Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 12-10-2009, 10:21 AM
SBP SBP is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: New Zealand
Posts: 297
Default Re: If you could choose 3 ...

1 FIX Write to ALL so it can't wipe days of automation
2 FIX Write to ALL so it can't wipe days of automation
3 FIX Write to ALL so it can't wipe days of automation

The current set up is seriously dumb.

Write to all -when a selection is made while in play should not erase days of work

Write to all -when no selection is made should not erase days of work

Write to all -when used on on a satellite B when satellite A has made selection should not erase days of work

Safety of data when mixing large projects is -IMPORTANT
Reply With Quote
  #12  
Old 12-10-2009, 11:54 AM
info@npp.co.uk info@npp.co.uk is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 45
Default Re: If you could choose 3 ...

Quote:
Originally Posted by Chris Lambrechts View Post
things that you would desperately like to see make it into the next Pro Tools release ....

I'm talking about Icon controller specific features of course ... not software features. So let's hear about them and more importantly .... make them known to the developers ....

Most of us can come up with more but for this thread let's stick to your personal top 3.

Here's my top 3 :

1. Spill playlists into custom fader groups

Exactly .... spill / fold feature that would allow playlists to be spilled into a custom fader group and lets you control them / solo them on the fly in that group ...

2. Custom faders follow global encoder view switches ...

D Control specific yes ... nonetheless ... a preference that will make the global strip switches (inserts/sends/eq/dyn ...) change BOTH normal strip encoder views AND custom fader encoder views


3. simultaneous view of pre / post fader metering on the meter bridge

a metering pref ... allowing you to view pre and post fader levels at the same time on the meter bridge ... similar to 'input' mode when using the console in inline mode.

Chris
My three exactly
Reply With Quote
  #13  
Old 12-11-2009, 11:41 PM
thierryd thierryd is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Brussels
Posts: 485
Default Re: If you could choose 3 ...

My ultratop 3 are numbers 2 to 4 from Pete (quote beneath), but I pretty much agree with all of the other requests made in this thread as well.

Greetings,

Thierry

Quote:
Originally Posted by Pete Gates View Post
L
BIG BIG BIG PLEASE. All flip function/master EQ/Dyn/send buttons work the same in Custom Faders as outside Custom Faders, this one is starting to get really annoying for me, it'd be easy to implement and make it a preference for anyone that doesn't agree with me!

Touch fader to focus.

Copy/paste EQ/Dyn settings in the center section, I find it hard to believe it isn't there.


Pete
Reply With Quote
  #14  
Old 12-13-2009, 12:23 AM
Brent_Sydney Brent_Sydney is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 442
Default Re: If you could choose 3 ...

1. DCommand multi-mode - ie ability to control 2-4 PTHD rigs from one surface like a DControl
2.Easier way to create custom fader groups from the surface
3. More custom fader groups on DCommand
Reply With Quote
  #15  
Old 12-13-2009, 01:10 AM
Vedat's Avatar
Vedat Vedat is offline
Quiet Art Ltd.
 
Join Date: Aug 1999
Location: Auckland, NZ
Posts: 903
Default Re: If you could choose 3 ...

I would like Video frames showing during selection with the scrub wheel.
__________________
Vedat

Check out WaveRider + Defaulter:
QuietArt.co.nz

Catchin' SYNC app
Reply With Quote
  #16  
Old 12-13-2009, 09:00 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,524
Default Re: If you could choose 3 ...

Now, wouldn't it be great to hear from the Digi developer that is in charge of the ICON line. Let us know you're listening and maybe give us an idea of what we can expect in the next PT update?
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #17  
Old 12-14-2009, 10:20 AM
JLC JLC is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Location: Europe
Posts: 128
Default Re: If you could choose 3 ...

Please an EASY MUST HAVE:

Track names in the control surface should be different than playlist names.

Explanation:

If I have a track called GUITAR, I always want to keep this name in my surface. So I think, when naming a track there should be two different names:

The name we already have for the playlist that changes with new, duplicates, etc...

A short name, created by the computer but editable to show in the control surface.

While we are editing, we need the computer screen and the different names. While we are mixing, we have already selected the correct playlist, and we need clear an clean names in the surface.

Let me know your opinion ...
Reply With Quote
  #18  
Old 12-14-2009, 07:29 PM
Vedat's Avatar
Vedat Vedat is offline
Quiet Art Ltd.
 
Join Date: Aug 1999
Location: Auckland, NZ
Posts: 903
Default Re: If you could choose 3 ...

Hitting the SAVE button once should save the session and the light should turn off.
__________________
Vedat

Check out WaveRider + Defaulter:
QuietArt.co.nz

Catchin' SYNC app
Reply With Quote
  #19  
Old 12-15-2009, 03:48 AM
wheresmyfroggy wheresmyfroggy is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: London, England
Posts: 361
Default Re: If you could choose 3 ...

1. Ability to map keyboard shortcuts to a bank of custom soft keys

2. Maybe you can already do this, please tell me if you can. Ability to customise individual rotary encoders within a channel strip. ie have one for pan, one for Send A gain, one for Send B gain, one for Compressor threshold etc so you don't have to switch all the time!

3. Ability to create/edit Custom Fader groups from Pro-Tools
Reply With Quote
  #20  
Old 12-15-2009, 03:53 AM
wheresmyfroggy wheresmyfroggy is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: London, England
Posts: 361
Default Re: If you could choose 3 ...

Quote:
Originally Posted by Pete Gates View Post

Copy/paste EQ/Dyn settings in the center section, I find it hard to believe it isn't there.
This was one of the first things I noted as an oversight on the D-Control, it would be so easy and SO useful

My workaround in my post above is the ability to map shortcuts to soft keys, so you could have Shift-Command-C and Shift-Command-V put on soft keys!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OT: help me choose !!! ilulilu888 Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 01-28-2012 08:06 AM
which one to choose between AIF, WAV & SD II ? Doume Tips & Tricks 14 07-11-2005 11:01 PM
What to choose! HELP jjayala Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 12-31-2001 09:53 AM
How/why choose? lcouri 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 08-28-2001 01:07 AM
Help me to choose a new G4 Megalobass 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-14-2001 06:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:08 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com