Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-13-2015, 06:39 PM
Dingo8UrBaby Dingo8UrBaby is offline
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Charlotte
Posts: 2
Default Help Needed with Midi / External Devices

Hello all,

I've been through YouTube videos and searched and searched before finally registering to ask for community assistance. Long time lurker, first time poster.

I've been running PT10 for a couple of years. My setup in an UA Apollo Quad into an iMac on firewire. I have an external Novation Impulse 61 USB midi keyboard that is connected via USB that is properly configured on the automap sequence.

My question is, I just picked up an external synth module (a Roland XV-5050) so help lighten the system load on virtual instruments. I have run a midi cable from the out on the Impulse to the Roland and have the outputs of the Roland running into the UA. When sampling tracks I can hear everything perfectly.

My problem is I record some midi notes in Pro Tools on a midi track. I am setting the output to Impulse and it is not triggering the Roland. I have gone through every set up I can think of but I am not getting the midi data triggered out of PT through to the rackmount.

Can anyone help?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-13-2015, 06:57 PM
Dingo8UrBaby Dingo8UrBaby is offline
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Charlotte
Posts: 2
Default Re: Help Needed with Midi / External Devices

Tried to delete the thread but finally found an answer in an Ableton Live foruce. Had to go to Setup and change the DIN from USB.

Thank you!
Reply With Quote
  #3  
Old 07-14-2015, 05:40 AM
Jay_uk Jay_uk is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,231
Default Re: Help Needed with Midi / External Devices

Good to hear.
thanks for posting the outcome/fix. Its always good to have the fix on record.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Devices Aggregate Help needed db0007 macOS 2 01-22-2015 09:04 PM
Problems with external MIDI devices and Pro Tools 8 Lac 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 11-08-2011 09:44 AM
Control external midi devices from Protools Dozerbabar MIDI 2 01-02-2011 03:24 AM
Help: PT's MIDI Clock doubles external devices' BPM msb212 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 11-03-2008 05:38 PM
MIDI devices (external/plug-ins) produce no sound KAJ31 MIDI 3 11-02-2006 11:03 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:02 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com