Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-15-2020, 05:08 AM
Prodger Prodger is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Toronto
Posts: 27
Default Artist Control Won't Power On

Hi All,

I just purchased a used Artist Control, worked great when I was testing it out, but got it home and it won't power on. I got it to function once, but then shut it off and won't start up again.

I've read a lot about the L7 & L8 chips possibly being the issue; so I opened it up to see what was going on, and it doesn't look like my board has the L7.
But I do have an L8 that *possibly* could be the problem. (see attachment).

So, I'm looking for a bit of advice here. I'm ok to change out that chip on my own, but I'm not sure if it's the same one as was mentioned in the other thread a few years back.
Attached Images
File Type: jpg IMG_6730.jpg (67.9 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 02-17-2020, 11:39 AM
Ryan Young's Avatar
Ryan Young Ryan Young is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Santa Clarita, CA
Posts: 1,667
Default Re: Artist Control Won't Power On

Would be curious to know the solution as I've had it happen a handful of times. I've taken mine to Advanced Musical Electronics for repair. They say it's something with the onboard power, but not the power supply. That brings up another question, have you tried another power supply by chance?
__________________
-Ryan Young

•Pro Tools 12.6 (x2)
•OSX 10.11 & 10.12
•Mac Pro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon (x2)
•16 GB 1333 MHz DDR3 (x2)
•HD Native PCIe (x2)
•HD Omni (x2)
•192 i/o
•96 i/o
•4 Seagate Barracuda 1.5TB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive
•Blackmagic Intensity Pro (HDMI)
Reply With Quote
  #3  
Old 02-17-2020, 12:54 PM
Prodger Prodger is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Toronto
Posts: 27
Default Re: Artist Control Won't Power On

Yup; I’ve tried two different supplies, same results.
There’s no question it’s an internal supply issue; I’m just confused by the lack of an L7 chip.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can I SAFELY power up Artist Series units from a power rail? KeyplayerG Artist Series 3 07-10-2017 09:46 AM
2 avid artist mixes and one artist control V2 for sale Brandonx1 Buy & Sell 2 03-21-2016 09:55 PM
Coaxial Power Plug type and size in Artist Control?? AMIEL Artist Series 2 01-29-2015 08:18 PM
Touching Artist Transport Freezes Up Artist Control in Logic sonofmack Artist Series 1 03-13-2013 08:22 PM
Control Surface For Protools 10 Mackie Pro Control or Avid Artist Control lberrios1962 Pro Tools 10 18 05-26-2012 12:51 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:34 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com