Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Licensing & Accounts

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-04-2018, 11:35 AM
spock999 spock999 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Ste-Julienne Qc Canada
Posts: 95
Default You are trying to run a newer version of pro Tools than allowed by your licence bla b

I got this msg the morning after upgrade ... You are trying to run a newer version of pro Tools than allowed by your licence bla bla bla bla ... but my licence is still active ... Plan expires on Nov 20, 2018

Come on Avid I don't have time to waist
Reply With Quote
  #2  
Old 01-04-2018, 11:42 AM
hanstondo hanstondo is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: brussels
Posts: 16
Default Re: You are trying to run a newer version of pro Tools than allowed by your licence b

yep,
same here. Submitted a case to support, and have to say, got an immediate reply, with activation, and new ilok license on my account to the correct date.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-04-2018, 12:11 PM
spock999 spock999 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Ste-Julienne Qc Canada
Posts: 95
Default Re: You are trying to run a newer version of pro Tools than allowed by your licence b

I'm allready not to happy having to pay every year for almost nothing and now this ...
Reply With Quote
  #4  
Old 01-04-2018, 12:48 PM
spock999 spock999 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Ste-Julienne Qc Canada
Posts: 95
Default Re: You are trying to run a newer version of pro Tools than allowed by your licence b

Big thanks AVID for making me waist my time and loose money as long as you got paid everything is golden on your end ... so now i'm going to re download and re install my previous version of PT waiting for you to do your job and fix your mistake.

Usualy I always do a backup before I upgrade but I though it's just a minor update nothing major I should be good ... WRONG
Reply With Quote
  #5  
Old 01-04-2018, 12:48 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: SF Bay Area
Posts: 7,459
Default Re: You are trying to run a newer version of pro Tools than allowed by your licence b

Sorry that you are having trouble. Can't find your Avid or iLok accounts based on your forum User Name or Email. Have you contacted Avid CS yet?
Reply With Quote
  #6  
Old 01-04-2018, 01:07 PM
spock999 spock999 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Ste-Julienne Qc Canada
Posts: 95
Default Re: You are trying to run a newer version of pro Tools than allowed by your licence b

The Case is open but it's in Queue ...

03369659 -----
You are trying to run a newer version of pro Tools than allowed by your licence Case in Queue 04/01/2018 15:07

Allready sent my client back home with a lot of sorry's and a nice credit on there next session because I care about my client ...

Just finish downloading ver 12.8.2 and reinstall
Reply With Quote
  #7  
Old 01-04-2018, 01:21 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: SF Bay Area
Posts: 7,459
Default Re: You are trying to run a newer version of pro Tools than allowed by your licence b

Will follow up via case.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-04-2018, 02:21 PM
spock999 spock999 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Ste-Julienne Qc Canada
Posts: 95
Default Re: You are trying to run a newer version of pro Tools than allowed by your licence b

Thanks jeffro for your help, I re installed the update after you fixed the date and it's working
Reply With Quote
  #9  
Old 01-04-2018, 02:33 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: SF Bay Area
Posts: 7,459
Default Re: You are trying to run a newer version of pro Tools than allowed by your licence b

Thanks for letting us know!
Reply With Quote
  #10  
Old 01-22-2018, 07:34 PM
Donkey Kong Donkey Kong is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kelowna, B.C., Canada
Posts: 10
Default Re: You are trying to run a newer version of pro Tools than allowed by your licence b

Not sure if you can help Jeffro.

I purchased an Annual Upgrade Subscription earlier today.
• Did all the iLok stuff/synchronized the new license
• installed 12.8.3 (which a got through Download Center - not "My Products").

But upon launch I'm getting the same error telling me "you are trying to run a new version of Pro Tools than allowed by your license."

My license is valid until Jan 22, 2019.

So... yeah... discouraged after spending money, and wasting several hours of valuable time.

I've opened a case #03383938 ... but still waiting.

If you can speed anything along, it would be very helpful.

Kindest regards,

Chris
__________________
Chris Bryant
Producer & Educator
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"You are trying to run a newer version of Pro Tools than allowed" error launching PT ChrisMac Licensing & Accounts 130 11-19-2017 04:23 AM
Pro Tools 10 won't open session file (Created on a newer version) sjafarzadeh Pro Tools 10 5 07-16-2014 12:03 PM
This session file was created by a newer version of Pro Tools [7.4.2f109] olivergodfrey Pro Tools M-Powered (Mac) 3 02-12-2013 04:53 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:07 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com