Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-12-2010, 12:45 AM
Fastermouse Fastermouse is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Between the desert and the mountains.
Posts: 439
Default Tell me what happened

So I can keep it from happening again.

I recorded a stereo acoustic guitar take. I realized that the right channel mic was lower than the left. Did some edits and then shifted the regions to two mono tracks. Audio suite gain +3db processed the right region and shifted back to the stereo track. But WTF, some of the sections were 1 beat late. But not all sections. 1/2 a verse would be syncopated, and the next 1/2 would sync. Huh?

I tried 3 times, and finally also gain boosted the left region by .6 db and viola!, back in sync.
What happened?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-12-2010, 12:55 AM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: Tell me what happened

maybe u need a Fastermouse

hey FM

are u on .3 or .1? Some others have talked about files being out of sync on the .3 build...
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #3  
Old 02-12-2010, 05:01 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,942
Default Re: Tell me what happened

Don't know what happened, but next time, either split the 2 and leave them split, or select a dual-mono EQ plugin so you can balance the 2 sides with that plugin and keep the original stereo track intact. There's lots of ways to accidentally shift things. I did it today with 4 BGV tracks. I grouped them and tried to copy/paste a chorus to another part of the song. They pasted fine but when I went to nudge them into alignment, only 2 of the 4 regions would move, no matter what I did(all 4 were still highlighted, but they would only move in pairs, upper 2 or lower 2). Things that make you go "Hmmmmmm"
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 02-13-2010, 02:02 AM
Fastermouse Fastermouse is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Between the desert and the mountains.
Posts: 439
Default Re: Tell me what happened

Quote:
Originally Posted by Keybeeetsss View Post
maybe u need a Fastermouse

hey FM

are u on .3 or .1? Some others have talked about files being out of sync on the .3 build...
7.4cs10
I am a scared of the 8s!
Reply With Quote
  #5  
Old 02-13-2010, 02:03 AM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,557
Default Re: Tell me what happened

Quote:
Originally Posted by Fastermouse View Post
7.4cs10
I am a scared of the 8s!
The 8.x version to use is 8.0.1cs1 if you care to venture into the 8 era.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #6  
Old 02-13-2010, 04:14 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,226
Default Re: Tell me what happened

Quote:
Originally Posted by Shan View Post
The 8.x version to use is 8.0.1cs1 if you care to venture into the 8 era.

Shane
Yea Faster, this has been a pretty solid release, so... come on over to the dark side with PT8.
(8.0.1cs1 that is)
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2020.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #7  
Old 02-13-2010, 09:07 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,942
Default Re: Tell me what happened

Quote:
Originally Posted by TOM@METRO View Post
Yea Faster, this has been a pretty solid release, so... come on over to the dark side with PT8.
(8.0.1cs1 that is)
That's the version I am running and its solid
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #8  
Old 02-13-2010, 09:11 AM
necjamc necjamc is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: RI
Posts: 2,667
Default Re: Tell me what happened

Strange, out of all versions of 8, 8.0.1cs1 and 8.0.3cs 1 were the worst for me. Luck of the draw for me I guess. 8.0cs3 and 8.0.3 have been the best (not excluding issues on all) but minor.
Reply With Quote
  #9  
Old 02-13-2010, 12:35 PM
Fastermouse Fastermouse is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Between the desert and the mountains.
Posts: 439
Default Re: Tell me what happened

I am going to dual boot with another drive, but honestly don't know how and haven't bothered to find out.


What was really weird was that only some of the regions were shifted, and they were shifted exactly a one beat. As I said, I fixed it, but since I have made some mistakes before that were just ignorant, such as editing on EA tracks, I wanted to make sure that I hadn't gone down Stupid Avenue.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What happened to the...? Ludicrous Speed Pro Tools M-Powered (Win) 2 10-21-2005 07:45 PM
Need help!! never happened before DEEJAY 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 09-29-2005 03:47 PM
What happened to 5.2.1 ???? curve666 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-10-2003 07:09 PM
Has this happened to you? Logan M 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 12-08-2002 12:45 AM
What happened??? RLB Digidesign Hardware & Software 4 07-14-2002 08:16 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:33 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com