Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > System 5

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-03-2017, 07:11 PM
NAEP_Matt NAEP_Matt is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Arlington, VA
Posts: 9
Default S5MC Power Supply Alarm?

Hi, I just returned from a couple days away, where I had my whole 32 fader S5MC system shut down at the power strip (that is, in front of the S5MC's power supply. When I powered it up, I heard a faint noise coming from the the unit that I've traced back to the MC's power supply. The noise stops when the MC is shut down, or when its restarting, and only fully comes back once the whole system is back up and running. Otherwise, operation seems to be normal.

I'm wondering if it's some kind of an alarm, maybe a fan alarm? Anyone else experienced this?

Thanks!
Matt
Reply With Quote
  #2  
Old 07-04-2017, 11:41 PM
niekbeem niekbeem is offline
Member
 
Join Date: May 2015
Location: Netherlands
Posts: 57
Default Re: S5MC Power Supply Alarm?

There is a small (but quite noisy) fan inside the MC Pro's PSU, but I don't know about the CM408T's PSU's.
Maybe it just got dirty while it was not being used?! Try cleaning it first?!

Niek/ Amsterdam.
__________________
Pro Tools 11HD / Nuendo 8 / Logic X / MixBus 4 / WaveLab 9
MacPro 5.1: 12Core 2.4 GHz Intel Xeon/ 24GB RAM/ Mac OSX 10.12
MacBook Pro: 3.06 GHz Intel Core 2 Duo/ 8 GB RAM/ Mac OSX 10.11
MetricHalo ULN8 + 2882 / RME HDSPe MadiFace
Euphonix MC Pro
Reply With Quote
  #3  
Old 07-05-2017, 09:39 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,550
Default Re: S5MC Power Supply Alarm?

Modifying MC power supply to resolve MC Checkerboard TFT.pdf

The only thing we can suggest is to check the voltage using this doc. Be careful.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-05-2017, 11:29 AM
NAEP_Matt NAEP_Matt is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Arlington, VA
Posts: 9
Default Re: S5MC Power Supply Alarm?

Thanks for this, Eddie.

This morning, after letting the system run all night, the sound has stopped. So I'm not sure what I'm dealing with, but I'll continue to monitor & post back if there's anything useful to share with the DUC.

Cheers,
Matt
Reply With Quote
  #5  
Old 07-25-2017, 01:50 PM
NAEP_Matt NAEP_Matt is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Arlington, VA
Posts: 9
Default Re: S5MC Power Supply Alarm?

It's baa-aack. And annoying as hell. It's not the fan. I tried adjusting the voltage, doesn't help. Given that these things are $650 a pop, and this one is less than two years old, any chance it's under warranty?

Can't post video here, but I'll post it on the Eucon group on FB.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-25-2017, 02:34 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,550
Default Re: S5MC Power Supply Alarm?

Sounds like one of the transformers, Without electrocuting yourself press sown on them to see.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-28-2017, 03:02 PM
ErikGuldager ErikGuldager is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Stockholm, sweden
Posts: 113
Default Re: S5MC Power Supply Alarm?

Well those are not the best engineered PSUs ever...
I have two MCs original silver version and I think we have had like ten or so replaced over the years.
That tiny inefficient fan is likely a part of the issue is my personal guess.
I have had some units totally short and burn out parts inside of them. Fortunately I don't think I have lost a SBC because of that though.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Would this UPS (Uninterrupted Power Supply) protect and power my gear? D_Japan Pro Tools Software (Mac) 4 07-24-2011 04:23 PM
Power supply?? aboynamedchris 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 06-21-2008 01:52 AM
002 power supply/bad power harness? please help :( djkiller 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 08-07-2005 08:04 PM
Phantom power and mic with power supply? hotstuff 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-20-2005 12:56 PM
BAD POWER HARNESS/POWER SUPPLY!!??HELP!! snuffacation 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 08-11-2004 03:03 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:18 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com