Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Live Sound > VENUE Live Sound Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-13-2017, 02:45 PM
Euronet Euronet is offline
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Ponte da Barca
Posts: 5
Default Avid Profile & waves

Hi all:
I recently bought a Avid Profile V3.1
It's possible to install Waves V7 or V8 (second hand), or should i buy The V9?
Thanks in advance
Reply With Quote
  #2  
Old 02-14-2017, 10:38 AM
RyanJ's Avatar
RyanJ RyanJ is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2007
Location: San Francisco, CA
Posts: 214
Default Re: Avid Profile & waves

You CAN install V7, or V8
__________________
Ryan John
Principal Product Manager | Avid Live Sound

ryan.john@avid.com
Reply With Quote
  #3  
Old 02-14-2017, 01:44 PM
Kristo Kotkas's Avatar
Kristo Kotkas Kristo Kotkas is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2001
Location: Tallinn, Estonia
Posts: 570
Default Re: Avid Profile & waves

Be advised Waves V7 or 8 was authorised by using an Ilok. For V9 Waves moved away from ilok and therefore they do not provide any support for old versions. So, if you buy V7 or V8 then you only will be buying an physical Ilok with the licenses on it and you do not gain actual ownership over the plugins. Therefore, if anything should happen to that ilok you have lost your licenses, nothing to do about it.
__________________
VENUE FAQ & download links, useful
AVID VENUE ILok driver download
VENUE Plugin DSP usage

My AVID:
  • Room A > HD4Accel PCI-CustoMac / 192D / PTHD10 / 2 x Artist Mix / Artist Control
  • Room B > HD3Accel PCI-CustoMac / 192D / PTHD10 / 2 x Artist Mix
  • Big Live > VENUE Profile 48/24 + 2nd Snake card, IOx, FWx, HDx, PQ Rack, 8 x PQ Controllers
  • Small Live > S3L-32 + Mac Mini - two systems - combined one 64/32 FOH / Mon setup
  • On stage > Pro Tools on laptop with variety of M-Audio boxes
Reply With Quote
  #4  
Old 02-15-2017, 12:53 AM
PTlanceK PTlanceK is offline
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Melbourne
Posts: 51
Default Re: Avid Profile & waves

Also most engineers using Waves will ask for V9 to be installed.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-16-2017, 11:57 AM
Kristo Kotkas's Avatar
Kristo Kotkas Kristo Kotkas is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2001
Location: Tallinn, Estonia
Posts: 570
Default Re: Avid Profile & waves

Quote:
Originally Posted by PTlanceK View Post
Also most engineers using Waves will ask for V9 to be installed.
Actually they do, but in the end the only thing that counts is if the actual plugins they need are installed or not. There is no sound difference between the versions, only number of plugins included in a given bundle depends on the version. What I mean is that Mercury V7 might include less plugins than V8 or V9 did.

Also some engineers ask for V9 to be installed because they travel with their own licenses and they hate to waste time for installation of plugins. This is why I have V7 and V8 and V9 all installed on my Profile and I keep them all Inactive, so whenever someone needs a certain version I just activate and it takes only a couple of seconds to have them in working state.
__________________
VENUE FAQ & download links, useful
AVID VENUE ILok driver download
VENUE Plugin DSP usage

My AVID:
  • Room A > HD4Accel PCI-CustoMac / 192D / PTHD10 / 2 x Artist Mix / Artist Control
  • Room B > HD3Accel PCI-CustoMac / 192D / PTHD10 / 2 x Artist Mix
  • Big Live > VENUE Profile 48/24 + 2nd Snake card, IOx, FWx, HDx, PQ Rack, 8 x PQ Controllers
  • Small Live > S3L-32 + Mac Mini - two systems - combined one 64/32 FOH / Mon setup
  • On stage > Pro Tools on laptop with variety of M-Audio boxes
Reply With Quote
  #6  
Old 02-19-2017, 01:51 PM
Euronet Euronet is offline
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Ponte da Barca
Posts: 5
Default Re: Avid Profile & waves

Hi:
Thanks for your answers. I bought the SSL4000 Bundle from waves these days for ONLY 249usd!
Now, i need to buy a good compressor, a good reverb and a tap delay that could be linked to a function button for real time tapping.
Any suggestions are welcome. Console is for a live band.

Thanks!
Reply With Quote
  #7  
Old 02-19-2017, 02:46 PM
Kristo Kotkas's Avatar
Kristo Kotkas Kristo Kotkas is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2001
Location: Tallinn, Estonia
Posts: 570
Default Re: Avid Profile & waves

Quote:
Originally Posted by Euronet View Post
Hi:
Thanks for your answers. I bought the SSL4000 Bundle from waves these days for ONLY 249usd!
Now, i need to buy a good compressor, a good reverb and a tap delay that could be linked to a function button for real time tapping.
Any suggestions are welcome. Console is for a live band.

Thanks!
If your Profile came with original plugins you already have selection of good compressors, reverbs and delays. Here is some important information about using Waves plugins as they do not support TDM anymore: http://www.waves.com/support/tdm-no-...-v9-6-or-later
__________________
VENUE FAQ & download links, useful
AVID VENUE ILok driver download
VENUE Plugin DSP usage

My AVID:
  • Room A > HD4Accel PCI-CustoMac / 192D / PTHD10 / 2 x Artist Mix / Artist Control
  • Room B > HD3Accel PCI-CustoMac / 192D / PTHD10 / 2 x Artist Mix
  • Big Live > VENUE Profile 48/24 + 2nd Snake card, IOx, FWx, HDx, PQ Rack, 8 x PQ Controllers
  • Small Live > S3L-32 + Mac Mini - two systems - combined one 64/32 FOH / Mon setup
  • On stage > Pro Tools on laptop with variety of M-Audio boxes
Reply With Quote
  #8  
Old 02-21-2017, 03:52 AM
Andy Gone's Avatar
Andy Gone Andy Gone is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Kyiv, Ukraine
Posts: 168
Default Re: Avid Profile & waves

Quote:
Originally Posted by Euronet View Post
Hi:
Thanks for your answers. I bought the SSL4000 Bundle from waves these days for ONLY 249usd!
Now, i need to buy a good compressor, a good reverb and a tap delay that could be linked to a function button for real time tapping.
Any suggestions are welcome. Console is for a live band.

Thanks!
If you want Waves stuff, I would look to H-comp and H-delay, and also to C6 multiband comp which seems to be of good use in live situations. And in SSL4000 you already have channel strip comps and bus comp.

And yes, you need to take care about no TDM support in latest Waves version.

Cheers!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TL Space AVID Profile Question Hitsoundtech VENUE Live Sound Systems 15 11-09-2016 05:04 PM
Avid venue profile schematic Artstudio VENUE Live Sound Systems 2 04-04-2016 08:50 PM
Avid Profile Fader Bay Circuit Boards failing daveehorowitz@gmail.com VENUE Live Sound Systems 1 12-14-2015 12:07 AM
FS: Digidesign / AVID Profile system in EU Kristo Kotkas Buy & Sell 0 08-28-2014 11:32 AM
Avid Profile Lock Screen Image Removal. fchef25 VENUE Live Sound Systems 11 05-22-2014 08:09 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:43 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com