Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-14-2018, 11:31 AM
Norad155 Norad155 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: New York
Posts: 296
Default clip gain 12.8.3/2018.1

Can anyone confirm the behavior I'm seeing?

Steps to repeat:

1. Create 1 track with 1 region
2. clip gain up and down a few times with control-shift-up/down observe the speed
3. Create 100 blank audio tracks
4. repeat clip gain and observe speed. I'm getting much slower clip gain with higher track count?

Noticed starting in 12.8.3, but persists in 2018.1
OSX 10.11.6
Mac Mini quad i7 ssd 16gig ram
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #2  
Old 02-14-2018, 11:43 AM
diamondschwin diamondschwin is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nashville/NYC
Posts: 468
Default Re: clip gain 12.8.3/2018.1

I mean I have always seen a slow down when clip gain multiple clips/tracks etc. in multiple PT versions and dozens of systems over the years.

ie. clip gaining down a bunch of stereo music tracks across an entire hour long show sequence is slow.
__________________
Max Holland
Producer / Re-Recording Mixer
Nashville / NYC

MKD Creative

HOBO Audio
Reply With Quote
  #3  
Old 02-14-2018, 12:10 PM
Norad155 Norad155 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: New York
Posts: 296
Default Re: clip gain 12.8.3/2018.1

yeah, but this is different... literally 1 clip... the only clip in the session... increase track count... and it slows down... doesn't seem like the two things should affect each other...
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #4  
Old 02-14-2018, 02:03 PM
diamondschwin diamondschwin is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nashville/NYC
Posts: 468
Default Re: clip gain 12.8.3/2018.1

Quote:
Originally Posted by Norad155 View Post
yeah, but this is different... literally 1 clip... the only clip in the session... increase track count... and it slows down... doesn't seem like the two things should affect each other...



Oh I see. I have not seen that behavior on my system. Top spec Mac Pro Trash can os 10.12.6

Is it a graphical issue?
__________________
Max Holland
Producer / Re-Recording Mixer
Nashville / NYC

MKD Creative

HOBO Audio
Reply With Quote
  #5  
Old 02-14-2018, 03:21 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,987
Default Re: clip gain 12.8.3/2018.1

Zero difference on my system doing that test. Extremely fast either way. Sounds like the macMini graphics card can't keep up.

Also, macOS 10.11.6 isn't supported with 2018.1 and shouldn't have been under 12.8.3; macOS 10.12 and 10.13 only. This was due to graphics issues. Sounds like you've found one of the issues.

my system:
Pro Tools HD 2018.1, HDX3, MTRX, HD Omni
Mac Pro 5,1 -3.06 GHz 12 core - macOS 10.12.6
64GB RAM, 2TB SSD x 4, GTX 680 4GB

Last edited by BScout; 02-14-2018 at 03:23 PM. Reason: added my system
Reply With Quote
  #6  
Old 02-15-2018, 05:50 AM
Norad155 Norad155 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: New York
Posts: 296
Default Re: clip gain 12.8.3/2018.1

Oh shoot... didn't see that 10.11 it wasn't supported...
(edit: it actually is supported according to the 2018.1 readme)

been holding off 'cause of a bug in kensington trackballworks that starts in 10.12...

Also my mac mini's are starting to show their age...

Thanks!
__________________
IMDB

Last edited by Norad155; 02-15-2018 at 06:07 AM. Reason: update for accuracy
Reply With Quote
  #7  
Old 09-06-2018, 07:04 AM
Norad155 Norad155 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: New York
Posts: 296
Default Re: clip gain 12.8.3/2018.1

Old thread, but... I had chalked it up to old computer...

Now I have a "new" computer (Trash Can, piles of ram and cores etc)

OSX 10.12.6
PT 2018.7

STILL having this issue.

Anyone else see this? Am I going crazy?

There is a distinct and immediate difference in clip gain speed in large sessions (using keyboard shortcut or scroll ring) Pre/Post version 12.8.3
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #8  
Old 09-09-2018, 02:16 PM
Marco Bernardo's Avatar
Marco Bernardo Marco Bernardo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lisboa, Portugal
Posts: 782
Default Re: clip gain 12.8.3/2018.1

Quote:
Originally Posted by Norad155 View Post
Old thread, but... I had chalked it up to old computer...

Now I have a "new" computer (Trash Can, piles of ram and cores etc)

OSX 10.12.6
PT 2018.7

STILL having this issue.

Anyone else see this? Am I going crazy?

There is a distinct and immediate difference in clip gain speed in large sessions (using keyboard shortcut or scroll ring) Pre/Post version 12.8.3
Hi,

I just took some time to try this issue you are seeing but I can't reproduce it.

I even try with beta Mojave volume.
I'm on a MacBook Pro early 2014 i7 / 16gb ram
__________________
Marco Bernardo

Dialog Editor, Sound Designer, Re-Recording mixer

nMacPro 6Core/D500/512GB/64Gb ram | PT HD 12 HDN Thunderbolt | HD OMNI | Avid Artist Mix | Novation Impulse 25 | Waves Mercury Native | Audioease All In Bundle | SoundToys | McDSP Classic Pack | DUY Overpack | Arturia Beatstep Pro
Reply With Quote
  #9  
Old 09-10-2018, 05:32 PM
Norad155 Norad155 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: New York
Posts: 296
Default Re: clip gain 12.8.3/2018.1

Thanks, Marco for taking the time... I really appreciate it.

I'm going to have to see what's going on... this is happening across all 20 systems I manage, but they have a lot of the same components...

Driving me crazy!
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #10  
Old 09-10-2018, 06:42 PM
TimNielsen TimNielsen is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,191
Default Re: clip gain 12.8.3/2018.1

Also not seeing that reproducible here, on a decked out MacPro 12 core.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Clip gain o Gain plug in Camilo Toledo Foro en Español 3 03-22-2017 02:10 PM
Adjusting Clip Gain On More Than One Clip Blank Frank macOS 17 05-15-2015 06:34 PM
AudioSuite Gain/Normalize also on Clip Gain A-n-d-i macOS 0 03-13-2014 12:46 PM
Export Clip With Clip Gain BobbyDazzler Pro Tools 10 0 03-03-2013 03:06 PM
Clip gain on clip groups: bug or feature? idris Post - Surround - Video 6 01-02-2013 10:48 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:44 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com