Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #41  
Old 01-16-2015, 10:58 AM
brianjanthony's Avatar
brianjanthony brianjanthony is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Location: PA USA
Posts: 1,085
Default Re: -9171 and -9172 errors Pro Tools 11 | HD

I'm a dope. didn't re-install it on this studio machine I'm on. I just dragged the file in place and the problem stopped when sys noises occur.

I don't think Mavericks/ML will matter much. See if (before installing) you end up with something in Console that reads like the last line of my pic here. If yours DOES display that stack shots message, try the pref file. See if it helps day to day.

For me I didn't need to test much. Sys went from unuseable to useable and it was noticeable immediately. https://www.dropbox.com/s/h5ycc21tmx...%20PM.png?dl=0
__________________
Brian
www.brianjanthony.com
MacPro 6 core 3.46 Cheese Grater
HDX and HD NATIVE
48 gig Ram
PT 2018.3.
Sierra
192 IO and 96 IO

TDM user way back. PT user since 98.
Reply With Quote
  #42  
Old 01-16-2015, 11:05 AM
brianjanthony's Avatar
brianjanthony brianjanthony is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Location: PA USA
Posts: 1,085
Default Re: -9171 and -9172 errors Pro Tools 11 | HD

Sorry for ALL of this. Still not reponding on my machine. I will post updated stuff in an hour or so.
__________________
Brian
www.brianjanthony.com
MacPro 6 core 3.46 Cheese Grater
HDX and HD NATIVE
48 gig Ram
PT 2018.3.
Sierra
192 IO and 96 IO

TDM user way back. PT user since 98.
Reply With Quote
  #43  
Old 01-16-2015, 11:23 AM
brianjanthony's Avatar
brianjanthony brianjanthony is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Location: PA USA
Posts: 1,085
Default Re: -9171 and -9172 errors Pro Tools 11 | HD

https://www.dropbox.com/sh/vn2j0i292...LBFJkzYoa?dl=0

That is a link to the stuff (webpage, Terminal copy/paste, etc) that I used to disable the part of at least 10.8.5 that was throwing these errors at me.

For some reason going thru Terminal worked. Just dragging the file and rebooting did not. I dragged the file in, then used Terminal to update and I've watched the log like a hawk now. no error messages and PT has behaved just fine.
__________________
Brian
www.brianjanthony.com
MacPro 6 core 3.46 Cheese Grater
HDX and HD NATIVE
48 gig Ram
PT 2018.3.
Sierra
192 IO and 96 IO

TDM user way back. PT user since 98.
Reply With Quote
  #44  
Old 01-16-2015, 11:36 AM
Skwaidu Skwaidu is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: Helsinki, Finland
Posts: 148
Default Re: -9171 and -9172 errors Pro Tools 11 | HD

Quote:
Originally Posted by brianjanthony View Post
https://www.dropbox.com/sh/vn2j0i292...LBFJkzYoa?dl=0

That is a link to the stuff (webpage, Terminal copy/paste, etc) that I used to disable the part of at least 10.8.5 that was throwing these errors at me.

For some reason going thru Terminal worked. Just dragging the file and rebooting did not. I dragged the file in, then used Terminal to update and I've watched the log like a hawk now. no error messages and PT has behaved just fine.
Ok, thanks, I'll check it out when I have time.
__________________
Mac Pro 4,1 upgraded to 5,1 2,93Ghz 12 Core, 24GB RAM, Evo 840 OS drive and Velociraptor audio drives, OSX 10.9.5, PT HD 12.7.1, HDX1, HD I/O 16x16 (+ optional Apogee AD/DA 16X) and ICON D-Command.
Reply With Quote
  #45  
Old 01-16-2015, 01:05 PM
ArKay99 ArKay99 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cape Coral, FL
Posts: 771
Default Re: -9171 and -9172 errors Pro Tools 11 | HD

Quote:
Originally Posted by brianjanthony View Post
https://www.dropbox.com/sh/vn2j0i292...LBFJkzYoa?dl=0

That is a link to the stuff (webpage, Terminal copy/paste, etc) that I used to disable the part of at least 10.8.5 that was throwing these errors at me.

For some reason going thru Terminal worked. Just dragging the file and rebooting did not. I dragged the file in, then used Terminal to update and I've watched the log like a hawk now. no error messages and PT has behaved just fine.
It could have been a permissions issue just using terminal. I made the file you provided using nano with root user access and I've been running fine with the checkbox to flag all errors in the playback engine AND a 256 byte buffer for most of the day.

