Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Live Sound > VENUE Live Sound Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-18-2016, 05:49 PM
Karel Noon Karel Noon is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Gelsenkirchen, Germany
Posts: 248
Default D-Verb Mono and 1in2 not sharing DSP on s3l-x?

Is it correct that the DVerb mono and DVerb 1in 2out will not share a DSP?

If that is the case is there any chance of an update?

Or is there finally another good reverb for the S3L-X that is low on DSP?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-26-2016, 01:24 PM
RyanJ's Avatar
RyanJ RyanJ is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2007
Location: San Francisco, CA
Posts: 281
Default Re: D-Verb Mono and 1in2 not sharing DSP on s3l-x?

By design most reverb plugins use a hefty amount of onboard memory, and subsequently can't share most of the time.

This unfortunately also means that an instance of stereo, 1 in - 2 out and an instance of mono are considered different plugin types.

Almost all reverb plugins will be pretty heavy on DSP, but if you're going to go heavy, I would highly recommend checking out the sonnox verb, that thing is ridiculously tasty. I know that's not the solution you were hoping for, so as I continue to pursue heavily getting developers onto the live sound platform, I will absolutely keep that in mind.
__________________
Ryan John
Principal Product Manager | Avid Live Sound

ryan.john@avid.com
Reply With Quote
  #3  
Old 04-26-2016, 04:26 PM
Karel Noon Karel Noon is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Gelsenkirchen, Germany
Posts: 248
Default Re: D-Verb Mono and 1in2 not sharing DSP on s3l-x?

Yeah, not 100% what I was looking for, because you can run so many instances of dverb I have it patched to some Chanel's and I only need one extra as send/return. It is a big waste of DSP putting one dverb on one....

But maybe we will get the other DSP for us to use?
Reply With Quote
  #4  
Old 04-27-2016, 10:43 AM
RyanJ's Avatar
RyanJ RyanJ is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2007
Location: San Francisco, CA
Posts: 281
Default Re: D-Verb Mono and 1in2 not sharing DSP on s3l-x?

Im hoping so! But also don't forget 96k without dropping channel count would require more DSP processing also!

Quote:
Originally Posted by Karel Noon View Post
Yeah, not 100% what I was looking for, because you can run so many instances of dverb I have it patched to some Chanel's and I only need one extra as send/return. It is a big waste of DSP putting one dverb on one....

But maybe we will get the other DSP for us to use?
__________________
Ryan John
Principal Product Manager | Avid Live Sound

ryan.john@avid.com
Reply With Quote
  #5  
Old 04-27-2016, 11:49 AM
Karel Noon Karel Noon is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Gelsenkirchen, Germany
Posts: 248
Default Re: D-Verb Mono and 1in2 not sharing DSP on s3l-x?

I Really don't care about 96k I hope it will be an option and not a fixed feature.
I would rather go for more busses and more DSP for FX
Reply With Quote
  #6  
Old 04-27-2016, 12:24 PM
HLD HLD is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Oslo, Norway
Posts: 79
Default Re: D-Verb Mono and 1in2 not sharing DSP on s3l-x?

I am with Karel on this. Rather busses or fx. Or best, a choice between them.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-27-2016, 12:55 PM
RyanJ's Avatar
RyanJ RyanJ is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2007
Location: San Francisco, CA
Posts: 281
Default Re: D-Verb Mono and 1in2 not sharing DSP on s3l-x?

I totally understand that, I also understand customers wanting to run shared io between S3L and S6L which would mean matching sample rate between the two systems.

Both are totally valid, and important workflows, and I would love to support both.
__________________
Ryan John
Principal Product Manager | Avid Live Sound

ryan.john@avid.com
Reply With Quote
  #8  
Old 04-28-2016, 01:17 AM
Amplitude Amplitude is offline
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Copenhagen
Posts: 95
Default Re: D-Verb Mono and 1in2 not sharing DSP on s3l-x?

Reading between the lines, I think I got my answer there ;-)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
making mono track into stereo or double mono in PT7LE VeganMuso 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 02-02-2012 06:36 AM
A question about mono/stereo plug ins on mono tracks. rockguitarist1255 Pro Tools 10 2 12-24-2011 08:33 PM
one mono audio file when two mono tracks recorded bluerej Pro Tools M-Powered (Win) 0 02-06-2010 02:09 AM
Need a killer vocal verb setting for D-Verb tmoc-rocks 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 02-21-2005 09:51 AM
Stereo vs. Mono D-Verb John Link General Discussion 3 05-29-2002 06:53 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:57 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com