Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #41  
Old 01-02-2017, 09:50 AM
Barry Johns Barry Johns is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Orlando, FL
Posts: 3,567
Default Re: No Pro Tools 13 for me unfortunately.

Quote:
Originally Posted by deanrichard View Post
Also, Santa Claus, the tooth fairy, the Easter Bunny, and trickle down economics are all real.

Ever worked in the corporate world?
I get it, it may be in vain, but I'm an optimistic kind of guy!
__________________
HD Native Pcie, PTHD 11, PT12 Vanilla, Omni, Lynx Aurora 16, 192 I/O (16 in/8 out), 24 Fader D-Command, lots of preamps and compressors.

MacPro 5.1 (12) Core (2009 MacPro 8 Core Upgraded to a 12 Core MacPro), 56 Gig Ram, SSD System & 3 - 2TB Drives, OSX 10.9.5, Windows 10 Via Bootcamp
Reply With Quote
  #42  
Old 01-02-2017, 10:00 AM
deanrichard deanrichard is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Waukesha, WI
Posts: 841
Default Re: No Pro Tools 13 for me unfortunately.

My comment about the corporate world is pertinent. Your optimism will never be rewarded as long as Avid has a CEO and other leadership whose primary goal is raising stock value, rather than delivering a great product to their customers. And maximizing revenue instead of earning it.

The decision to outsource PT development was not in your best interest, and the decision to go to a subscription model was all about maximizing revenue. Even the failed cloud collaboration efforts were about creating another revenue stream. That was an enormous (mostly wasted) effort.

Every company wants to be profitable. But the better ones do so by offering a superior product.

Quote:
Originally Posted by Barry Johns View Post
I get it, it may be in vain, but I'm an optimistic kind of guy!
Reply With Quote
  #43  
Old 01-02-2017, 11:32 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,928
Default Re: No Pro Tools 13 for me unfortunately.

Quote:
Originally Posted by deanrichard View Post

The decision to outsource PT development was not in your best interest, and the decision to go to a subscription model was all about maximizing revenue. Even the failed cloud collaboration efforts were about creating another revenue stream. That was an enormous (mostly wasted) effort.
It seems there may be a learning curve at play here. They may well come around after a bit of trial and error. I remain somewhat optimistic as well.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.6 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #44  
Old 01-02-2017, 12:09 PM
deanrichard deanrichard is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Waukesha, WI
Posts: 841
Default Re: No Pro Tools 13 for me unfortunately.

If they can keep the same development team intact in Poland, there is definitely hope. Many of the outsourcing organizations use the same MO to save money as consulting firms do in the US. They hire lots of college grads and pay low wages, and so have high turnover. But when you have a complex technology like PT it's imperative that the developers have experience, and important to keep the team intact.

Quote:
Originally Posted by TOM@METRO View Post
It seems there may be a learning curve at play here. They may well come around after a bit of trial and error. I remain somewhat optimistic as well.
Reply With Quote
  #45  
Old 01-02-2017, 12:49 PM
T-Low T-Low is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Germany
Posts: 320
Default Re: No Pro Tools 13 for me unfortunately.

After testing a HD PCIe native card for 2 weeks in Dec.
many combinations from PT12.4 - 12.7 various OSX versions
on my full-blow 6 core Mac Pro with 4 SSD and 32 GB RAM, i went back to PT 10 / HD3

Avid support was quick, very cooperative
but unfortunately we cant find a solution for multi tracking at 64 buffer
on my rig, without the -9173 errors

PT12.4 works for mixing ITB at 512 buffer, but not for tracking, compared to HD3 TDM

I guess the simple reason is:
there is more money in selling a fancy, trade name DAW
with cloud, loops, free plug ins etc.
even if there are many good, affordable Apps out there ( Reaper, Logic , Cubase )

than offering a rock-steady multitrack DSP driven DAW / Audio Engine
with lowest latency, ADC, tight MIDI
at a reasonable / higher prize ... which i would pay / and payed for many years

yes i thought about HDX , but the -9173 problems seems to be the same .. take look at the DUC

Where do we go from here ?
Reply With Quote
  #46  
Old 01-02-2017, 12:56 PM
ArKay99 ArKay99 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cape Coral, FL
Posts: 771
Default Re: No Pro Tools 13 for me unfortunately.

Quote:
Originally Posted by Barry Johns View Post
The main reason I keep complaining is, I'm simply not giving up!

I believe one way or another Avid will listen and react accordingly!
You know the definition of insanity is making the same mistake over and over again while expecting a different result?
__________________
Mac Pro 6.1, E5-2690 V2 10 core 3.0G, 32gig 1866 memory, 512G PCIe system drive, 2 1T data drives in Thunderbolt enclosure, OSX 10.10.5, Twin Raven MTi's, Apollo 8 TB, 2 UAD2 Satellite Octo Thunderbolt, RME ADI-4 DD, Neve 5012, 5043, Bricasti M7, 2 PCM 92's, M350, Pro Tools 12.4 HD, PreSonus Studio One 3.5, Logic X, DynAudio BM6 MK 3, BM14S, a bunch of cool mics...1 damned iLok2.

Last edited by ArKay99; 01-02-2017 at 01:29 PM.
Reply With Quote
  #47  
Old 01-02-2017, 01:05 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,865
Default Re: No Pro Tools 13 for me unfortunately.

Quote:
Originally Posted by T-Low View Post
After testing a HD PCIe native card for 2 weeks in Dec.
many combinations from PT12.4 - 12.7 various OSX versions
on my full-blow 6 core Mac Pro with 4 SSD and 32 GB RAM, i went back to PT 10 / HD3

Avid support was quick, very cooperative
but unfortunately we cant find a solution for multi tracking at 64 buffer
on my rig, without the -9173 errors

PT12.4 works for mixing ITB at 512 buffer, but not for tracking, compared to HD3 TDM

Where do we go from here ?
A HD Native (pcie) card will never do what a HDX card does so
Comparing those two cards are not fair so if you wanna track with HD12 like you did with TDM then you need atleast one HDX system. Not a HD native
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #48  
Old 01-02-2017, 01:06 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,865
Default Re: No Pro Tools 13 for me unfortunately.

Very True


Quote:
Originally Posted by ArKay99 View Post
You know the definition of insanity is making the same mistake over and over again while expecting a different result.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #49  
Old 01-02-2017, 01:08 PM
Bob Olhsson's Avatar
Bob Olhsson Bob Olhsson is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Songwriter Gulch, Nashville, TN
Posts: 3,322
Default Re: No Pro Tools 13 for me unfortunately.

Every U.S. public corporation developer had to either move to subscriptions or offer free updates sold as part of hardware due to tax laws.
__________________
Bob's room 615 562-4346
Georgetown Masters 615 254-3233
Interview
Artists are the gatekeepers of truth! - Paul Robeson
Reply With Quote
  #50  
Old 01-02-2017, 01:12 PM
T-Low T-Low is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Germany
Posts: 320
Default Re: No Pro Tools 13 for me unfortunately.

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
A HD Native (pcie) card will never do what a HDX card does so
Comparing those two cards are not fair so if you wanna track with HD12 like you did with TDM then you need atleast one HDX system. Not a HD native
Fair enough
but 26 tracks in record with disk cache on SSD / 32 GB RAM
Clean PT session
without any Plug ins in the session and no 3rd party plugins installed
ADC off
should work without - 9173

P.S
tracking at 96k / 24bit , buffer set to 64

Last edited by T-Low; 01-03-2017 at 07:15 AM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:12 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com