Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | S3

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-13-2017, 02:58 AM
made made is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: Berlin
Posts: 228
Default Can the S3 Talkback be improved in 3.6

Welcome to the Forum Eddie,

good to hear that something is happening in the S3 Universe...
In the advent of a Eucon update I want to ask for a very little feature.

Right now, I'm using the internal audio of the S3 for Talkback. Everytime I turn on the S3 I have to unmute the main out. That is not ideal.

Can we have a preference setting fot that?

Thanks!
__________________
i7 3,39GHz, 32GB, PTHD2018.12, OS 10.12.6, S3, Transport, (EuCon 19.5.1.44)
LIO
AJA XT-Express
Reaper 5.97, Fireface UCX
MacbookPro i7 PTHD2018.12 10.12.6
Reply With Quote
  #2  
Old 03-13-2017, 02:22 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,076
Default Re: Can the S3 Talkback be improved in 3.6

I think for most having it start up muted is desired and a safety feature.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-14-2017, 02:29 PM
made made is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: Berlin
Posts: 228
Default Re: Can the S3 Talkback be improved in 3.6

That's why I think there should be a preference setting...

If you use Talkback, the assigned Outputs can't be used for Monitoring.

Another solution would be to give the option to send the TB Input via AVB to Core Audio.

My guess is that most S3 users don't use the monitoring section anyway. Like on the ProControl. But the ProControl had a seperate TB output...

I just checked the manual. It doesn't say anything about setting up Talkback.
What's the intended workflow?
__________________
i7 3,39GHz, 32GB, PTHD2018.12, OS 10.12.6, S3, Transport, (EuCon 19.5.1.44)
LIO
AJA XT-Express
Reaper 5.97, Fireface UCX
MacbookPro i7 PTHD2018.12 10.12.6
Reply With Quote
  #4  
Old 03-14-2017, 04:10 PM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 779
Default Re: Can the S3 Talkback be improved in 3.6

Hi made,
I notice you are using the Fireface UCX. Why don't you use the talkback feature in Totalmix. Although, there is no specific remote for the UCX, I'm sure you could assign it to a key command.
I currently use Totalmix with the UFX and I've modified my ARC Remote to have a foot switch for the 'A' which isa signed to talkback.

I too don't use the monitoring section of the S3.
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx
Reply With Quote
  #5  
Old 03-15-2017, 12:31 AM
made made is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: Berlin
Posts: 228
Default Re: Can the S3 Talkback be improved in 3.6

Hi mattrixx,

thanks for your input.
My UCX is my mobile setup. So no permanent solution...
I want to keep my control room as simple as possible, so I don't get calls when I rent it out...
__________________
i7 3,39GHz, 32GB, PTHD2018.12, OS 10.12.6, S3, Transport, (EuCon 19.5.1.44)
LIO
AJA XT-Express
Reaper 5.97, Fireface UCX
MacbookPro i7 PTHD2018.12 10.12.6
Reply With Quote
  #6  
Old 03-15-2017, 03:39 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,742
Default Re: Can the S3 Talkback be improved in 3.6

You might consider automatic talkback I got so tired of "producers" that couldn't grasp the concept of "push this to talk, or the talent won't hear you" so I automated the whole thing. I have a mic on my desk, one on the ceiling in the drum room and a 3rd on the wall in the tracking room(Crown PCC-160's) and all 3 come in on 3 mono AUX tracks. On the AUX tracks, I insert an EQ(high-pass)>Compressor>Mute-o-matic(freebie from Sound Radix). All feed all headphone mixes and the main out(except CR track is set for no output). When playback is stopped, everyone can converse. As soon as transport starts, all mics are muted
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #7  
Old 03-16-2017, 04:27 AM
made made is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: Berlin
Posts: 228
Default Re: Can the S3 Talkback be improved in 3.6

Quote:
You might consider automatic talkback I got so tired of "producers" that couldn't grasp the concept of "push this to talk, or the talent won't hear you" so I automated the whole thing. I have a mic on my desk, one on the ceiling in the drum room and a 3rd on the wall in the tracking room(Crown PCC-160's) and all 3 come in on 3 mono AUX tracks. On the AUX tracks, I insert an EQ(high-pass)>Compressor>Mute-o-matic(freebie from Sound Radix). All feed all headphone mixes and the main out(except CR track is set for no output). When playback is stopped, everyone can converse. As soon as transport starts, all mics are muted
there are tons of possible improvements for the S3.
Auto Talkback and two mic inputs for Talkback would be good as well...

I just don't want to sound greedy...

Here's a lot more....
http://protools.ideascale.com/a/idea...ampaigns/14999
__________________
i7 3,39GHz, 32GB, PTHD2018.12, OS 10.12.6, S3, Transport, (EuCon 19.5.1.44)
LIO
AJA XT-Express
Reaper 5.97, Fireface UCX
MacbookPro i7 PTHD2018.12 10.12.6
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Source Talkback AAX gets auto talkback MIKEROPHONICS Post - Surround - Video 0 11-20-2013 08:15 AM
PTHDN 10.3.7 Much Improved Trak Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 08-20-2013 10:41 PM
TL SPACE TDM 1.1.0r9 was improved. K.I. Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 02-20-2005 08:14 PM
What would you most like to see improved in PT? pk_hat 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 06-02-2003 09:52 AM
Improved mix bus sound in 5.3.1? Superclock 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 11-06-2002 03:59 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com