Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools Software (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-19-2011, 11:35 AM
arnon_af arnon_af is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 16
Default Pro tools can't find 003 but mac can

Hello,

I've been working with pro tools 9 and a 003 for 10 months now, for some reason, this morning when I turned on my PT, it didn't recognized my 003.
The mac did, even itunes and audio midi setup, but PT didn't. It played thru it's aggrigate device. I havn't installed any plugins or updates what so ever.

I'm working no a mac pro with OSX 10.6.7, 6GB ram and Pro tools 9.0.2.

And again, I never had this problem before.

Thanks,
Arnon
Reply With Quote
  #2  
Old 11-19-2011, 12:46 PM
arnon_af arnon_af is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 16
Default PT 9.0.2 can't find 003

Hello,

I've been working with pro tools 9 and a 003 for 10 months now, for some reason, this morning when I turned on my PT, it didn't recognized my 003.
The mac did, even itunes played through it and audio midi setup saw it, but PT didn't. It played thru it's aggrigate device. I havn't installed any plugins or updates what so ever.

I'm working no a mac pro 2.66 Xeon with OSX 10.6.7, 6GB ram, Pro tools 9.0.2 and 003.

And again, I never had this problem before.

Thanks,
Arnon
Reply With Quote
  #3  
Old 11-19-2011, 12:56 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,457
Post Re: PT 9.0.2 can't find 003

Please launch Pro Tools with the N key down to open the Playback Engine window, and let us know if the 003 is an option there.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #4  
Old 11-19-2011, 01:22 PM
arnon_af arnon_af is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 16
Default Re: PT 9.0.2 can't find 003

I'l try that. I can tell you that in a new or an old session, when I open the Hardware setup, it doesn't show the 003, only the Pro Tools Aggregate I/O.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-21-2011, 12:04 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,457
Post Re: PT 9.0.2 can't find 003

...and you installed the 003 Drivers?
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #6  
Old 12-04-2011, 04:02 PM
arnon_af arnon_af is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 16
Default Re: PT 9.0.2 can't find 003

Like I've said, I've been using it for a long time so... Yes, I've installed the drivers. Anyway, I did load protools with the N key pressed, and it did suddenly recognize my 003. Hadn't had any problems since.

Thanks,
Arnon
Reply With Quote
  #7  
Old 12-05-2011, 01:10 AM
strangeLoop strangeLoop is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Greater Los Angeles Area
Posts: 181
Default Re: PT 9.0.2 can't find 003

If you try to fire-up Pro Tools 9 with the 003 turned off, I sometimes forget to turn it on, then PT will find the internal audio, and never again find the 003 until you delete prefs or fire-up Pro Tools with the n key pressed.
__________________
MacPro 4,1 Quad-Core Nehalem, 8GB Ram, OS X El Capitan, 003 Rack, PT Version 2018, All the Air Virtual Instruments.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Where can I find... bionicbooty Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 09-15-2013 03:57 AM
PT9 cant find 11R brad383music Eleven Rack 9 04-16-2011 03:21 AM
do to find 5.1 walter gil Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 06-05-2002 07:45 PM
can't find forilla 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-08-2001 01:51 PM
How come I'm always the last to find out jimlongo Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 09-07-2000 10:48 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:35 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com