Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-06-2009, 12:57 AM
JJ McG JJ McG is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 6
Default PT Unexpectedly Quits while/during launching-wtf?

I am running Pro Tools 8 HD - on a Power PC G5 with tons of RAM. Been running great for months. Recently installed BPM - then melodyne plugin, but have repaired permissions, trashed DIGI Databases, and Pro Tools will not start up! It starts launching...connects to the 192, then quits. Please help!
Thanks
McG
Reply With Quote
  #2  
Old 09-06-2009, 03:38 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,572
Default Re: PT Unexpectedly Quits while/during launching-wtf?

Quote:
Originally Posted by JJ McG View Post
I am running Pro Tools 8 HD - on a Power PC G5 with tons of RAM. Been running great for months. Recently installed BPM - then melodyne plugin, but have repaired permissions, trashed DIGI Databases, and Pro Tools will not start up! It starts launching...connects to the 192, then quits. Please help!
Thanks
McG
Try removing bpm from the plugins folder and place it in the plugins unused folder! system drive/library/app support/digidesign/plugins(and unused plugins folder) and now try launching PT

If no try the same with melodyne plugin.

Make sure all plugins are up to date!!! any out of date or incompatible plugin will cause this.

here the troubleshooting thread..

http://duc.digidesign.com/showthread.php?t=240754

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-06-2009, 09:58 AM
JJ McG JJ McG is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 6
Default Re: PT Unexpectedly Quits while/during launching-wtf?

Hey Chris,
YOU RULE!!! It worked! Thank you so much. I trashed prefs - no luck, but BPM had an update, I installed it, and presto! Back up and running. I think that was the issue. Sincerely, thank you for getting back to me. I have so much to do over the next few days, and there is no tech support until Tuesday because of the holiday on Monday. You are a savior!
Thanks again
MCG
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 9 wont start! Quits unexpectedly.... Quits during startup... dbC4G Pro Tools 9 11 03-09-2012 07:23 AM
Pro tools 8 LE (just installed) quits unexpectedly during launching Gate 13 macOS 7 07-05-2011 05:58 PM
Protools 6.7 unexpectedly quits b4 even launching caipo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 08-30-2005 11:41 AM
PT "unexpectedly quits" when launching jermpsf 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 04-20-2005 04:07 PM
Quits Unexpectedly? tromba 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 07-14-2004 06:56 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:34 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com