Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-30-2011, 05:05 PM
Buckarooguitar Buckarooguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Chicago
Posts: 3
Default Protools LE Quits Upon Launching

I just upgraded to LE 8.0.1cs2 from 7.4. I have OS 10.5.8, 003 rack. I cant even open Protools. Below is the report. I have no idea what it says or means. Can someone help me? Thanks.


Process: Pro Tools LE [459]
Path: /Applications/Digidesign/Pro Tools/Pro Tools LE.app/Contents/MacOS/Pro Tools LE
Identifier: com.digidesign.ProToolsLE
Version: ??? (???)
Code Type: PPC (Native)
Parent Process: launchd [119]

Interval Since Last Report: 262962 sec
Crashes Since Last Report: 25
Per-App Interval Since Last Report: 0 sec
Per-App Crashes Since Last Report: 16

Date/Time: 2011-04-30 18:59:21.102 -0500
OS Version: Mac OS X 10.5.8 (9L31a)
Report Version: 6
Anonymous UUID: 6C0C1BE2-7A14-46CE-A5F5-B6139767D019

Exception Type: EXC_BREAKPOINT (SIGTRAP)
Exception Codes: 0x0000000000000001, 0x000000008fe0105c
Crashed Thread: 0

Dyld Error Message:
Library not loaded: @executable_path/../Frameworks/DigiPlatformSupport.framework/Versions/A/DigiPlatformSupport
Referenced from: /Applications/Digidesign/Pro Tools/Pro Tools LE.app/Contents/MacOS/Pro Tools LE
Reason: no suitable image found. Did find:
/Library/Frameworks/DigiPlatformSupport.framework/Versions/A/DigiPlatformSupport: mach-o, but wrong architecture
Reply With Quote
  #2  
Old 05-01-2011, 02:00 PM
JazzyJ JazzyJ is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: United Kingdom
Posts: 791
Default Re: Protools LE Quits Upon Launching

Drag all of your plugins out of the 'plugins' folder to the 'unused plugins'.

Boot Pro Tools.

If it loads OK then you have a plugin compatibility problem.

Update your plugins, or load them one by one to see which one is the culprit.


But, if it still doesn't load even after putting all of the RTAS into the unused folder, then you'll need to reinstall Pro tools etc...
__________________
Hack Pro (4.2Ghz i7 Quad/16GB)
PT11 / OSX 10.8.5
TC Electronic Konnekt 24D

Reply With Quote
  #3  
Old 05-07-2011, 05:01 PM
Buckarooguitar Buckarooguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Chicago
Posts: 3
Default Re: Protools LE Quits Upon Launching

Thanks for your reply. I ended up reinstalling PT. It launches and works for a few minutes. Then it crashes my computer and I have to restart. I hate to be a pest, but can you help? Thanks.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-07-2011, 05:57 PM
Buckarooguitar Buckarooguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Chicago
Posts: 3
Default Re: Protools LE Quits Upon Launching

Here is the report...

Interval Since Last Panic Report: 47842 sec
Panics Since Last Report: 1
Anonymous UUID: 6C0C1BE2-7A14-46CE-A5F5-B6139767D019

Sat May 7 19:52:23 2011


Unresolved kernel trap(cpu 0): 0x300 - Data access DAR=0x0000000026C2491C PC=0x0000000000E0ADE0
Latest crash info for cpu 0:
Exception state (sv=0x5528b780)
PC=0x00E0ADE0; MSR=0x00009030; DAR=0x26C2491C; DSISR=0x00200000; LR=0x00E0AD70; R1=0x54A22A90; XCP=0x0000000C (0x300 - Data access)
Backtrace:
0x00000000 0x00E06DFC 0x00E0820C 0x00381454 0x0037E6D4 0x00094E74
0x0002C100 0x00024B58 0x000B45CC 0xEDE2FDF5
backtrace terminated - frame not mapped or invalid: 0xF040D560

Kernel loadable modules in backtrace (with dependencies):
com.motu.driver.USBMidiKext(1.4.21)@0xe05000->0xe0dfff
dependency: com.apple.iokit.IOUSBFamily(3.5.2)@0x4fd000
Proceeding back via exception chain:
Exception state (sv=0x5528b780)
previously dumped as "Latest" state. skipping...
Exception state (sv=0x5ef86780)
PC=0x92EB41D8; MSR=0x0000F030; DAR=0x47472564; DSISR=0x42000000; LR=0x92EBB100; R1=0xF040D560; XCP=0x00000030 (0xC00 - System call)

