Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-06-2013, 08:05 AM
Seafoam_Green's Avatar
Seafoam_Green Seafoam_Green is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bali - Indonesia
Posts: 788
Default I push PLAY and Stop Button lights up Blue ???

Hi I hope someone can help ? .......,

Ive racked my brain on the manuals for hours .......,

When I press PLAY in the transport , it lights up green for a second , (and flashes once)

...., while at the same time the STOP button turns BLUE ( and also flashes 0nce )


- then they both return to white ..., and nothing happens , ie; my music wont play .

Ive tried everything , and its driving me nuts .... Why wont the play button simply "PLAY" ????????????????????????????????? Ive also tried reloading , re-starting ,etc etc

- PT - 10.3.6 , Mbox pro , windows 7 , 64 bit.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-06-2013, 08:49 AM
dr_daw's Avatar
dr_daw dr_daw is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Cariboo, BC
Posts: 1,216
Default Re: I push PLAY and Stop Button lights up Blue ???

I haven't seen too many guys with this issue in your setup. I have had this same 'play/pause' mode. To get things to work what I do is the following;

Go to the interface control (in my case Saffire MixControl)
Change the buffer size from whatever it is at, and change it back
Voila! Play/pause mode fixed

Since updating my drivers for my Saffire, I haven't had this issue since then. Good luck, search 'play/pause' mode on here you may find other users with the same issue and setup as you.
__________________
FBR recording - https://www.facebook.com/fromthebase...cordsrecording
@FBRrecording - Instagram
Rig
MBP 15" High Sierra 10.13.3, i7 2.6Ghz, 8Gb DDR, 750Gb 7200rpm, PT 2019.5, Focusrite Saffire Pro 40, Octopre MkII, Glyph GPT50, Avalon 737sp, AMS Neve 1073's, API 512c, CAPI 312's, DW drums, Fender Guitars/Amps, AKG, Rode, Sennheiser, Neumann U87 & KM184's, Coles 4038, Equator D5 monitors
Reply With Quote
  #3  
Old 07-06-2013, 09:03 AM
Seafoam_Green's Avatar
Seafoam_Green Seafoam_Green is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bali - Indonesia
Posts: 788
Default Re: I push PLAY and Stop Button lights up Blue ???

Thanks a million

this worked a treat , you are a true scholar and a gentleman , and a champion also .
Reply With Quote
  #4  
Old 07-06-2013, 09:18 AM
dr_daw's Avatar
dr_daw dr_daw is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Cariboo, BC
Posts: 1,216
Default Re: I push PLAY and Stop Button lights up Blue ???

Glad I could help, I know how frustrating these little quirks can be. Rock on!
__________________
FBR recording - https://www.facebook.com/fromthebase...cordsrecording
@FBRrecording - Instagram
Rig
MBP 15" High Sierra 10.13.3, i7 2.6Ghz, 8Gb DDR, 750Gb 7200rpm, PT 2019.5, Focusrite Saffire Pro 40, Octopre MkII, Glyph GPT50, Avalon 737sp, AMS Neve 1073's, API 512c, CAPI 312's, DW drums, Fender Guitars/Amps, AKG, Rode, Sennheiser, Neumann U87 & KM184's, Coles 4038, Equator D5 monitors
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Music won't play. Play button flashes and Stop button lights up Mattitude 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 23 04-02-2018 09:02 AM
Press PLAY and STOP button lights! ronlosangeles Pro Tools M-Powered (Win) 0 11-29-2011 10:19 AM
blue pause button lights up and failure begins! roxie-lala 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 07-23-2010 12:34 PM
Hitting Play or Record, blue stop button lights up... delay Monty_python 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 09-06-2009 11:33 AM
ProTools "stop" button lights up when I hit "play" andy knowles 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 01-20-2005 12:07 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:56 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com