Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-01-2015, 05:11 AM
s9dd s9dd is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: UK
Posts: 27
Default DAE error -7053

I have configured this x64 Win7 system to run 10.3.10 and PT11. I am focused on 10.3.10 as it's an HD3 system.

I have a lot of plugins, including Waves. Last night I had some trouble installing Waves 9v26, trying to add some new licenses, and this seems to have broken PT10.3.10 somehow. After renaming the Waves Audio folder, switching off AVG, and running as administrator, everything synced up.

But today, for the most part, launching ANY plugin gives me a "DAE low on memory -7053" error. These are virgin sessions, and on an HD3 system which was 100% OK until the Waves install.

So, acid question, how do I find out what's causing this? What could it have broken? Are there some sticky settings I need to delete about memory allocations? Note, I can see 2 WaveShells 9.2 and 9.3 in the Plug-Ins folder.

Support ticket to Waves. Just fired up PT11 and ALL Waves plugins are missing. Not good!!

Last edited by s9dd; 04-01-2015 at 09:30 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-01-2015, 09:29 AM
s9dd s9dd is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: UK
Posts: 27
Default Re: DAE error -7053

Right, turns out this was all on Waves installation.

Waves were on the money with the following instructions:
1) ControlPanel > Programs&Features, remove anything by Waves.
2) Delete C:\Program Files(x86)\Waves (or rename for safety)
3) StartMenu > Search "for all files and folders", delete any Waveshell file your system finds.
4) Delete the Waves folders in C:/Users/Current User/AppData/Roaming
5) Run woli.exe, select the stuff you own (which you can check online)
6) Run WavesLicenseManager and push your licenses from the cloud to your device

I would add DISABLE ANTI-VIRUS SOFTWARE before you start, and any executable file must be RUN AS ADMINISTRATOR - right click for that option on the icon.

It's taken a few hours and experiments to solve, but the infamous 7053 DAE errors are gone, and PT 11.3.1 and PT 10.3.10 are working fully.

DD.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DAE is low on memory (error #-7053) HELP!!!!!!!! batchmister1 Pro Tools M-Powered (Win) 1 12-14-2010 12:07 AM
dae error -7053 kelsey 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 12-29-2008 09:36 PM
-7053 error humpback 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 09-07-2005 12:55 PM
Just got HD: DAE ERROR -7053 HELP! Allan Speers Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 07-30-2002 10:19 PM
DAE error 7053 Mike Turner Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 06-20-2002 09:17 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:02 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com