BSD process name corresponding to current thread: MIDIServer

Mac OS version:
9L31a

Kernel version:
Darwin Kernel Version 9.8.0: Wed Jul 15 16:57:01 PDT 2009; root:xnu-1228.15.4~1/RELEASE_PPC
System model name: PowerMac7,2

System uptime in nanoseconds: 45515805966783
unloaded kexts:
com.apple.iokit.IOFireWireAVC 2.2.3 - last unloaded 1434714280589
loaded kexts:
com.digidesign.fwfamily.driver 7.4.2f1 - last loaded 1431625465046
com.rogueamoeba.hermes 3.0.1
com.paceap.kext.pacesupport.leopard 5.7.2
com.Cycling74.driver.Soundflower 1.5.1
com.digidesign.iokit.DigiIO 8.0.1f1
com.digidesign.iokit.DigiDal 8.0.1f1
com.motu.driver.USBMidiKext 1.4.21
com.motu.driver.FireWireAudio 1.4.20
com.Logitech.Control Center.HID Driver 2.6.0
com.apple.iokit.IOFireWireAVC 2.2.3
com.apple.filesystems.autofs 2.0.2
com.apple.driver.AudioIPCDriver 1.0.6
com.apple.GeForcePPC 5.4.8
com.apple.driver.AppleHWSensor 1.9d0
com.apple.driver.AppleTopazAudio 2.5.8f1
com.apple.driver.AppleTAS3004Audio 2.5.8f1
com.apple.driver.AppleI2S 1.0.1f1
com.apple.driver.AppleAD741x 1.9d0
com.apple.driver.AppleLM7x 1.9d0
com.apple.driver.AppleCPUVoltage 1.5.2d0
com.apple.iokit.IOFireWireIP 1.7.7
com.apple.driver.AppleVSP 2.2.2
com.apple.driver.AppleK2Fan 1.0.10f1
com.apple.driver.AppleK2Driver 1.7.2f1
com.apple.driver.AppleSlewClock 1.5.2d0
com.apple.driver.AppleHWClock 1.5.2d0
com.apple.driver.AppleFCU 1.3.2b0
com.apple.driver.PowerMac7_2_PlatformPlugin 3.4.0d0
com.apple.driver.InternalModemSupport 2.4.0
com.apple.driver.AppleMaxim6690 1.9d0
com.apple.nvidia.nv30hal 5.4.8
com.apple.iokit.IOUSBMassStorageClass 2.0.8
com.apple.driver.AppleUSBMergeNub 3.5.2
com.apple.iokit.IOSCSIMultimediaCommandsDevice 2.1.1
com.apple.iokit.SCSITaskUserClient 2.1.1
com.apple.driver.XsanFilter 2.7.91
com.apple.iokit.IOATABlockStorage 2.0.6
com.apple.iokit.IOATAPIProp
Reply With Quote
  #5  
Old 05-09-2011, 01:14 PM
JazzyJ JazzyJ is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: United Kingdom
Posts: 791
Default Re: Protools LE Quits Upon Launching

Did you do a 'clean install'?

If not, then:

Quote:
Drag all of your plugins out of the 'plugins' folder to the 'unused plugins'.

Boot Pro Tools.

If it loads OK then you have a plugin compatibility problem.

Update your plugins, or load them one by one to see which one is the culprit.


But, if it still doesn't load even after putting all of the RTAS into the unused folder, then you'll need to reinstall Pro tools etc...
__________________
Hack Pro (4.2Ghz i7 Quad/16GB)
PT11 / OSX 10.8.5
TC Electronic Konnekt 24D

Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT Unexpectedly Quits while/during launching-wtf? JJ McG Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 09-06-2009 09:58 AM
PT 8 Stalls and quits when launching!!! Help!!! trailmix 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 12-27-2008 09:09 PM
Pro Tools Quits when launching application, help! S133 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 14 08-02-2006 10:50 AM
Protools 6.7 unexpectedly quits b4 even launching caipo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 08-30-2005 11:41 AM
PT "unexpectedly quits" when launching jermpsf 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 04-20-2005 04:07 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:13 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com