One point of note, my system seems to be running about 4-5% less busy now... must be some sort of voodoo magic! I will report back here if I see the errors or not.
__________________
Mac Pro 6.1, E5-2690 V2 10 core 3.0G, 32gig 1866 memory, 512G PCIe system drive, 2 1T data drives in Thunderbolt enclosure, OSX 10.10.5, Twin Raven MTi's, Apollo 8 TB, 2 UAD2 Satellite Octo Thunderbolt, RME ADI-4 DD, Neve 5012, 5043, Bricasti M7, 2 PCM 92's, M350, Pro Tools 12.4 HD, PreSonus Studio One 3.5, Logic X, DynAudio BM6 MK 3, BM14S, a bunch of cool mics...1 damned iLok2.
Reply With Quote
  #46  
Old 01-16-2015, 01:33 PM
brianjanthony's Avatar
brianjanthony brianjanthony is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Location: PA USA
Posts: 1,085
Default Re: -9171 and -9172 errors Pro Tools 11 | HD

FWIW I abuse all sessions and I use 128 and its been ok.
__________________
Brian
www.brianjanthony.com
MacPro 6 core 3.46 Cheese Grater
HDX and HD NATIVE
48 gig Ram
PT 2018.3.
Sierra
192 IO and 96 IO

TDM user way back. PT user since 98.
Reply With Quote
  #47  
Old 01-16-2015, 05:56 PM
radkins radkins is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Carmel, IN
Posts: 15
Default Re: -9171 and -9172 errors Pro Tools 11 | HD

I have noticed that this problem usually only happens when I am using both monitors in my session. For instance tonight I was doing elastic audio and had my edit window drug across both screens and could not even press play without getting the error. If I resized my window to just one window the errors went away all together. I was able to repeat this at any time. Anyone have this issue? I saw someone on Gearsluts who solved this problem on multiple machines by upgrading the video card from the stock GeForce to a much faster ATI 5770. Something about the slow video card causing PCI spikes. Mine just arrived today so I will give it a shot.
Reply With Quote
  #48  
Old 01-16-2015, 05:59 PM
brianjanthony's Avatar
brianjanthony brianjanthony is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Location: PA USA
Posts: 1,085
Default Re: -9171 and -9172 errors Pro Tools 11 | HD

Wohhhh. I have two monitor. But I have the 5770 ati (not in front of it hope that's right). Didn't know there was a better one for a Mac Pro cheese grater?
__________________
Brian
www.brianjanthony.com
MacPro 6 core 3.46 Cheese Grater
HDX and HD NATIVE
48 gig Ram
PT 2018.3.
Sierra
192 IO and 96 IO

TDM user way back. PT user since 98.
Reply With Quote
  #49  
Old 01-16-2015, 06:57 PM
gearhead2010 gearhead2010 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: New York
Posts: 238
Default Re: -9171 and -9172 errors Pro Tools 11 | HD

Quote:
Originally Posted by ArKay99 View Post
My personal opinion of the lack of acknowledgement of it is I believe AVID did not design the HDX card and to go back to the designers and have them find the issue and fix it would cost them a lot of money...which they don't have or wish to commit to at this time.
This problem is also rampant with HDN cards.
__________________
Mac Pro 5,1 3.46Ghz 12 Core, (5) 1 TB Evo 840, OSX 10.9.5, PT HD 12.5.2, HDX1, (4) HD I/O 16x16, (1) Lynx HILO
Reply With Quote
  #50  
Old 01-16-2015, 07:22 PM
radkins radkins is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Carmel, IN
Posts: 15
Default Re: -9171 and -9172 errors Pro Tools 11 | HD

Obviously Avid is clueless.

Quote:
Initial troubleshooting steps:
Upgrade to Pro Tools 10.3.7 or higher and Mac OS X 10.8.4.

Further troubleshooting steps:
Mac OS 10.8 Mountain Lion can increase the errors
Consider using an earlier Mac OS such as 10.7.4
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
-9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX Boe Larsen Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 519 03-08-2017 10:11 PM
Still getting -9171 and -9172 errors and confused about this 'upgrade' ArKay99 Pro Tools 11 0 12-23-2014 12:23 PM
Pro Tools 10.3 9171 and 9172 Errors Tops3b Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 20 07-14-2013 03:11 PM
UAD triggering 9171, 9172 errors? xq3js macOS 7 03-22-2013 11:47 PM
10.3.3 Major Fail....9171, 9172 and 9129 Errors Tops3b Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 3 12-21-2012 07:21 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:26 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com