Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-24-2014, 10:23 AM
dave droug dave droug is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: s helens
Posts: 4
Default efx loop eleven rack

hi everyone i have just joined after purchasing a rack ,
i have a question ,
i can't get the fx loop to work , i;m using the left mono in and out , have tried with the button on the back in and out , switches on ok in the editor and on the rack but no signal , turn the mix up full etc , just can't get it to work on the fx chain ,

cheers dave
Reply With Quote
  #2  
Old 11-24-2014, 10:34 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,103
Default Re: efx loop eleven rack

Quote:
Originally Posted by dave droug View Post
hi everyone i have just joined after purchasing a rack ,
i have a question ,
i can't get the fx loop to work , i;m using the left mono in and out , have tried with the button on the back in and out , switches on ok in the editor and on the rack but no signal , turn the mix up full etc , just can't get it to work on the fx chain ,

cheers dave
Make sure the FX Loop is not in bypass (in the GUI on the front panel), its easy to miss that. Start with all three controls set mid-way and get a straight through cable between FX Out/L and FX In/L working before you try to introduce any actual devices in the FX Loop. Make sure the FX Loop is in a Mono part of the rig chain if you really want to use it mono.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-24-2014, 10:55 AM
dave droug dave droug is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: s helens
Posts: 4
Default Re: efx loop eleven rack

tried all that don't work
cheers dave
Reply With Quote
  #4  
Old 11-24-2014, 11:45 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,103
Default Re: efx loop eleven rack

Known good working cable? Try just using an unbalanced standard instrument cable that you know works with a guitar. Put the mix to 100% and confirm that the FX Loop send and return level knobs then affect the signal though the FX loop straight-through wire.

Where in the rig is the FX loop positioned?

I don't recall any situation before where there has been a bad FX loop, all have been user/setup mistakes or bad outboard connections, so check carefully what you are doing. You can also check for any signal out of the FX loop, plug the Eleven Rack loop out into a loop in (or even instrument in at lower levels) on a real guitar amp or another recording interface or monitor speakers or whatever you have and confirm you get any output at all.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-24-2014, 12:35 PM
dave droug dave droug is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: s helens
Posts: 4
Default Re: efx loop eleven rack

the leads are standard mono guitar leads that's the first thing i tried, i connected the outboard unit which is a echo unit directly into my amp it work fine so leads and unit OK, the fx loop on the rack is next to last out , on the present i used ,i will try it in stereo and direct fx out to my amp tomorrow, cheers dave
Reply With Quote
  #6  
Old 11-25-2014, 04:24 AM
dave droug dave droug is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: s helens
Posts: 4
Default Re: efx loop eleven rack

sorted now chaps it was me never had the rig setup right the return was not connected to the rig .working fine now , thanks
dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Eleven Rack and G major 2: help! (FX loop) Schromeo Eleven Rack 5 01-07-2014 12:24 PM
Eleven Rack---Live Use in Effects Loop? frantick Eleven Rack 22 05-23-2012 03:09 PM
Eleven Rack FX Loop - Terrible hiss if placed before amp BobTheDog Eleven Rack 14 04-09-2012 01:05 AM
Eleven Rack with Lexicon PCM92/96 in loop or in AES/EBU I/O dayslypper Eleven Rack 10 10-17-2011 05:06 PM
Can the Eleven Rack loop work with plug-ins? manatarms Eleven Rack 3 04-06-2011 12:51 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:25 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com