Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-19-2017, 12:51 PM
fm_xtk fm_xtk is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: London, U.K.
Posts: 170
Default Can I mix PCIe and PCI-X Accel cards on one computer?

Hello,

I am building a reverb rig to expand my current HD7 main rig. The Mobo I have bought features a single PCI-X slot (alongside several PCIe slots) and I am wondering if I can utilize it to expand my current Core + 1 Accel (both PCIe)?

The slots are adjacent to each other so I should be able to use a standard TDM flex cable.

Many thanks for your help!
__________________
2x Hackintosh X79

HD7 Accel PCIe, Magma EB7 chassis
PT 10.3.10 Mac OS 10.9.5
SSL Delta Link HD 160 I/O

COCKOS REAPER (latest)
RME MADIFX (192 I/O)

ProControl (32 channel)
Reply With Quote
  #2  
Old 02-19-2017, 01:43 PM
Raoul23 Raoul23 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 3,012
Default Re: Can I mix PCIe and PCI-X Accel cards on one computer?

You can not mix these 2 type of cards together


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Raoul Crane
www.blaze-studios.co.uk

PT 10.3.10 HD Accel 6, Mac Pro 3.1 Dual Boot Lion 10.7.5 and Maverick 10.9.5 32GB Ram Magma PE6R4i Chassis
Reply With Quote
  #3  
Old 02-19-2017, 04:58 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,810
Default Re: Can I mix PCIe and PCI-X Accel cards on one computer?

Indeed, the solution is to grab a used Magma chassis that only needs a single slot on the motherboard
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 02-20-2017, 03:49 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,899
Default Re: Can I mix PCIe and PCI-X Accel cards on one computer?

Yep; mixing PCI-X and PCI-e is like filling diesel fuel to a regular car
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-20-2017, 07:28 PM
s.d. finley s.d. finley is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Houston, TX. USA
Posts: 1,458
Default Re: Can I mix PCIe and PCI-X Accel cards on one computer?

nope cannot mix the different TDM card types; PCIX and PCIe. Need a PCIX chassis? I have one, card and cable included!!! Digi branded!!
__________________
sdf

sugarhillstudios.com
Reply With Quote
  #6  
Old 02-21-2017, 08:03 AM
fm_xtk fm_xtk is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: London, U.K.
Posts: 170
Default Re: Can I mix PCIe and PCI-X Accel cards on one computer?

Thank you very much for all the replies. My MoBo sports 4 adjacent PCIe slots so I could go up to HD4 if I wanted to.

However, the current HD2 cards I am using are spares for my HD7 and I have been debating whether to add more cards or not. Seeing that this is going to be a reverb/FX slave rig connected to my main rig via MADI I don't really need TDM. So I am looking to install an RME MADI FX and run the whole thing natively in the long term.

I will be using an overclocked i7 3930K using either Mixbus32 or Reaper. Since I mix in stems I am looking to run a fair amount of live FX plug-ins on the slave rig, perhaps 20 instances each of Altiverb 7, Sonnox OXF Reverb, Valhalla Room and a few other ones like Ohmforce. I will connect 64 I/O from TDM via HW INS to the Native Slave to have access to newer/modern plug-ins which end up eating RAM on my PT10 and voices on busses.

Does anybody have any experience whether the above plug-in count is achievable?
__________________
2x Hackintosh X79

HD7 Accel PCIe, Magma EB7 chassis
PT 10.3.10 Mac OS 10.9.5
SSL Delta Link HD 160 I/O

COCKOS REAPER (latest)
RME MADIFX (192 I/O)

ProControl (32 channel)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Accel Cards next to other PCIe Audio Cards in the same Mac Pro for PT 10+11? relaxo Pro Tools 11 11 05-13-2018 02:01 PM
HD 3 Core PCIe and 2 Accel Pcie cards JonGon Buy & Sell 0 04-05-2015 09:02 PM
Digidesign HD3 Accel PCIe Core + 2 accel cards & 192 w/8 channel d/a output card juneaudio Buy & Sell 3 02-25-2015 12:45 PM
Are all pcie cord cards, accel cards? fourthtunz Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 11-20-2011 08:41 AM
Mixing PCIe and PCI accel cards BilboMcP Pro Tools TDM Systems (Win) 2 11-27-2009 04:49 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:32 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com