Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > Pro Tools Express on Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-27-2013, 02:51 AM
AmySanders AmySanders is offline
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: England
Posts: 1
Default Windows vista

Hello everyone, I have a laptop with windows vista and when I bought my audio interface which comes with pro tools software I was told it would work with vista. But when I try to install it it says the software is not compatible. Amy advice? Has anyone else got vista with pro tools? Please help! I'm a beginner with all this!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-31-2013, 01:51 PM
Bruce Paine Bruce Paine is offline
Admin Emeritus
 
Join Date: Apr 1998
Location: Carmel, CA
Posts: 2,819
Default Re: Windows vista

Hi Amy,

I see from your registration that you just got the Fast Track Solo w/Pro Tools Express. Pro Tools Express will not work on Vista.

The current version of Pro Tools Express is this:
Pro Tools Express 10.3.4 Info & Downloads
Quote:
Version 10.3.4 is officially qualified and recommended for:
  • Pro Tools Express systems with Mbox (3rd Gen), Mbox Mini (3rd Gen), Fast Track Solo and Fast Track Duo on Mac OS X 10.7.4, 10.7.5, 10.8, 10.8.2, 10.8.3 or Windows 7 SP1
There is also a link to a list of officially qualified Windows computers with Pro Tools Express 10.3.4, but that doesn't necessarily mean your computer will not work if it is not on that list. But you would need to have Windows 7.

If you start by giving some details about your laptop, hardware and software specs, then other users here can start to help you out.

The Help us Help You page is a good place to start, and you can read about how to provide a Sandra report that will list your computer components.

If you do want to upgrade to Windows 7, you should first make sure that your laptop will work with Windows 7. Again, more details will help us help you.

Since you just bought it, and may not be able to upgrade to Windows 7, then you may want to talk to the store where you bought it and see if it is returnable.

Or if you decide not to return it or cannot, then you may want to look into using the Fast Track Solo without Pro Tools Express for now, by finding an audio program that will work via ASIO with your interface on Vista.

Then you could still use Pro Tools Express if and when you do upgrade to Windows 7 or have a different computer with Windows 7.

Welcome to the forums, and don't be afraid to ask questions.

Moving this to the Pro Tools Express for Windows forum
__________________
Bruce Paine
System Details
Reply With Quote
  #3  
Old 07-31-2013, 01:54 PM
louieshowers louieshowers is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Boston, MA
Posts: 569
Default Re: Windows vista

Quote:
Originally Posted by Bruce Paine View Post
Hi Amy,

I see from your registration that you just got the Fast Track Solo w/Pro Tools Express. Pro Tools Express will not work on Vista.

The current version of Pro Tools Express is this:
Pro Tools Express 10.3.4 Info & Downloads

There is also a link to a list of officially qualified Windows computers with Pro Tools Express 10.3.4, but that doesn't necessarily mean your computer will not work if it is not on that list. But you would need to have Windows 7.

If you start by giving some details about your laptop, hardware and software specs, then other users here can start to help you out.

The Help us Help You page is a good place to start, and you can read about how to provide a Sandra report that will list your computer components.

If you do want to upgrade to Windows 7, you should first make sure that your laptop will work with Windows 7. Again, more details will help us help you.

Since you just bought it, and may not be able to upgrade to Windows 7, then you may want to talk to store where you bought it and see if it is returnable.

Or if you decide not to return it or cannot, then you may want to look into using the Fast Track Solo without Pro Tools Express for now, by finding an audio program that will work via ASIO with your interface on Vista.

Then you could still use Pro Tools Express if and when you do upgrade to Windows 7 or have a different computer with Windows 7.

Welcome to the forums, and don't be afraid to ask questions.

Moving this to the Pro Tools Express for Windows forum
Nice save. Mission accomplished.
__________________
Windows 7 64 Ultimate: SP1
PT 10.3.8

------------------------------------------------------
¨WHERE´S MY CHECKBOOK?¨
https://soundcloud.com/louieshowers
Reply With Quote
  #4  
Old 07-31-2013, 02:21 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,651
Default Re: Windows vista

Whoa where did all the posts go ???
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-01-2013, 12:53 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,104
Default Re: Windows vista

Quietly smothered by Bruce with a pillow. It was a mercy killing.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-01-2013, 01:01 PM
louieshowers louieshowers is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Boston, MA
Posts: 569
Default Re: Windows vista

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
Quietly smothered by Bruce with a pillow. It was a mercy killing.
some of you should thank him for it..
__________________
Windows 7 64 Ultimate: SP1
PT 10.3.8

------------------------------------------------------
¨WHERE´S MY CHECKBOOK?¨
https://soundcloud.com/louieshowers
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
windows 7, vista or XP with PT9 mart0598 Pro Tools 9 5 11-09-2010 06:50 AM
Original MBox with Windows Vista or Windows 7 JoshuaD 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-16-2009 06:57 AM
Original MBox on Windows Vista or Windows 7 JoshuaD 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-16-2009 06:50 AM
Windows Vista Please Help u182155 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 11-15-2008 07:23 PM
WINDOWS VISTA zook250 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 09-15-2006 10:29 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:19 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com