Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-17-2006, 08:03 AM
catalin rasvan catalin rasvan is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 28
Default Behringer BCF2000

Hi,
Please , I have a questin : Is it possible to controll automation plugins efects in protools
like eq or compress parameters in Protools M-Powered with Behringer BCF2000 ?
I really apreciate your anwer,
catalin
Reply With Quote
  #2  
Old 11-18-2006, 08:52 PM
Skyflash Skyflash is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 337
Default Re: Behringer BCF2000

I have a BCF2000 and I have yet to find a way to control plugin parameters.
It's been a little while since I used it with PT. I know the templates supplied
by Behringer(D/L on the site and in the manual)indicate that holding down
two keys(forgot wich ones sorry) are supposed to enable control of plugins
but it does not work. After an hour or so I just gave up....

I'm afraid tha true plugin functinoality only works with the 002 and and
and the Project Mix I/O.....

I'll try this again in a couple days.
__________________
2006 'Blackbook' Core Duo 2.0 ghz.
2 gig OWC RAM
10.5.8
PT Mpowered 8.04, Logic 9.1.1
Waves SSL,Omnisphere,Korg Legacy Digital
Absynth 4, EZ Drummer
Project Mix I/O w/ Black Lion Mod
Axiom 61,25, Korg Nano Pad
Reply With Quote
  #3  
Old 11-20-2006, 01:35 PM
catalin rasvan catalin rasvan is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 28
Default Re: Behringer BCF2000

Hi Skiflash.
First of all ,thank you for answer.
I have an Edirol PCR 80 and I succeed making to work automation plagins in protools M-P.
It is a little trick :
First please go to digidesign.com and donlowd Legacy MIDI Controllers PT7 directory.
I think is a rar fille. In it you'l find a .dll named cs 10 dll. Copy this dll in directory from Program files - common filles-digidesign-controllers.
After that you must asign some control change in yours fader in your bfc 2000.
Heare I send you a list of this control changes :
Global channel 16
Faders C1-9 = cc's 64-71 (track volume controls)
Buttons C32-39 = cc's 0-7, (mute or whatever buttons)
Button C40 = cc 8, (mode switch)
Button C27 = cc 19 (rewind)
Button C28 = cc 21 (stop)
Button C29 = cc 23 (record)
Button C30 = cc 22 (play)
Button C31 = cc 20 (fast forward)
Knobs B10,11,12 = cc's 72,73,74 (sends 3,4,5)
Knobs B14,15,16 = cc's 75,76,77 (sends 1,2, pan)
Pitch bend A22 = cc 9 (shift)
Mod wheel A32 = cc 14 (option)
Knob B13 = cc 15 (control)
Knob B14 = cc 15 (command)
Joystick B18 = cc 29 (right)

Joystick B19 = cc 28 (left)
Joystick B20 = cc 26 (up)
Joystick B21 = cc 27 (down)
You must asign to one fader control change number 27 (IT IS verry important!!!)
after that you mast asign the folorwing control change to yiour fader:
cc 72,cc73,cc74,cc75,cc76,cc77.each other them on the other fader.
First you have to move the fader wich have on it 27 CC.
Afther that, when you will move any of the two faders 72 or 77 you will see that you will succeed what you want to make it.
Enjoy and good luck.
Catalin
Reply With Quote
  #4  
Old 11-20-2006, 02:21 PM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Behringer BCF2000

Catalin, that method is not required for the BCF because the BCF has HUI emulation.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #5  
Old 11-21-2006, 04:00 AM
catalin rasvan catalin rasvan is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 28
Default Re: Behringer BCF2000

Hi Spkguitar,
I don't have BFC 2000,so I beleved that it can be manually asigned like ordinary midicontroller.
Sorry ! However, You are sure it will not be manually asigned ?
Reply With Quote
  #6  
Old 11-21-2006, 04:18 AM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Behringer BCF2000

Read all about it on the Behringer website.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Behringer BCF2000 and PT 9? 2sonic macOS 2 08-05-2011 08:26 PM
Behringer BCF2000 songman0412 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 09-29-2006 04:56 PM
behringer bcf2000. what do you think fhinspectit Pro Tools M-Powered (Win) 11 09-03-2006 05:30 AM
Anyone using the Behringer BCF2000? JCBigler 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 03-31-2005 10:43 AM
Behringer BCF2000 gustavof 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 12-28-2004 04:44 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:20 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com