Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-23-2018, 02:36 PM
belolab's Avatar
belolab belolab is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 83
Default HDX drivers not available outside of Protools 18

Hi,
Been having this issue for a while. I can not select the HD drivers for any application other than Protools. Am running El Capitan and 2018.4 HD with HDX card on 2010 6 core mac pro.
So I decided to upgrade to a new SSD and have done a fresh install of everything. For a while the HDX outputs showed up as available in MacOsx audio/midi setup app, and when I shut protools all was normal. Now I am back to there being no HDX in Audio/Midi setup, and when protools shuts my converters (lynx aurora 16s) switch to 192khz and distort.
Anyone else seen this? Weird that it came right for a while with a fresh install then reverted.
Any ideas? Is pretty boring as can fire white noise thru to artists if protools crashes
thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 04-23-2018, 09:17 PM
belolab's Avatar
belolab belolab is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 83
Default Re: HDX drivers not available outside of Protools 18

Got it! So I have to toggle off the HDX in protools to be able to use HDX in other DAWS. Noticed that Protools takes the HDX outputs back when reloaded, even if it is still set to use a different interface!
Bloody confusing, but workable
Reply With Quote
  #3  
Old 05-10-2018, 04:43 PM
belolab's Avatar
belolab belolab is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 83
Default Re: HDX drivers not available outside of Protools 18

Nope, worked once, and hasnt worked again. Have reinstalled etc.....this is a realy pain
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cant open Protools - are there 9.0.1 specific drivers? writeroxie Pro Tools 9 1 01-07-2011 08:21 PM
USB midi drivers do not function in protools 8.0.1 dnkygirl 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 09-06-2009 02:27 PM
Drivers, I want to use both protools and cubase.. broken81 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 09-16-2008 09:50 AM
Delta drivers, before and after Protools... funkgypsy Pro Tools M-Powered (Win) 0 01-17-2008 09:15 AM
protools drivers for other cards! jayq 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 10-29-2005 01:01 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:10 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com