Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #491  
Old 01-13-2015, 09:37 PM
Skwaidu Skwaidu is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: Helsinki, Finland
Posts: 148
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

Quote:
Originally Posted by gearhead2010 View Post
Welcome to the future!

It certainly appears that AVID can't fix the issue or they're waiting to make us pay for it. I am completely dumbfounded by the lack of action on this issue.

Simple test on my HDX rig, had a virtual synth (doesn't matter which one) in a PT session @ 96k with a 256 buffer. 9172 errors pop up repeatedly. Open up the same VI in Logic Pro X running at 96k with a 256 buffer using HDX Core Audio Driver and viola! No errors!

I also did the same exact test on a Mac Book Pro with Pro Tools HD 11.3 and an Mbox Pro 3. Had the same exact results. Couldn't work in Pro Tools, but Logic using the Mbox Pro 3 ran beautifully.
Baffling. And according to this thread it has been going on for over 2 years without a solution. Feels very silly after dropping a sizable amount of money into the upgrade.
__________________
Mac Pro 4,1 upgraded to 5,1 2,93Ghz 12 Core, 24GB RAM, Evo 840 OS drive and Velociraptor audio drives, OSX 10.9.5, PT HD 12.7.1, HDX1, HD I/O 16x16 (+ optional Apogee AD/DA 16X) and ICON D-Command.
Reply With Quote
  #492  
Old 01-14-2015, 07:55 AM
Skwaidu Skwaidu is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: Helsinki, Finland
Posts: 148
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

So, this is still a sticky, but has Avid said or done anything in regards to this in a long time?

Additional note: I've now encountered the bug without opening outside of Pro Tools as well. No VI's in the session.
__________________
Mac Pro 4,1 upgraded to 5,1 2,93Ghz 12 Core, 24GB RAM, Evo 840 OS drive and Velociraptor audio drives, OSX 10.9.5, PT HD 12.7.1, HDX1, HD I/O 16x16 (+ optional Apogee AD/DA 16X) and ICON D-Command.
Reply With Quote
  #493  
Old 01-14-2015, 10:41 AM
gearhead2010 gearhead2010 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: New York
Posts: 238
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

AVID has tried posting suggestions to fix the problem but none of them have worked.

Your guess is as good as anyones as to why it's not fixed yet.
__________________
Mac Pro 5,1 3.46Ghz 12 Core, (5) 1 TB Evo 840, OSX 10.9.5, PT HD 12.5.2, HDX1, (4) HD I/O 16x16, (1) Lynx HILO
Reply With Quote
  #494  
Old 01-14-2015, 10:50 AM
Skwaidu Skwaidu is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: Helsinki, Finland
Posts: 148
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

Quote:
Originally Posted by gearhead2010 View Post
AVID has tried posting suggestions to fix the problem but none of them have worked.

Your guess is as good as anyones as to why it's not fixed yet.
From what I've seen the kb document with suggested fixes is mostly just a collection of fixes various users have claimed to have worked on the forums.

Also, the fact that the fixes begin at "use buffer of 512 or more" is unacceptable, especially if that would be needed at 30% CPU usage.
__________________
Mac Pro 4,1 upgraded to 5,1 2,93Ghz 12 Core, 24GB RAM, Evo 840 OS drive and Velociraptor audio drives, OSX 10.9.5, PT HD 12.7.1, HDX1, HD I/O 16x16 (+ optional Apogee AD/DA 16X) and ICON D-Command.
Reply With Quote
  #495  
Old 01-17-2015, 11:25 AM
tekis tekis is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: NY, NY
Posts: 172
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

Quote:
Originally Posted by neilvg View Post
I can open slate VTM and just click SHOW/HIDE to display the tape machine graphic and get my CPU to hit 100% (or higher in Activity Mon) every time. If I'm playing audio, this will stop playback with an AAE error. VERY Odd.
Hi: I get -9171 when I show/hide the GUI on a Sonalksis Gate plugin and all operations stop. I can't adjust that gate while the track is playing! No other Sonalksis plugins do this. I've got a fairly robust computer and do not run more than 48 tracks. Also, last night I ran a recording (one track at a time) session@88.2. In order to get my system to operate with a buffer at 128, I had to disable my UAD plugins. After I disabled my UAD plugins my cpu stopped jumping around and I could record. I didn't have any plugins on the record track, of course. I didn't think that these plugins would affect the performance that way. Isn't that the point of having another pcie card? The thing that really annoying is that I'm using all AVID-approved hardware, software, drives, interfaces, etc, and I have "show-stopping" problems! And we're supposed to just accept this? What's the point of having a "DUC"? It seems that AVID doesn't really have that much of a presence here. Anyway, I don't feel it. The fact that people are getting -9171 and -9128 errors on PT 11 is just inexcusable! According to AVID's propaganda, they've done an entire rewrite? Why the BS then?
__________________
2009 Mac Pro 12-core 3.33 Westmere , OS 10.12.6, 64 gig of ram, SSD system drive, PT Ultimate 2019.6 HD Native; 2015 MacBook Air, OS 10.14.6, i7, 8gb ram, SSD, PT Ultimate 2019.5

