Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > System 5

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-02-2010, 08:19 PM
iMAD iMAD is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Camden, London
Posts: 16
Default Euphonix system 5 BP question ?

Hi all,

I've recently managed to get hold of this console however I didn't have the opportunity to set it all up yet. I have the 408 401 & 402 Modules plus the system computer running eMix I also have the Router Hub.

My Question is do I need the DSP Core to run the system or is it optional ? Also if I want to use it as a control surface do I need the EuCon Hybrid ? Anyone with experience in this console please help !!!

Many thanks
__________________
Pro Tools 8.0.1 HD PCIX, Digi 192 Interface, Magma CB264 Chassis, PowerBook G4 OSX 10.5.8 1.5 Ghz 80g HD 1g Ram.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-07-2010, 08:35 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Euphonix system 5 BP question ?

I believe you need the DSP core
maybe not for for controller only but, defiantly for any audio console or monitoring you need the core
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #3  
Old 09-08-2010, 09:40 AM
H.G. Hollans's Avatar
H.G. Hollans H.G. Hollans is offline
Avid
 
Join Date: Aug 2010
Location: Avid
Posts: 56
Default Re: Euphonix system 5 BP question ?

Hi,
Yes - you need the DSP core in order to pass any audio.
To use as a controller, you need to be running EuCon Hybrid. That may require additional hardware depending on the system computer.
What version of system computer do you have? (261, 262, 263, 264?)

H.G. Hollans
Reply With Quote
  #4  
Old 09-12-2010, 04:08 PM
iMAD iMAD is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Camden, London
Posts: 16
Default Re: Euphonix system 5 BP question ?

Thanks H.G. Hollans & Craig F for your reply !!! it's a quiet clear now that I 'll need the DSP Core for audio. However in regards to H.G. Hollans question I have the computer system SC261 that has 2 ethernet port at the back. Any chance I can use it as control surface without the EuCon Hybrid ?

Cheers...
__________________
Pro Tools 8.0.1 HD PCIX, Digi 192 Interface, Magma CB264 Chassis, PowerBook G4 OSX 10.5.8 1.5 Ghz 80g HD 1g Ram.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-13-2010, 03:32 AM
Steven1145 Steven1145 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Paris, France
Posts: 170
Default Re: Euphonix system 5 BP question ?

Hi, the SC261 is an older version. I doubt that the CPU is powerfull enough to run the hybrid app on it's own. You'll probably have to buy the Hybrid option, or upgrade your studio Computer.
__________________
Steven Ghouti
YELLOW CAB Studios
Paris, France

The studio FB page
Reply With Quote
  #6  
Old 09-13-2010, 08:28 AM
iMAD iMAD is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Camden, London
Posts: 16
Default Re: Euphonix system 5 BP question ?

Thanks Steven, the CPU is rated at 2.8 GHZ wouldn't that be enough to run hybrid ?
__________________
Pro Tools 8.0.1 HD PCIX, Digi 192 Interface, Magma CB264 Chassis, PowerBook G4 OSX 10.5.8 1.5 Ghz 80g HD 1g Ram.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-28-2010, 10:06 AM
H.G. Hollans's Avatar
H.G. Hollans H.G. Hollans is offline
Avid
 
Join Date: Aug 2010
Location: Avid
Posts: 56
Default Re: Euphonix system 5 BP question ?

There are a couple of issues here.
The highest version of eMix software that is supported with a 261 computer is 2.9.
In order to run Hybrid, you need at least version 3.

So, the first requirement is a new system computer. Then, you can add the Hybrid option with the purchase of a 254h hybrid pilot.

Another option would be to purchase the all-in-one SC264d which includes the DSP core AND hybrid pilot in one box.

There may be other factors that would affect your system's ability to work with either option above. So my best advice is for you to talk with the local Sales office to determine your system's specific requirements.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
euphonix artist series control surface question jeam25 Pro Tools 10 2 11-21-2011 10:06 AM
Perhaps a stupid Euphonix / HUI question Newpostguy Post - Surround - Video 18 12-04-2010 01:00 PM
New Euphonix System-5 MC DAW Controller Andrew B75 ICON & C|24 38 02-20-2005 12:03 AM
GA-7DX+ System Question (Allen's sub $900 system) limelight409 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 04-22-2002 06:56 AM
Euphonix System 5 smrp Tips & Tricks 1 04-04-2000 10:44 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:25 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com