Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-26-2020, 09:52 AM
spiritG spiritG is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 179
Default NI stops RTAS authorizations, Native instruments discontinues service center

No Reathorizations for Native Instruments RTAS

If you need to access any projects or libraries with Native Instruments RTAS plugins (or anything on Mac’s before OS 10.9)
you won’t be able to authorize anymore. You will not be able to reauthorize in the event of CPU change or failure, or disk failure or corruption.
So access to older projects may not be possible.

Did anyone receive emails to the account you have Native Instruments software registered to stating that you would no longer be able to authorize NI or libraries dependent on Ni on any system prior to 10.9?
(I didn’t, even though I have multiple accounts).

Which means products they sold just 6 years ago and before will not be activatable on systems the products were specified for.

I have multiple systems with different projects and libraries that won’t be able to reauthorize in the very possible event of a cpu or hard drive failure. That is in addition to not being able to authorize products and libraries that haven’t been authorized yet.

Also even now I have not been able to get “Service Center” to “connect” to Authorize on Mac G5’s. And evidently “offline” activation was stopped by Native Instruments.
And disk cloning isn’t retaining authorizations, to which NI just says “...bad news.”

If someone knows how to get service center to authorize my backup G5 systems I would really welcome the help.

Last edited by spiritG; 05-26-2020 at 10:05 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-27-2020, 04:14 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 17,361
Default Re: NI stops RTAS authorizations, Native instruments discontinues service center

You are way late. NI long ago stopped supporting RTAS and I remember getting an email to that effect all those years ago. As to CPU replacement I'd not worry about that because you won't find a replacement for those old PPC processors. Hard drive change shouldn't trigger an authorization problem.


Time to retire those old space heater G5's and move into a more modern Mac.


Actually most every developer stopped supporting RTAS long agho.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #3  
Old 05-27-2020, 09:09 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,137
Default Re: NI stops RTAS authorizations, Native instruments discontinues service center

Fear of loss will be mitigated by keeping drive clones and images stored in a safe location.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2020.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #4  
Old 05-27-2020, 12:22 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 17,361
Default Re: NI stops RTAS authorizations, Native instruments discontinues service center

Quote:
Originally Posted by TOM@METRO View Post
Fear of loss will be mitigated by keeping drive clones and images stored in a safe location.
OP says his clones/backups don't have the authorizations which I find weird. Every backup I've ever done has carried over all authorizations. Makes me wonder what he's doing.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #5  
Old 05-27-2020, 02:27 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,137
Default Re: NI stops RTAS authorizations, Native instruments discontinues service center

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
OP says his clones/backups don't have the authorizations which I find weird. Every backup I've ever done has carried over all authorizations. Makes me wonder what he's doing.
Yes, curious. But it's been many years since I came close to a G5 or an OS that would run on one.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2020.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #6  
Old 05-27-2020, 02:33 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 17,361
Default Re: NI stops RTAS authorizations, Native instruments discontinues service center

Quote:
Originally Posted by TOM@METRO View Post
Yes, curious. But it's been many years since I came close to a G5 or an OS that would run on one.
Got an old 17 inch Powerbook G4 upstairs in a bedroom drawer. Screen's shot but works okay through an external monitor. I keep it for sentimental reasons. Sure hope the op doesn't have all those G5's powered up and in the same room
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #7  
Old 05-28-2020, 11:40 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,137
Default Re: NI stops RTAS authorizations, Native instruments discontinues service center

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Got an old 17 inch Powerbook G4 upstairs in a bedroom drawer. Screen's shot but works okay through an external monitor. I keep it for sentimental reasons. Sure hope the op doesn't have all those G5's powered up and in the same room
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2020.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RTAS Native Instruments, problems and more probs. romero 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 02-16-2005 03:09 PM
Native Instruments Electrik Piano RTAS vs VST djwilmer 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-27-2004 08:28 AM
Can this be true? Native Instruments. No RTAS support? Raki 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 21 03-09-2003 03:06 PM
Native Instruments RTAS for Windows PTLE ? technogear 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 22 09-25-2002 02:05 AM
Native Instruments supports RTAS TTRIP 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 51 11-25-2001 02:12 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:24 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com