Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-08-2009, 02:22 PM
AKA AKA is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Amsterdam , NL
Posts: 115
Default Jump to next track - keyboard shortcut ?

After years of doing my orchestral arrangements in Logic, I finally decided to give it (another) try in Protools.
Unless I'm missing something, I can't see a way to jump to the next track/prev with a keyboard shortcut (without having a control surface) ?

Anyone ?
__________________
DesignInSound
Reply With Quote
  #2  
Old 09-08-2009, 02:48 PM
bradysound bradysound is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Milmont Park PA
Posts: 1
Default Re: Jump to next track - keyboard shortcut ?

In Keyboard Focus ( Option/Command/1) You can use :/; (DOWN)and P (UP) to move to and from selected regions across tracks. Tab to move forward from region boundaries and tab + shift to select region. When cursor is on beginning boundary, you can Shift/Option/Return to select beginning to end of project.

Hope this helps
Reply With Quote
  #3  
Old 09-08-2009, 04:50 PM
AKA AKA is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Amsterdam , NL
Posts: 115
Default Re: Jump to next track - keyboard shortcut ?

Not quite.
What I'm trying to achieve, is actually selecting the prev/next track. Not jump between regions; let me clear my scenario :
I have created allot of midi tracks, each directed to a different articulation on other PC machines (running GigaStudio etc...). I now want to go thru my midi tracks with a keyboard shortcut. sort of what you would use the arrows in Logic....
To manually select each track with the mouse, is a real creative killer...
I am aware of the fact, that if one had a control surface, you COULD do that. but obviously - I am looking for a shortcut for those without a control surface

Thanks
__________________
DesignInSound
Reply With Quote
  #4  
Old 09-08-2009, 06:29 PM
Carl Kolchak Carl Kolchak is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: U.K.
Posts: 2,199
Default Re: Jump to next track - keyboard shortcut ?

The shortcuts bradysound mentioned will do exactly what you want if you also have "link track & edit selection" activated (icon next to "link edit & timeline selection" and "mirrored midi editing" icons in the edit window).
Reply With Quote
  #5  
Old 09-09-2009, 01:43 AM
tj_davies tj_davies is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,219
Default Re: Jump to next track - keyboard shortcut ?

Quote:
Originally Posted by bradysound View Post
In Keyboard Focus ( Option/Command/1) You can use :/; (DOWN)and P (UP) to move to and from selected regions across tracks. Tab to move forward from region boundaries and tab + shift to select region. When cursor is on beginning boundary, you can Shift/Option/Return to select beginning to end of project.

Hope this helps
Either that. Or you activate the Track Number under the Menu "View" and use the shortcut for selecting the track:

CMD+F and then enter the track number.

Timothy
__________________
G5 10.8.5
PT 10.3.9 HD2
www.pearls-music.com
Reply With Quote
  #6  
Old 09-09-2009, 02:14 AM
AKA AKA is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Amsterdam , NL
Posts: 115
Default Re: Jump to next track - keyboard shortcut ?

Thank you all.
Both methods seems to work.
__________________
DesignInSound
Reply With Quote
  #7  
Old 09-09-2009, 07:00 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,506
Default Re: Jump to next track - keyboard shortcut ?

Quote:
Originally Posted by tj_davies View Post
Either that. Or you activate the Track Number under the Menu "View" and use the shortcut for selecting the track:

CMD+F and then enter the track number.

Timothy

Isn't command+F crossfade window?

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-09-2009, 07:56 AM
AKA AKA is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Amsterdam , NL
Posts: 115
Default Re: Jump to next track - keyboard shortcut ?

Correct.
It was CMD + OPT + F
__________________
DesignInSound
Reply With Quote
  #9  
Old 09-09-2009, 09:15 AM
tj_davies tj_davies is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,219
Default Re: Jump to next track - keyboard shortcut ?

Quote:
Originally Posted by crizdee View Post
Isn't command+F crossfade window?

Chris
Ups,

my bad. It used to be Cmd+Option+G. But that was then used for region groups - and as noone actually cried out loud when they changed the shortcut, I think nobody actually uses the track number function. At least I don't know anyone who does.

Timothy
__________________
G5 10.8.5
PT 10.3.9 HD2
www.pearls-music.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Record Enable/ Arm Track Keyboard Shortcut? bdilla 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 15 08-17-2015 08:52 PM
Keyboard shortcut for audio track record arm? smasyd Pro Tools TDM Systems (Win) 0 04-02-2006 07:57 PM
Keyboard shortcut for the track MUTE button? gbblesph 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 07-20-2005 12:41 PM
track view toggle - what keyboard shortcut? Saar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 03-04-2004 03:04 AM
Keyboard Shortcut for Track Size Chronos Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 02-12-2002 06:08 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:13 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com