Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | S6

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-10-2018, 07:23 PM
laki laki is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 486
Default Boot MTM from External HDD

Hi all, is it possible to do this?

We have had 3 MTMs this year with internal SSD failures. Because we are in Australia, it takes about 3+ days to get a replacement. Avid for some reason doesn't keep a few spares in the country.

It would be good to be able to run the system software from an external drive while we wait for the replacement.

If the answer is yes, could someone detail how to do this.

Many thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-11-2018, 01:08 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,588
Default Re: Boot MTM from External HDD

You would have to use USB which would slow the system down. I would like to find out more about why you are both having failures and long delivery times. I'll ask some people here.....
Reply With Quote
  #3  
Old 10-11-2018, 01:17 AM
laki laki is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 486
Default Re: Boot MTM from External HDD

Thanks Eddie. My desk has been dead in the water since Tuesday. It’s now Thursday night here in Sydney. MTM on FedEx from San Jose, hopefully tomorrow.

If there’s any information you need from me please let me know.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-11-2018, 01:36 PM
laki laki is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 486
Default Re: Boot MTM from External HDD

Would the faders be slower to react to touch etc? That’s really what I’m missing. If just the MTM itself will run slower, doesn’t really bother me for the short term.

At least the room isn’t completely hobbled if I can boot from USB.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-12-2018, 09:23 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,588
Default Re: Boot MTM from External HDD

Have you received the MTM yet ? We are looking at getting more spares into Australia too.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-12-2018, 02:13 PM
laki laki is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 486
Default Re: Boot MTM from External HDD

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
Have you received the MTM yet ? We are looking at getting more spares into Australia too.

It arrived Friday afternoon. Spares in Australia would be great. Spares in Sydney would be even better!

It would still be nice to have an emergency procedure for booting from an external or other drive. Or at the very least, a “safe” mode that gives you just faders. (I know that’s not simple). Some sort of redundancy maybe?

These desks are in rooms that are being hammered on tight turnaround jobs. Something like this could be catastrophic, although not in this case.

Thanks for your attention to this Eddie. I really appreciate the level of attention that this forum gets from you and “creative control” (can’t remember his name).
Reply With Quote
  #7  
Old Yesterday, 03:32 PM
laki laki is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 486
Default Re: Boot MTM from External HDD

Hi Eddie,

Just an update. The MTM that was sent to us is DOA.The cpu does not boot. The soft keys back light lights up, but the main display does nothing.

Fortunately my old MTM works on and off. Every now and then it will go to the shell screen but if I reboot with the System USB key that shipped with it, some sort of repair happens and I can boot into the system until the next time it freaks out.

It has now been a week since our initial problem.
Reply With Quote
  #8  
Old Today, 12:33 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,588
Default Re: Boot MTM from External HDD

I'm sorry, I have made our CS Manager aware and he or myself will update you ASAP.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OT: PT-Win 7 / XP Dual-Boot; Question re: Win 7 Install, Boot Manager Files taylor4814 Pro Tools Software (Win) 1 02-16-2012 05:54 PM
dual boot OS 10.4 and external 10.5 questions (PT7/PT8) agypsy Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 03-02-2011 01:04 PM
using external boot drive for main OS c s 0 1 Virtual Instruments 7 08-15-2009 04:47 PM
External Hard Drive Partitions for MAC & PC boot ! MediaLocal.com 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 03-08-2006 06:34 AM
DAE Error on external drives - dual-boot G4 / Mix3 knewbee Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 08-18-2005 04:55 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:15 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com