Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-30-2016, 08:43 AM
fm_xtk fm_xtk is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: London, U.K.
Posts: 170
Default Virus Indigo TDM Questions

Bit of a blast from the past. I have been playing around with Indigo TDM and am wondering about a few things:
  1. I can only seem to load 8 instances of the Indigo and a further 8 of Indigo V40 plug-in. Together they max out 1 DSP chip each. When I try to open another instance I get a DSP error (no DSP available). I was under the impression I could load up as many instances as I had DSP chips available?

  2. All the instances seem to be linked together but I don't understand how. The manual is no help whatsoever. If I understand it correctly every instance should give me 20 (40/V40) voices of polyphony. When I set one instance to unison 16 the other ones go silent.

  3. This makes me think that the plug-in behaves like a multi-timbral desktop synth (I know it is the same DSP as the original hardware) where you can spread 20 notes over 8 sounds?

  4. The thing sounds pretty crusty and I am playing around to see if there is anything in it - in a sort of 2006 retro-style. Some of the pad sounds are half decent and I think the FX/drum sounds could be useful.

    How would I go about creating a drum kit with 8 different sounds, playable from one controller?

I realise that hardly anybody will be using this plug-in in this day and age. Like I said, it's for curiosity's sake and I appreciate any help!
__________________
2x Hackintosh X79

HD7 Accel PCIe, Magma EB7 chassis
PT 10.3.10 Mac OS 10.9.5
SSL Delta Link HD 160 I/O

COCKOS REAPER (latest)
RME MADIFX (192 I/O)

ProControl (32 channel)
Reply With Quote
  #2  
Old 01-08-2017, 10:58 AM
flavor32 flavor32 is offline
Member
 
Join Date: Feb 1999
Location: San Francisco, Ca. USA
Posts: 82
Default Re: Virus Indigo TDM Questions

I debate configuring my old HD2 rig as just a monster Virus synth to use in surround with my HDX rig. The used prices on HD rigs aren't gonna bring me that much and I already have it here, sooooo hmm. I was never super in love with the Virus back in the day, but my sound design skills are much further along than they were when I was using it. It may be worth exploring for a bit. I could run a Digidesign 96i digitally out into the HDX rig's Avid converters perhaps. It sounds like a lot to set up to run a softsynth though lol

I did just get my surround system recently and designing sounds in surround on the Virus is rather intriguing. Dunno
__________________
McKay Garner
Production/Mixing/Composition
San Francisco/Los Angeles/Web 2.0
http://www.mckaygarner.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TDM Virus Indigo to AAX khoop2112 Pro Tools TDM Systems (Mac) 23 12-05-2012 12:58 AM
Virus Indigo the Same as Virus C XL Rack joji Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 02-15-2004 11:15 PM
Virus Indigo TDM questions Digidaw Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 03-15-2003 11:13 AM
Virus Indigo Preset Questions Renie Pro Tools TDM Systems (Mac) 17 12-12-2002 01:30 PM
Virus Indigo TDM tom_mac Pro Tools TDM Systems (Mac) 9 07-03-2002 06:20 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:09 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com