Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > System 5

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-31-2014, 10:04 AM
Steven1145 Steven1145 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Paris, France
Posts: 168
Default S5MC disconnecting from PT

Hi all,
we have had a couple of bad days with a client who insists on working with PT 9. The S5-MC kept disconnecting, making everyone lose an enormous amount of time.

This is the setup:
- S5MC running Eucon 3.1.2 (works fine with Nuendo 5.5 and 6.5 on Win7 64)
- PT 9, on Mac OS 10.6 (special boot for this client)

Initially installed Eucon 3.1.2 on the Mac, then tried to roll back to 2.7 (except that it wont connect to the S5MC running 3.1.2), and last tried 3.0.
Problems remain.

Any ideas?
__________________
Steven Ghouti
YELLOW CAB Studios
Paris, France

The studio FB page
Reply With Quote
  #2  
Old 08-05-2014, 08:39 AM
Steven1145 Steven1145 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Paris, France
Posts: 168
Default Re: S5MC disconnecting from PT

Anyone?
We just upgraded to ML on the PT rig, and still get the disconnects.
__________________
Steven Ghouti
YELLOW CAB Studios
Paris, France

The studio FB page
Reply With Quote
  #3  
Old 08-05-2014, 09:24 AM
H.G. Hollans's Avatar
H.G. Hollans H.G. Hollans is offline
Avid
 
Join Date: Aug 2010
Location: Avid
Posts: 56
Default Re: S5MC disconnecting from PT

Hi Steven,
Are you running 3.1.2 on the PT machine?
What is the priority of your network connections?
If the PT machine does not need an external WAN connection, try making the EUCON connection first in the priority list (this may prevent external WAN traffic).
Are you using WiFi? - try switching that off

Have you disabled the firewall on the Mac?
Reply With Quote
  #4  
Old 08-05-2014, 09:39 AM
Steven1145 Steven1145 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Paris, France
Posts: 168
Default Re: S5MC disconnecting from PT

Hi H.G.,
yes we are now running 3.1.2 on Mountain Lion, and still get the disconnects.

The Eucon network adapter on the Mac is set to first, and no wifi is used.
I'll check tomorrow to see about the firewall, but as we never enable them on our work machines I doubt it will be enabled on this one.
__________________
Steven Ghouti
YELLOW CAB Studios
Paris, France

The studio FB page
Reply With Quote
  #5  
Old 08-17-2014, 04:25 AM
Steven1145 Steven1145 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Paris, France
Posts: 168
Default Re: S5MC disconnecting from PT

Ok so we have narrowed it down to this client using QuickKeys to jump from ProTools to Excel. It seems that this freezes the MC pro after a while.
__________________
Steven Ghouti
YELLOW CAB Studios
Paris, France

The studio FB page
Reply With Quote
  #6  
Old 08-19-2014, 02:12 PM
jahtao jahtao is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: London, UK
Posts: 217
Default Re: S5MC disconnecting from PT

I have disconnecting issues and not running quickkeys. Keep me posted if problems persist
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
S5MC users and Eucon development ErikGuldager Pro Tools | S6 0 04-10-2014 11:05 PM
S5MC - MC PRO failing ErikGuldager System 5 4 08-14-2013 11:15 AM
S5MC fader calibration ErikGuldager System 5 1 09-07-2012 04:12 PM
Eleven Rack Keeps Disconnecting CliffT Eleven Rack 3 09-29-2010 02:11 PM
Digi 003 keeps disconnecting if left for a while. filmharmonix 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 06-02-2010 04:37 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:39 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com