Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-29-2004, 09:18 AM
ryanstack ryanstack is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 28
Default NEED HELP installing wave driver and possibly more

Ok this is gonna be a long one with a few different questions.

I haven't been able to get the wave driver 5.3.1 to install. I followed the directions but still no luck. I've even uninstalled pro tools and reinstalled still no luck. Here is a little more info on my situation and a past problem that I had.


I recently bought a used digi 001 bundled with pro tools LE 5.1.1 The person i bought it from was running it on a mac, so obviously he never downloaded updates for windows. I can't seem to find the drivers for the 001 for XP on the digi site anywhere. The Pro tools LE 5.1.1 CD won't install on my computer since it was made for windows 98. I've downloaded 5.3 off of the digi site, but the drivers still won't install for the 001. I've tried using the drivers that came with it for win 98, but no luck either. Also evertime I try to run pro tools it crashes and restarts my computer.

I have since gotten pro tools LE 5.3.1 install and it seems to function properly, but there is still the ocasional crash, only during playback it hasn't happened during recording, yet. I'm wondering if all of the drivers have actually been installed properly. I ran digitest it passes the 001 card but does not allow me to check I/O box (yes it was hooked up).

1) What are the names of the dirver files and where should they be located? I just want to make sure that the 001 is properly installed

Now back to the wave driver. I donwloaded the wavedriver 5.3.1 off of the digi website. I follow the installation directions exactly, but when I get to the step after the digital signiture part they say "The Digidesign WaveDriver Settings dialog will automatically open" this never happens it just goes right to "you must restart your computer for changes to take effect" When I look in the device manager the wave driver is listed, but under device status it says " no drivers are installed for this device."

I am not sure what to do about this at all. I want to upgrade to PT LE 6.4 but I don't want to waste the money if it turns out that there is something wrong with the 001 box or card.

Thanks in advance
Ryan
Reply With Quote
  #2  
Old 09-01-2004, 11:11 AM
ryanstack ryanstack is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 28
Default NEED HELP installing wave driver and possibly more

Any help would be greatly appriciated here. I've tried everything I'm getting desperate, I know that this is probably not the answer but i am considering deleting everything and reloading windows. So please help me if you have any suggetions

Thanks
Ryan
Reply With Quote
  #3  
Old 09-01-2004, 11:15 AM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: NEED HELP installing wave driver and possibly more

If you don't have Pro Tools 5.x installed on your system.. then download and install the WaveDriver 6.1.1 and ASIO 6.1.1 drivers. You just can't install these versions if you have Pro Tools 5.x installed.. so if you do uninstall them first and delete the file dalwdm.sys if it's on your system before installing the 6.1.1 versions.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Asio driver and wave driver.. Help!!!!!!! bzncokr 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 08-26-2009 04:12 PM
WAVE Driver / ASIO Driver Tomio Broman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 11-25-2007 10:38 PM
problem installing wave driver! Sf Audio 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 06-22-2007 10:06 PM
Wave driver/ASIO driver clausiii 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 05-12-2004 05:20 PM
Wave Driver for HD/XP ??? beggehorn Pro Tools TDM Systems (Win) 5 08-24-2002 10:49 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:39 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com