Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Virtual Instruments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-28-2008, 02:48 PM
Tomy DeClerque Tomy DeClerque is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: Izola,Slovenia
Posts: 252
Default Boom - Separate outs

...cmoooooon ... i was exited , created an great groove , and no separatevouts ...

please consider this in the update...
__________________
tOMY
Reply With Quote
  #2  
Old 12-28-2008, 04:16 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: Boom - Separate outs

Submit a Feature Request Form and they just might.







filosofem
Reply With Quote
  #3  
Old 12-29-2008, 08:30 AM
Rubicon's Avatar
Rubicon Rubicon is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Arizona
Posts: 532
Default Re: Boom - Separate outs

Maybe this is just Boom-lite.....

+1 for individual outputs. please.
__________________
IMDB
ITunes

MP 2019 28 core, 384gb 8T
10.15.6
Reply With Quote
  #4  
Old 12-29-2008, 09:50 AM
RussUK RussUK is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Northern Ireland
Posts: 3,724
Default Re: Boom - Separate outs

Quote:
Originally Posted by Rubicon View Post
Maybe this is just Boom-lite.....

+1 for individual outputs. please.
A workaround for now is to print the separate instruments to audio tracks whilst muting the others, a little laborious but as I say a workaround in the meantime. If you are working in mono with each instruments you can do 2 at a time with panning hard left and right.
__________________
I work with amazing people who do amazing things.

Founder of the Expert Sites.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-29-2008, 10:04 AM
RussUK RussUK is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Northern Ireland
Posts: 3,724
Default Re: Boom - Separate outs

OK just tested that theory and I had 10 tracks of Boom down in about 5 minutes using the way I outlined above. It's easy, although happy to post a video on the AIR Blog if people need help.
__________________
I work with amazing people who do amazing things.

Founder of the Expert Sites.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-29-2008, 10:20 AM
chrisdee's Avatar
chrisdee chrisdee is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Trondheim, Norway
Posts: 3,053
Default Re: Boom - Separate outs

I wish they would have put more kicks and snares into each kit in Boom.
It would also be nice to have more kicks, snares and hi-hats to choose from in each kit. Personally I think the sounds are mostly for dance music, not for pop, jazz, rock etc.

It's a start, but more sounds please.
__________________
Christian D Hagen | I7 Builds | PT/OS Compability Chart
Reply With Quote
  #7  
Old 12-29-2008, 11:15 AM
RussUK RussUK is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Northern Ireland
Posts: 3,724
Default Re: Boom - Separate outs

Quote:
Originally Posted by chrisdee View Post
I wish they would have put more kicks and snares into each kit in Boom.
It would also be nice to have more kicks, snares and hi-hats to choose from in each kit. Personally I think the sounds are mostly for dance music, not for pop, jazz, rock etc.

It's a start, but more sounds please.
I think you are confusing what Boom is about, it's a beatbox, hence all the sounds being dance orientated. You can get some great drum sounds from Xpand too. If you are serious I suggest you get Strike which is amazing.
__________________
I work with amazing people who do amazing things.

Founder of the Expert Sites.
Reply With Quote
  #8  
Old 12-29-2008, 12:12 PM
mmf78 mmf78 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: Massachusetts
Posts: 127
Default Re: Boom - Separate outs

I was hoping Boom would have sounds closer to Hip Hop. I haven't been able to try it yet. I can't wait to try out Expand2. Having the programs and not being able to use them is such torture.
__________________
MacBook Pro (10.6.3)
2.8 Ghz Intel Duo Core
4GB Ram
Mbox2
PT9
Reply With Quote
  #9  
Old 08-08-2020, 09:40 AM
nedorama nedorama is online now
Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: Los Angeles
Posts: 639
Default Re: Boom - Separate outs

I know old thread, but if you hold down control and click on the third bar to the right of the word "BOOM" you can assign any sound to any pad - have all claps, or multiple kicks.
__________________
Regards,
Ned
Monkey Boy Studios
2013 15" MBP, 16GB, 512GB SSD; OSX 10.15.6; 1.5TB FW800 External
Summit Audio 2BA-221, TLA-50 -->Focusrite 18i20 3rd Gen, Eleven Rack, Pro Tools 2020.5
Plugins, Virtual Instruments, and real ones
Reply With Quote
  #10  
Old 08-16-2020, 04:58 AM
maccattack maccattack is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Melbourne Australia
Posts: 52
Default Re: Boom - Separate outs

Quote:
Originally Posted by nedorama View Post
I know old thread, but if you hold down control and click on the third bar to the right of the word "BOOM" you can assign any sound to any pad - have all claps, or multiple kicks.

But thats still not multi-out...
__________________
PT 2020.5 & Logic Pro X

SPL Crimson

Mac Catalina 10.15.5
Mac (Retina 4K, 21.5-inch, 2019)
3 GHz 6-Core Intel Core i5
16 GB 2667 MHz DDR4
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MBox 2 can't have 4 separate outs? EricWillhelm 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 06-20-2008 09:24 AM
STRIKE SEPARATE OUTS eddie lamb Virtual Instruments 6 05-31-2008 06:35 PM
Can't separate s/pdif output from Analog outs St Mix 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-08-2004 03:31 PM
Digi Outs work fine---Logic not getting signal to outs Thou 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 08-29-2001 02:52 PM
cubase vst and 001- separate outs poppy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 08-21-2000 09:46 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:11 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com