Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-04-2017, 12:53 PM
Morris01 Morris01 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: California
Posts: 1
Default Recommendations on Budget Protools 192 System?

Greetings, I am hoping that some of you with Digidesign/Avid experience could recommend a used system (available on EBay) to go with? I noticed that the 192 interfaces are fairly inexpensive, what else would I need? Computer card? Also is the 192 still compatible with the newer Protools software? Thanks in advance!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #2  
Old 07-05-2017, 09:45 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 32,643
Default Re: Recommendations on Budget Protools 192 System?

The 192 is still functioning fine in PT 12.8HD. But, there is a lot to think about here, so let me toss a few thoughts out for consideration.
1-What's your budget?(everything hinges on this number)

2-Do you NEED the HD version of Pro Tools?(if you don't work in surround/post, you probably don't, but the 192 will NOT work without these:
HD software
a card(either HD, HDX or HD/Native)
A Digilink license(with PT 12.6 and up)

3-the old HD cards do NOT work with Pro Tools 11 and newer

4-HD cards come in 2 "flavors"(PCIx and PCIe) and you start with a CORE card(=HD1) and add ACCEL cards(core + 2xaccel=HD3)

5-an HD3 setup(1-core card and 2 accel cards) is actually not that potent(see 6)

6-a modern computer(minimum quad-core with 16GB RAM) can handle a lot of tracks(if properly configured)

7-if you are a fan of UA plugins, you might reconsider the Apollo as it allows you to record with UA plugins and low latency(no other interface allows this to my knowledge)

8-(should have been #2) How many tracks to you need to record at one time(IOW, how many live inputs and outputs do you need)?

Having said all that, I came from a DIGI003 with outboard for 18 inputs and 10 outputs(4 headphone mixes, plus main outs) and I tracked small bands and was not unhappy at all. I had the chance to move to HD/Native at a good price and now have 32 inputs and am using a total of 16 outputs on a modern 6-core and love it(except for the errors I am battling on a brand-new build). The reason I didn't go with Apollo at the time was; no thunderbolt for PC and I wanted 6 headphone mixes. Now, thunderbolt is available on PC and I might have sacrificed the extra headphone mixes to have the ability to track with UA plugins(I have a UA-2 quad card, but every plugin has over a thousand samples of latency, making it impossible to use UA stuff while tracking).

Lot's to think about, so work on answering all the questions so you get the best advice
__________________
Asus x99, Intel i7 6800K, 32 gig DDR4, GeForce 750 Ti, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works
www.capricornsoundworks.com

The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 07-05-2017, 09:50 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 32,643
Default Re: Recommendations on Budget Protools 192 System?

BTW, there are several versions of 192 on eBay so be aware of a few details:
1-the 192 DIGITAL is digital ONLY(cannot accept any analog cards or signals).
2-a 192 chassis with no cards is useless without at least 1 digital IO card
3-the "standard" 192 is 8 analog IO and 8 digital IO
4-the "standard" 192 can accept 1 additional card for 8 more analog inputs, OR 8 more analog outputs(but not both).
5-no matter what cards are installed, a 192 or HD IO can only have a total of 16 ins and outs working at the same time(OMNI only allows 8 live IO).
__________________
Asus x99, Intel i7 6800K, 32 gig DDR4, GeForce 750 Ti, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works
www.capricornsoundworks.com

The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Budget Surround System Nemosonic Post - Surround - Video 8 09-29-2011 09:09 AM
Budget PT System fenderrocker 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 06-25-2009 03:15 PM
Budget System ideas needed:-! PastorBrian 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 06-09-2005 12:21 PM
budget system - $500 or less Allen Hallada 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 03-21-2003 01:21 AM
amd system on a budget SixChurchStreet 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 12-03-2001 01:43 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:50 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com