Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | Dock

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 10-30-2015, 10:49 AM
Dan Smith's Avatar
Dan Smith Dan Smith is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Los Angeles, CA
Posts: 115
Default Re: Pro Tools S|3 DOCK... Check out the Video from AES posted 10 minutes ago

Quote:
Originally Posted by Tom Graham View Post
Confirming the big Soft key page will be available to all users free
Thanks Tom! Great to know. Are the soft keys going to be customizable with multiple pages etc. like the Artist Control?

Are the knobs on the Dock the same as the S3? Are they touch sensitive?

Related is it going to be possible to have 2x S3s and a Dock on one system? Or an S3, Dock, and combo of Artist Mixes?

Thanks again. Great work! I really think this is going to be a winner for Avid.
Reply With Quote
  #12  
Old 10-30-2015, 12:13 PM
smurfyou smurfyou is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 395
Default Re: Pro Tools | Dock... Check out the Video from AES

I have to ask. Is the monitor knob as useless as the one on the Artist Control? Or will monitoring finally make it into Pro Tools?
__________________
~Will
Reply With Quote
  #13  
Old 10-30-2015, 02:15 PM
Tom Graham's Avatar
Tom Graham Tom Graham is offline
Avid
 
Join Date: Apr 1995
Location: Pasadena,CA
Posts: 412
Default Re: Pro Tools S|3 DOCK... Check out the Video from AES posted 10 minutes ago

Quote:
Originally Posted by Dan Smith View Post
Thanks Tom! Great to know. Are the soft keys going to be customizable with multiple pages etc. like the Artist Control?

Are the knobs on the Dock the same as the S3? Are they touch sensitive?

Related is it going to be possible to have 2x S3s and a Dock on one system? Or an S3, Dock, and combo of Artist Mixes?

Thanks again. Great work! I really think this is going to be a winner for Avid.
Hi Dan,

Kyle the product manager is busy at the show - and I'd like him to reply on this… I believe the answers are yes, yes, yes, no and no. ;-D

Best and Thanks!
Tom
__________________
Tom Graham
Avid Audio Marketing
Pro Audio and Mixing

tom.graham@avid.com

Check out our Pro Mixing Webinars :
http://www.avid.com/US/resources/pro-mixing-webinars

Avid Pro Mixing Blog:
http://www.avidblogs.com/promixing/
Reply With Quote
  #14  
Old 10-30-2015, 02:17 PM
Tom Graham's Avatar
Tom Graham Tom Graham is offline
Avid
 
Join Date: Apr 1995
Location: Pasadena,CA
Posts: 412
Default Re: Pro Tools | Dock... Check out the Video from AES

Quote:
Originally Posted by smurfyou View Post
I have to ask. Is the monitor knob as useless as the one on the Artist Control? Or will monitoring finally make it into Pro Tools?
Currently the EUCON mappable monitor control will work with the Pro Tools Duet and Quartet. I don't believe it will work with other Pro Tools based hardware/software. I'll let Kyle reply on future thoughts….
__________________
Tom Graham
Avid Audio Marketing
Pro Audio and Mixing

tom.graham@avid.com

Check out our Pro Mixing Webinars :
http://www.avid.com/US/resources/pro-mixing-webinars

Avid Pro Mixing Blog:
http://www.avidblogs.com/promixing/
Reply With Quote
  #15  
Old 10-30-2015, 02:17 PM
Dan Smith's Avatar
Dan Smith Dan Smith is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Los Angeles, CA
Posts: 115
Default Re: Pro Tools | Dock... Check out the Video from AES

Of course Tom! No worries. Hope you have a great show!
Reply With Quote
  #16  
Old 10-30-2015, 02:47 PM
ha2dorff ha2dorff is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bergen, Norway
Posts: 242
Default Re: Pro Tools | Dock... Check out the Video from AES

Great news, Tom :)
Reply With Quote
  #17  
Old 10-30-2015, 05:12 PM
jigdagod jigdagod is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: San Antonio
Posts: 27
Default Re: Pro Tools | Dock... Check out the Video from AES

Another video

https://youtu.be/wEQJHDhxa9Y
Reply With Quote
  #18  
Old 10-30-2015, 08:12 PM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,111
Default Re: Pro Tools | Dock... Check out the Video from AES

Played with the Dock today at AES. It does a lot, but the things I was most impressed by at this price point were:

-easy access to automation modes, including Trim

-dedicated keys for Preview, Preview Suspend (finally!)

-the big wheel can do a lot of things. It was very smoothly sliding a selection around the the timeline, and even cooler, you could use it to wheel clip gains up and down for a group of selected clips.
__________________
Nathaniel Reichman
Supervising Producer – Re-recording Mixer
Dubway Studios
Reply With Quote
  #19  
Old 10-31-2015, 01:24 AM
M-ManLA's Avatar
M-ManLA M-ManLA is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Southern California
Posts: 1,298
Default Re: Pro Tools | Dock... Check out the Video from AES

Hey Tom can I put my vote in for making this thing compatible with the Microsoft Surface Pro 4, and maybe the Surface 3?
__________________
www.M-ManLA.com
www.facebook.com/MManLA
www.soundcloud.com/m-manla


Pro Tools 12, Sibelius First 7/Presonus Studio 192/Windows 10 Pro
Reply With Quote
  #20  
Old 10-31-2015, 05:13 AM
Jay_uk Jay_uk is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,227
Default Re: Pro Tools S|3 DOCK... Check out the Video from AES posted 10 minutes ago

Quote:
Originally Posted by Tom Graham View Post
We are also woking on the iPad Pro working in a portrait mode. More info to come in the coming months.
excellent
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hey ! Check out my new video :) !! FireFab Eleven Rack 1 02-06-2012 12:07 PM
Pro Tools just bounces in the dock? Smithcok 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 08-31-2008 12:32 PM
Pro Tools just bounces in the dock... LarryMal Pro Tools M-Powered (Mac) 8 03-07-2008 02:59 PM
Pro Tools Won't Launch From The Dock Terry McNally 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 04-04-2007 04:40 AM
Pro Tools Won't Open Just Bounces In The Dock bane 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 03-01-2007 03:02 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:40 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com