Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-05-2007, 04:48 PM
RobMacki RobMacki is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Jefferson State, USA
Posts: 2,968
Default I wish there was a way to have a relative counter

I'm not looking for workarounds or change Session Start Time.
I just wish there was a way to set the counter to a relative zero.

Ex:
Drop the playhead at any point in the session and you are at 00:00:00:00 regardless of the Session Online Time.
The counter rolls from :00 relative to where the play head begins rolling.
If I have missed this and you can do it with 7.2 or higher, have mercy and let me know.
Sorry if I have missed this all these years.

Thanks
Rob
Reply With Quote
  #2  
Old 02-05-2007, 07:06 PM
Barnabas Barnabas is offline
Member
 
Join Date: Jan 1999
Location: Raleigh, NC, USA
Posts: 966
Default Re: I wish there was a way to have a relative counter

Rob - I've wanted that feature for a long time, but was afraid I was the only one.

Does anyone know if this is a current feature?
__________________
www.barnabas.com Barnabas MultiMedia
Reply With Quote
  #3  
Old 02-05-2007, 07:10 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: I wish there was a way to have a relative counter

I believe "Local Zero" is on the official wish list... I requested it when the Song Position Marker was added.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #4  
Old 02-05-2007, 11:25 PM
bashville bashville is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: New York
Posts: 1,128
Default Re: I wish there was a way to have a relative coun

This is one of those little things in Logic that I always wished ProTools had... in the "Synchronization" window--

Bar "_" plays at SMPTE time "_._._._". The time obviously defaulting to zero.

If you have a video with a two-beep out front before the start of picture, you can set bar 4 or 5 to be zero, then your SMPTE time in the sequence matches the time in the picture.

If you really want it in ProTools, you can work around having the session start seconds shy of the hour, and use 1 hour as zero, but it takes a lot of fiddling everytime you want to try a different tempo when you're laying it out.
__________________
HD Ultimate (Native), PT2019.5, 192, 3.2 Quad MacPro 5,1, 16 Gig, Sierra
Reply With Quote
  #5  
Old 02-06-2007, 06:14 PM
mixx mixx is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 88
Default Re: I wish there was a way to have a relative counter

It is amazing that simple things that you could find on any tape machine from the stone age hasn't been incorporated in such an infinetly flexable system..

Oversight? Ignorance?
Reply With Quote
  #6  
Old 05-11-2007, 01:43 PM
RobMacki RobMacki is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Jefferson State, USA
Posts: 2,968
Default Re: I wish there was a way to have a relative counter

bump

Maybe add this to the Sub Counter window?
Reply With Quote
  #7  
Old 05-11-2007, 03:10 PM
Carl Kolchak Carl Kolchak is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: U.K.
Posts: 2,198
Default Re: I wish there was a way to have a relative counter

Quote:
I believe "Local Zero" is on the official wish list... I requested it when the Song Position Marker was added.

Rail



Ha! That's me, but I still dream of one day becoming a Local Hero


Good call though. I can think of a number of occasions when this would have been a blessing.
Reply With Quote
  #8  
Old 02-19-2008, 08:17 PM
RobMacki RobMacki is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Jefferson State, USA
Posts: 2,968
Default Re: I wish there was a way to have a relative counter

bump
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Main counter mode not switching using "counter" switch bashville ICON & C|24 2 08-07-2009 05:07 PM
relative automation dealage Tips & Tricks 7 02-21-2005 12:37 AM
Relative grid weirdness snoopy Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 12-28-2004 02:04 AM
preamp relative quality Tom Ersin 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 10-21-2004 01:41 PM
A/D converter relative quality Tom Ersin 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 10-21-2004 10:08 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:06 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com