Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-07-2011, 06:20 PM
BaileyBass BaileyBass is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,094
Default All Faders Dead......?

First, everything else is working on the Control 24.... so it not an ethernet enabling issue.
Earlier all the fader went up to +12 and shuddered for a few seconds until I could shut the system down. Power cycled the system, restarted, enabled peripherals/C24... faders dead.
Did reset.
Prefs and databases

Searched the DUC and could not find anything similar. SB
Reply With Quote
  #2  
Old 01-08-2011, 12:14 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,798
Default Re: All Faders Dead......?

OUCH! Is it possible that you hit the silent mix button(don't know where it is, but it would disable the faders). Do sessions run and sound normal(wondering if more functions are gone bad, which may indicate a power supply issue)? Have you tried running the fader calibration utility? Maybe go to Vegas mode and see what happens there too....
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 01-18-2011, 05:12 PM
BaileyBass BaileyBass is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,094
Default Re: All Faders Dead......?

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
OUCH! Is it possible that you hit the silent mix button(don't know where it is, but it would disable the faders). Do sessions run and sound normal(wondering if more functions are gone bad, which may indicate a power supply issue)? Have you tried running the fader calibration utility? Maybe go to Vegas mode and see what happens there too....
Thanks,
Vegas Mode, nada
Other fader calibration tests, nada
Reset, Nada
re-seat the PS connectors, nada

......... PSupply.. probably the issue. Am talking to AVID about it now. thanks, SB
Reply With Quote
  #4  
Old 03-20-2011, 09:10 AM
BaileyBass BaileyBass is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,094
Default Re: All Faders Dead......?

Update....

After contacting Avid, I was directed to a firm in Chicago who could update my 24. Evidently mine is so old that they do not even service them, but have to "build" a new PS with some Digi parts and others.. With shipping it was going to be well over 2k to get the PS replaced.
So I took it to my local electronics Guru and he fixed it for 150.00. I thought it was too good to be true so I have waited 2 months to make sure all is functioning well and solid.. it is. SB
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dead Faders on Control 24 :( Help Please!! RobeEQD ICON & C|24 2 06-08-2012 11:11 PM
Dead Faders engininja Artist Series 3 02-14-2012 10:01 PM
D-Control faders all dead Mikey MTC ICON & C|24 5 01-11-2012 04:02 AM
new c24, 9-16 faders dead after update BMSS ICON & C|24 4 07-09-2011 05:31 AM
003 Faders are dead ostrange 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 02-10-2008 07:19 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:49 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com