Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools Software (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-10-2018, 07:03 PM
deslog deslog is offline
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Noosa
Posts: 4
Default Solo not working

I have a number of drum tracks that are then sent to a drum bus that I created which then feed into a Submaster bus and finally to the Master L/R output.

When I press the solo on say the kick drum I cannot hear anything. When I release I hear the whole band no problems. I can adjust the bus levels and add effects with no problem but for some reason Pro Tools is not able to solo an individual instrument, not even solo a bus.

I must be doing something wrong. Any advice appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-10-2018, 07:26 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,044
Default Re: Solo not working

You need to Solo-safe the bus master for the drums. Don't be afraid to crack open the manual(aka Help file)
__________________
HP z820 12 core, 64GB RAM, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs, Warm Audio and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 09-11-2018, 04:54 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 15,169
Default Re: Solo not working

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
You need to Solo-safe the bus master for the drums. Don't be afraid to crack open the manual(aka Help file)
And don't forget to solo safe any busses downstream from the drum bus master
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #4  
Old 09-11-2018, 04:56 AM
priorytools priorytools is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: UK
Posts: 1,063
Default Re: Solo not working

Quote:
Originally Posted by deslog View Post
I have a number of drum tracks that are then sent to a drum bus that I created which then feed into a Submaster bus and finally to the Master L/R output.



When I press the solo on say the kick drum I cannot hear anything. When I release I hear the whole band no problems. I can adjust the bus levels and add effects with no problem but for some reason Pro Tools is not able to solo an individual instrument, not even solo a bus.



I must be doing something wrong. Any advice appreciated.


I use PFL solo mode.
__________________
~ Trashcan Mac Pro late 2013 - 64 GB RAM - 10.11.6 / Pro Tools HD 12.6.1 / HDX 2 + UAD2 PCIe OCTO in Magma Expressbox 3T / HD I/O's x 4 + 1 x 96io / Avid S6 M10-24-5 V3.6 ~
~ MBP 15" 2.8 Intel Core i7 -10.12.5 /Apollo 16 / Steinberg U22 / Artist MIx / Pro Tools HD 12.6.1 - UAD2 V8 / UAD2 Satellite DUO ~
~ Mac Pro 8 core - clover - 13 GB ram - 10.6.8 / HD5 / Pro Tools 9.0.6 / HEAT / Magma PE6R4 / ProControl 24 faders / UAD2 QUAD PCIe ~ ARCHIVE RIG
Reply With Quote
  #5  
Old 09-11-2018, 12:36 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,130
Default Re: Solo not working

Quote:
Originally Posted by priorytools View Post
I use PFL solo mode.
If you use PFL solo, you aren't listening through the chain/bussing your mix is normally routed out. Something to keep in mind.
__________________
Pro Tools Ult 2018.7, HDX 3, MTRX, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.12.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Solo isn't working right legacygt777 Pro Tools 10 6 04-03-2018 07:49 PM
Solo bus not working after bus changes Audioartist Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 0 05-28-2017 02:23 AM
Solo Clear not working on S3 jmkeane Pro Tools | S3 3 10-09-2015 07:34 AM
Fast track solo out of the box not working yoplin FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 0 10-10-2014 04:18 PM
Protools 10: mute and solo aren't working. (Solo safe is not on any of the tracks.) charlottewrinch Pro Tools Software (Mac) 2 04-14-2012 05:32 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:58 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com