_____________________________________________
Some credits:

http://www.allmusic.com/artist/john-...s/date-asc/100

http://soundbetter.com/profiles/3845-john-siket
Reply With Quote
  #496  
Old 01-17-2015, 01:37 PM
brianjanthony's Avatar
brianjanthony brianjanthony is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Location: PA USA
Posts: 1,085
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

What makes me sad, is that that 5 years ago I could go to work with TDM and not fear show stopping errors that come out of nowhere. Been using Pro Tools since 97ish, and I fear that things will be unstable for some time to come. I've started wondering "what else IS there out there?" Still have my TDM cards, but since 10/11 took my 9HD license away, things haven't been the same. I can't depend on my own rig many days. And I like to think I know what I am doing. Hopefully by PT12 they get it together, whatever it is. :-(
__________________
Brian
www.brianjanthony.com
MacPro 6 core 3.46 Cheese Grater
HDX and HD NATIVE
48 gig Ram
PT 2018.3.
Sierra
192 IO and 96 IO

TDM user way back. PT user since 98.
Reply With Quote
  #497  
Old 01-21-2015, 08:02 AM
brianjanthony's Avatar
brianjanthony brianjanthony is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Location: PA USA
Posts: 1,085
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

Folks please check my Terminal Fix http://duc.avid.com/showthread.php?t=362303
__________________
Brian
www.brianjanthony.com
MacPro 6 core 3.46 Cheese Grater
HDX and HD NATIVE
48 gig Ram
PT 2018.3.
Sierra
192 IO and 96 IO

TDM user way back. PT user since 98.
Reply With Quote
  #498  
Old 01-21-2015, 08:04 AM
brianjanthony's Avatar
brianjanthony brianjanthony is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Location: PA USA
Posts: 1,085
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

If it works please let me know. I am not a coder just an engineer trying to keep the dang thing working. Seems to have helped me and others
__________________
Brian
www.brianjanthony.com
MacPro 6 core 3.46 Cheese Grater
HDX and HD NATIVE
48 gig Ram
PT 2018.3.
Sierra
192 IO and 96 IO

TDM user way back. PT user since 98.
Reply With Quote
  #499  
Old 01-21-2015, 11:00 AM
ArKay99 ArKay99 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cape Coral, FL
Posts: 771
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

To all the recent users experiencing this problem... Empirically it seems as though it is confined to a Mac Pro series 4.1 to 5.1 (early 2009 through 2012). My guess is, AVID is ignoring this issue and it won't be resolved until the users with those machines go to a Trash can with external TB->PCIe box of some sort.

We're dead in the water and they are ignoring the user base with those platforms... like that hasn't happened before...
__________________
Mac Pro 6.1, E5-2690 V2 10 core 3.0G, 32gig 1866 memory, 512G PCIe system drive, 2 1T data drives in Thunderbolt enclosure, OSX 10.10.5, Twin Raven MTi's, Apollo 8 TB, 2 UAD2 Satellite Octo Thunderbolt, RME ADI-4 DD, Neve 5012, 5043, Bricasti M7, 2 PCM 92's, M350, Pro Tools 12.4 HD, PreSonus Studio One 3.5, Logic X, DynAudio BM6 MK 3, BM14S, a bunch of cool mics...1 damned iLok2.
Reply With Quote
  #500  
Old 01-21-2015, 11:03 AM
Skwaidu Skwaidu is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: Helsinki, Finland
Posts: 148
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

Quote:
Originally Posted by ArKay99 View Post
To all the recent users experiencing this problem... Empirically it seems as though it is confined to a Mac Pro series 4.1 to 5.1 (early 2009 through 2012). My guess is, AVID is ignoring this issue and it won't be resolved until the users with those machines go to a Trash can with external TB->PCIe box of some sort.

We're dead in the water and they are ignoring the user base with those platforms... like that hasn't happened before...

Which is funny, I just upgraded my 4,1, similar to yours. I except I should be able to use this rig comfortably for at least 3-5 years more. So let's not keep quiet.
__________________
Mac Pro 4,1 upgraded to 5,1 2,93Ghz 12 Core, 24GB RAM, Evo 840 OS drive and Velociraptor audio drives, OSX 10.9.5, PT HD 12.7.1, HDX1, HD I/O 16x16 (+ optional Apogee AD/DA 16X) and ICON D-Command.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 10.3 9171 and 9172 Errors Tops3b Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 20 07-14-2013 03:11 PM
-9171 and -9172 errors constant...Sandra attached wrachilla Windows 12 05-09-2013 09:19 AM
UAD triggering 9171, 9172 errors? xq3js macOS 7 03-22-2013 11:47 PM
Dae errors -9171 after installing 10.3.3 TCM Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 3 02-06-2013 10:18 AM
10.3.3 Major Fail....9171, 9172 and 9129 Errors Tops3b Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 3 12-21-2012 07:21 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:28 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com