Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | S3

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-25-2019, 06:17 PM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 801
Default 19.9 Still no Eucon Midi Ports.

Hi all,
Just updated to 19.9 (S3, Dock and Control) and still have no Eucon midi ports available for Mackie/HUI protocols.

anyone else???
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx
Reply With Quote
  #2  
Old 09-25-2019, 09:54 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,873
Default Re: 19.9 Still no Eucon Midi Ports.

Maybe showing my ignorance here, but this makes no sense to me. Its like saying you bought apples but there's still no bacon in the fridge Eucon and HUI are different protocols and don't share anything I'm aware of(and never have). Also, consider that Avid is probably not doing any R&D on HUI at all
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 09-25-2019, 10:06 PM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 801
Default Re: 19.9 Still no Eucon Midi Ports.

Hi albee1952,

Eucon "normally" provides support for HUI/Mackie protocol, via System Preferences and Audio Midi setup. It enables you to control software that uses either of these protocols, such as Ableton Live or RME Totalmix for example.
However, for many of us, as well as myself, this has been broken for quite sometime now. The ports have not been installed, when installing Eucon.

So, yeah, your analogy is a little mis-informed.


__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx

Last edited by mattrixx; 09-25-2019 at 10:23 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-26-2019, 12:44 AM
Oggy Oggy is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Zagreb, Croatia
Posts: 32
Default Re: 19.9 Still no Eucon Midi Ports.

I’ve extracted just the euphonixmidi plugin from the previous version that worked (from the other thread) and replaced the new one with the old one and it works after restart.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #5  
Old 09-26-2019, 12:50 AM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 801
Default Re: 19.9 Still no Eucon Midi Ports.

Nice one..
I would do that too, however, t was not in the last one for me. Where did you find it?
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx
Reply With Quote
  #6  
Old 09-26-2019, 02:52 AM
Oggy Oggy is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Zagreb, Croatia
Posts: 32
Default 19.9 Still no Eucon Midi Ports.

S3 + Mackie Control or HUI
https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app

Extract the euconmidi plugin from the 3.6.1 installer that Eddie posted with Pacifist and replace it in Library folder. Maybe you’ll need to change permissions with Batchmod. Restart.

It should work then.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #7  
Old 09-26-2019, 03:03 AM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 801
Default Re: 19.9 Still no Eucon Midi Ports.

Excellent.
Thanks so much for this.
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx
Reply With Quote
  #8  
Old 09-26-2019, 10:54 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,159
Default Re: 19.9 Still no Eucon Midi Ports.

Quote:
Originally Posted by mattrixx View Post
Excellent.
Thanks so much for this.
Please report back if this actually works for you. We are still working on this but its quite difficult.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-26-2019, 12:40 PM
Oggy Oggy is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Zagreb, Croatia
Posts: 32
Default Re: 19.9 Still no Eucon Midi Ports.

I tried it just now and it works. Works also with Davinci Resolve...

Steps to repair EUPHONIX MIDI Device:

1. Delete the grayed out EUPHONIX MIDI device in MIDI Window of AUDIO-MIDI Settings
2. Mount EuControl_3.6.1_Mac and open the Install_EuControl.pkg with Payload Extractor
3. find EuphonixMIDI.plugin and drag it to your Desktop
4. copy EuphonixMIDI.plugin to /Library/Audio/Midi Drivers folder and overwrite the previous one
5. drag EuphonixMIDI.plugin to Batchmod and change permissions to allow root,wheel, and user RW
6. restart the mac

Now you will see that the EUPHONIX device is not gray in the AUDIO-MIDI settings

The steps to make it work in Resolve:

1. Open Davinci Resolve and choose EUPHONIX MIDI for MIDI Controller - protocol MCU- Close it.
2. Add Davinci Resolve in System Preferences/Eucon window
3. Choose MackieControl for protocol
4. Close Eucon Preferences
5. Restart EUCON applications - when S3 reconnects you will now notice that S3 has a "square" only on the first channel OLED
6. Start Resolve immediately - and it should now take control of the S3

If you don't start the S3 right away after EUCON application restart MCU or HUI won't work and you will notice that S3 goes back to all OLEDs with a square. If that happens you have to restart EUCON apps again...

Best,

Oggy
Reply With Quote
  #10  
Old 09-26-2019, 05:42 PM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 801
Default Re: 19.9 Still no Eucon Midi Ports.

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
Please report back if this actually works for you. We are still working on this but its quite difficult.
Hey Eddie.. This worked... A little clunky, but it actually worked.
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ProTools 8.0.4 doesn't send MIDI to Yamaha S90 ES; midi out ports [Emulated] bbirney Pro Tools M-Powered (Win) 8 05-19-2018 07:58 PM
MIDI Virtual Ports not showing up in MIDI Controllers (8.0.5) emiliojazz Pro Tools M-Powered (Mac) 0 02-18-2013 01:03 PM
Three MIDI ports on DIGI 002R within MIDI studio Setup Chris7514 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 02-18-2010 05:57 PM
003 midi ports not there in midi studio setup? Unable to record midi now? TREBLEBLEED 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 12-22-2009 01:06 AM
Anyone want to take a stab at why my MIDI ports keep disappearing in the MIDI Studio? epu 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 07-30-2008 01:48 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:07 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com