Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Licensing & Accounts

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 04-06-2017, 02:16 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: SF Bay Area
Posts: 7,710
Default Re: Space no longer active

Quote:
Originally Posted by amagras View Post
This didn't work for me. Also, the Additional Value Content has disappeared from my products.
Your Pro Tools Plan license expired 3/31/2016. Looks like you did not renew the Plug-ins and Support Plan which would also explain the lack of Additional Value Content. I don't see a dedicated Space license in your iLok account either. Based on all that, neither version of Space should work on your system (unless you have a valid license on another iLok/account?).
Reply With Quote
  #12  
Old 04-06-2017, 02:33 PM
amagras amagras is online now
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 2,442
Default Re: Space no longer active

Quote:
Originally Posted by jeffro View Post
Your Pro Tools Plan license expired 3/31/2016. Looks like you did not renew the Plug-ins and Support Plan which would also explain the lack of Additional Value Content. I don't see a dedicated Space license in your iLok account either. Based on all that, neither version of Space should work on your system (unless you have a valid license on another iLok/account?).
I renewed my update plan as soon as the link was restored in my account last month. I'm still getting emails from Avid saying that my plan is expired. Also, space is showing in the app manager.
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools 2018
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #13  
Old 04-06-2017, 03:58 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: SF Bay Area
Posts: 7,710
Default Re: Space no longer active

Quote:
Originally Posted by amagras View Post
I renewed my update plan as soon as the link was restored in my account last month.
The Upgrade Plan provides software releases for a year. The original (combined) Upgrade and Support Plan included everything but was split early on into 2 options - Upgrade Plan (provides software releases) and Plug-In and Support (provides the bonus plugins and assisted support). You renewed the Upgrade Plan, not the Plug-In and Support Plan. That's why your Pro Tools Plan license (which authorizes Space 12.1) didn't renew and the Additional Value Content is no longer available. See this for more info.
Quote:
I'm still getting emails from Avid saying that my plan is expired. Also, space is showing in the app manager.
Which Plan? The email likely states "Your Pro Tools Plug-In & Support Plan Has Expired" which is correct. That's different than your Pro Tools Upgrade Plan (which provides software releases).

As far as Space, I'd recommend you uninstall it, trash prefs, Clear Cache Files (in Application Manager) and report back. Thanks!
Reply With Quote
  #14  
Old 04-06-2017, 04:23 PM
amagras amagras is online now
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 2,442
Default Re: Space no longer active

Quote:
Originally Posted by jeffro View Post
The Upgrade Plan provides software releases for a year. The original (combined) Upgrade and Support Plan included everything but was split early on into 2 options - Upgrade Plan (provides software releases) and Plug-In and Support (provides the bonus plugins and assisted support). You renewed the Upgrade Plan, not the Plug-In and Support Plan. That's why your Pro Tools Plan license (which authorizes Space 12.1) didn't renew and the Additional Value Content is no longer available. See this for more info.
Which Plan? The email likely states "Your Pro Tools Plug-In & Support Plan Has Expired" which is correct. That's different than your Pro Tools Upgrade Plan (which provides software releases).

As far as Space, I'd recommend you uninstall it, trash prefs, Clear Cache Files (in Application Manager) and report back. Thanks!
Thank you Jeffro, I don't want to use Space if it's tied to the support plan. I'm comfortable paying just for the update plan.
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools 2018
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #15  
Old 09-01-2018, 01:12 PM
illzcolorado illzcolorado is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: wisconsin
Posts: 3
Default Re: Space no longer active

so does that mean that if i received Space as an added bonus with the purchase of PT12, that i have to maintain an active subscription for it to work??
Reply With Quote
  #16  
Old 10-09-2018, 03:11 PM
mrpollack's Avatar
mrpollack mrpollack is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Poland,Mielec
Posts: 100
Default Re: Space no longer active

Quote:
Originally Posted by illzcolorado View Post
so does that mean that if i received Space as an added bonus with the purchase of PT12, that i have to maintain an active subscription for it to work??
???? Have the same question ?
__________________
Musician,Producer etc..
PT|HD 2018 Native , UAD-2 Octo x2 , Win 10 Pro 64 bit,Core i7 8700K 3,7Ghz (runs OC to 5GHZ stable and easy (12 cores with HT), 32 GB G.Tech DDR4 3200MHZ ,Asus Maximus X Hereo, Intel's onboard graphics Intel(R)HD Graphics (Philips 40'LED screan) , Samsung 24" LED 2x192 I/O, Nuendo 4.3, Wavelab 6, Halion 3.5, Yamaha 02R96V2, AvalonAD2022, AvalonVt737sp etc... www.MrPollack.pl ,www.facebook.com/polak.bros.studio
Reply With Quote
  #17  
Old 10-09-2018, 08:13 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: SF Bay Area
Posts: 7,710
Default Re: Space no longer active

Quote:
Originally Posted by illzcolorado View Post
so does that mean that if i received Space as an added bonus with the purchase of PT12, that i have to maintain an active subscription for it to work??
Quote:
Originally Posted by mrpollack View Post
???? Have the same question ?
Correct. Space was included as one of the bonus plug-ins with Pro Tools purchases and was active during your plan's term. Extending the license was initially done by renewing the Upgrade and Support Plan ($199) and later the Plug-Ins and Support Plan ($99). Currently, you can get it as part of the Avid Complete Plug-In Bundle ($49) which includes a lot more plug-ins.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Space Plugin no longer on iLok? indeloon85 AAX Plug-ins 2 12-01-2016 11:37 AM
Having TL Space active seems to prevent markers being added Phill Barrett Post - Surround - Video 2 07-01-2010 10:12 AM
PLUGIN MISSING???? Plugin No Longer Active???????? CF Buck 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 08-27-2006 11:00 PM
WAVES plugins are no longer active in session denoremusic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 02-12-2005 07:48 PM
Is it just me or is "Search all active forums and archives" no longer available? editor General Discussion 5 02-13-2001 01:36 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:03 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com