Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-14-2009, 05:26 AM
Pasz Pasz is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 54
Default Korg padKONTROL as a transport and more

I have a korg padKontrol which I use for triggering samples in Kontakt 3. I'm no MIDI-expert but I do know a lot of control surfaces use midi to control Pro Tools.

is it possible to use the pads padKontrol to do stuff like:

- Stop/play/rewind/record
- Switch edit modes
- Zoom tracks
- Switch edit tools
- Call up beat detective or other windows

Can it be done? If so, can someone please tell me how :)?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-14-2009, 10:04 AM
Pasz Pasz is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 54
Default Re: Korg padKONTROL as a transport and more

Anyone? :)
Reply With Quote
  #3  
Old 02-16-2009, 11:46 AM
Pasz Pasz is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 54
Default Re: Korg padKONTROL as a transport and more

Reply With Quote
  #4  
Old 02-16-2009, 12:43 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,942
Default Re: Korg padKONTROL as a transport and more

FWIW, one local dealer told me he had no luck getting the Korg Nano stuff to work in protools so you may not get far(but I would keep trying and try to read up on the MIDI LEARN function).
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 02-16-2009, 01:31 PM
DrFord's Avatar
DrFord DrFord is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Nashville, TN
Posts: 873
Default Re: Korg padKONTROL as a transport and more

Using the midi learn function is correct. I haven't used any of the Nano gear, but the whole point is that you wiggle the control you want to use while at the same time telling PT what you want the control assigned to.

Bottom line is that all MIDI controllers have a specific proprietary ID number. You are just using an imaginary matrix and assigning the ID number to the parameter you want to automate.

MIDI learn function was created for eaxctly what you are trying to do.
__________________
DRFord
Homepage | Facebook | YouTube
Mac OSX 10.12.6 | Mac Pro 5,1 | 12core 3.46ghz
Avid HD Native PCIe Core | Pro Tools HD 2018.1
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
getting Korg padKontrol to work with ProTools LE spowers6 Pro Tools M-Powered (Win) 3 01-08-2008 06:32 PM
Using Drumcore with Korg padkontrol songman0412 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 10-12-2007 08:29 AM
Any Korg padKontrol BFD users? vibrolux40w 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-26-2007 02:24 PM
Anyone with Korg padKontrol + Digi's STRIKE? m4ca MIDI 0 05-04-2007 12:49 PM
Does anyone here use a Korg padKontrol? jpoprock 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 09-22-2006 02:27 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:09 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com