Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-18-2003, 06:15 AM
Stephen Bond Stephen Bond is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: Bedfordshire, United Kingdom
Posts: 710
Default Auditioning samples while session is in play.

I been holding off using version 6 as I still have to get several PIs for it. However, with the improved stability in 6.1 and Rewire support, using it is looking increasingly attractive.

Is is still not possible to audition samples from the hard disk which are not currently in the session whilst the session is playing? To my mind, the ability to do this is fundamental in choosing sounds, even if they are not at the perfect tempo/pitch. Currently in 6.1, with the session playing, audition from within the Digibase Workspace Browser causes playback to stop. Digidesign, can this be changed so as to allow audition without stopping the session playback?

On a positive note, auditioning from within Pro Tools and not having to switch to Quicktime is an improvement. Also, is the facility to loop audition samples is great.
__________________
Save an additional 10% off any purchase at Waves!

http://www.waves.com/r/djgsi6
Reply With Quote
  #2  
Old 07-18-2003, 06:50 AM
Stephen Bond Stephen Bond is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: Bedfordshire, United Kingdom
Posts: 710
Default Re: Auditioning samples while session is in play.

I can 'audition' files by dragging them on to a track. However, this creates a region each time which quickly build up as I 'audition' the files and delete them from the track when they are not useable. I sent a feature request to Digidesign web page
__________________
Save an additional 10% off any purchase at Waves!

http://www.waves.com/r/djgsi6
Reply With Quote
  #3  
Old 07-18-2003, 08:37 AM
underground underground is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 96
Default Re: Auditioning samples while session is in play.

I too would like to audition sample while in play back. I usually import all the samples into the session a hit command and click on the sample in the regions list to listen to them. However this also stops play back, I guess need two play back engines or something like that.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
play flashes then stops. session wont play. hellbert Pro Tools Software (Win) 21 03-31-2011 10:49 PM
Structure, stereo samples only play out right jimlongo Virtual Instruments 0 03-17-2009 04:05 PM
Some of Strike Samples will not play Drive d Virtual Instruments 4 12-14-2006 05:36 AM
Sampling Keyboard to play samples in key? peneslapepe 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-22-2002 11:37 AM
SSC- problems auditioning samples Irene Digidesign Hardware & Software 2 10-19-2001 11:44 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:22 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com