Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools Software (Mac)

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 02-22-2018, 08:25 AM
speak.sigma's Avatar
speak.sigma speak.sigma is offline
Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: london,canaries
Posts: 6
Default (custom) Region playback Head-start/end settings??

Hi all. First post but been reading this place for some times(years).

Could anyone please tell me if the following is possible??

My problem/standing.
I'm slicing drum-loops.
I've imported a drum loop. Used strip silence. Now I have 9 different regions sliced and I wish to bounce those regions with FX(specifically Slate VTM only).

I've noticed that with Tape-emulation plugins and millisecond audio if simply select an audio region and bounce to disk the resulting audio file has a CLICK @beginning and end. Inorder to not have clicks I have to manually select the region with approx. 3-4milisecond before it's start and its end. (Time for tape to initialize)

My question;
Is there a way/some place in settings to specify the BEGINNING-END of selected audio regions? So when I select a region it automatically gives it a Head-start(150millisecond) before it's true beginning and 150millisecond After it's true end.

Mucho Gracias!!
Ps-is anyone NOT experiencing this "tape" behaviour??

Last edited by speak.sigma; 02-23-2018 at 03:00 AM. Reason: Extra info
Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Let's start this new forum with a head count ghostwriter Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 50 05-07-2012 05:35 PM
Bug - playback head gets stuck when zooming during playback atucker Pro Tools Software (Mac) 0 01-18-2011 02:55 PM
setting for play head, return to start? T.Glaze 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 02-02-2010 08:32 AM
7.2 cut head on an audio region with a fade bug Brandonx1 Pro Tools TDM Systems (Win) 5 09-20-2006 01:12 PM
Arrow head in a region? Rail Jon Rogut 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 11-22-2002 12:36 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:57 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com