tracks to it is greyed out until you then select Routing Folder track. But that's an incredibly specific series of steps, almost deliberately hidden from pubic view!

Have to say this is totally bizarre and confusing to me. What's the point of a routing folder that doesn't route? Under what circumstances would you want a fader, mute and solo buttons for a folder track that don't do anything at all?

(I've summarised all this in the routing folder thread here -http://duc.avid.com/showpost.php?p=2559577&postcount=12 )
__________________
Guy Rowland
www.guyrowland.co.uk
www.sound-on-screen.com - Original audio clips of movies, TV shows and games, licensed as regular production music.

PT 2020 Ultimate; W10 Pro; i7 7820X; 64gb RAM; RME Babyface; UAD Quad Satellite USB; GTX 1050i
Reply With Quote
  #89  
Old 04-02-2020, 07:51 AM
originalscottyg originalscottyg is online now
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Detroit
Posts: 648
Default Re: 2020.3 is out

Quote:
Originally Posted by noiseboyuk View Post
Yes, but I now also see that this must be what originalscottyg was getting at, you do get an option to route if you right click track headers, click Move To and then select a NEW folder track. It doesn't work on an existing routing folder. Even on a new folder, the option to route tracks to it is greyed out until you then select Routing Folder track. But that's an incredibly specific series of steps, almost deliberately hidden from pubic view!

Have to say this is totally bizarre and confusing to me. What's the point of a routing folder that doesn't route? Under what circumstances would you want a fader, mute and solo buttons for a folder track that don't do anything at all?

(I've summarised all this in the routing folder thread here -http://duc.avid.com/showpost.php?p=2559577&postcount=12 )
Yup, that's what I was saying. Agreed that it is a bit convoluted. It seems like there should be a preference setting to the effect of "Automatically Route Tracks When Moving to an Existing Routing Folder". Then we could choose whether this happens or not.

As far as being able to have tracks in a Routing Folder that are not routed to it, that part actually makes sense to me. For example, having reverb or effects returns associated with the group of tracks in the folder but not routed through that bus.
__________________
Scott Gatteño
Yessian
Reply With Quote
  #90  
Old 04-02-2020, 08:32 AM
grayter1 grayter1 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Woodbury, MN
Posts: 316
Default Re: 2020.3 is out

Quote:
Originally Posted by originalscottyg View Post
As far as being able to have tracks in a Routing Folder that are not routed to it, that part actually makes sense to me. For example, having reverb or effects returns associated with the group of tracks in the folder but not routed through that bus.
Exactly. That's what I just set up in my new template and it's what I do in Reaper.

tg
__________________
Win 10 Pro / i7-6700K 4.00GHz / GA-Z170X-UD5 / 32 GB / nVIDIA GTX 1050ti / Audient iD22 / Komplete S49 / Pro Tools Ultimate 2020.3 / Nuendo 10 / Reaper 6 / Studio One 4.6 / Komplete 12
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2020 PT-Release belasoul Post - Surround - Video 6 03-10-2020 03:17 PM
Pro Tools 2020.1 off the wall Pro Tools 2019 138 01-21-2020 07:12 PM
New Avid Link 2020.1 - launched today 1/16/2020 marianna Licensing & Accounts 8 01-16-2020 11:43 PM
Does anyone use XV-5080 or XV-2020? Atana 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 09-24-2002 10:52 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:38 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com