Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > RTAS & TDM Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-30-2013, 09:42 AM
Mix Design Mix Design is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: London, United Kingdom
Posts: 11
Default Avalon VT747SP Compressor

Is anyone aware of any plug ins that emulate the Avalon VT-747SP EQ / Compressor?
__________________
Mix Design
mixdesignaudio@aol.com
Reply With Quote
  #2  
Old 04-30-2013, 01:21 PM
guatamas guatamas is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Los Angeles
Posts: 645
Default Re: Avalon VT747SP Compressor

A quick Google search should give you an answer. I have never heard of one, although I would like to see one in development.

Any reason why you need an Avalon emulation?
Reply With Quote
  #3  
Old 04-30-2013, 01:28 PM
Mix Design Mix Design is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: London, United Kingdom
Posts: 11
Default Re: Avalon VT747SP Compressor

Thank you, I did an orchestral mix using one a few years back and really liked the results, I mainly work in Pro Tools now and would love it if there was a plug in to recreate the sound - although you could never truly match an analog tube!
__________________
Mix Design
mixdesignaudio@aol.com
Reply With Quote
  #4  
Old 04-30-2013, 04:02 PM
guatamas guatamas is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Los Angeles
Posts: 645
Default Re: Avalon VT747SP Compressor

Quote:
Originally Posted by Mix Design View Post
Thank you, I did an orchestral mix using one a few years back and really liked the results, I mainly work in Pro Tools now and would love it if there was a plug in to recreate the sound - although you could never truly match an analog tube!
I completely agree with you, no plugin can recreate what its hardware brethren does.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Master Fader Limiter/Compressor SSL Compressor mesa3077boogie Pro Tools 9 8 07-11-2011 08:15 PM
URS Console Strip Pro compressor/URS individual compressor Anibal Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 08-15-2007 12:44 PM
McDSP Compressor Bank or Farichild Compressor joji Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 10-31-2005 09:20 PM
Broadband compressor after multi-band compressor? phanatik 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 04-20-2005 09:02 AM
Does the WAVES R. Compressor have factory presets like the DigiRack Compressor? peter parker 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 05-23-2002 07:51 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com