Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-06-2019, 10:53 AM
Matt Darcy Matt Darcy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bath UK
Posts: 424
Default protools an icon platform M+ - cannot communicate stable

After a busy christmas I finally sat down to setup my icon platform M+ with my protools 2018.10.0 setup on my mac.

All pretty easy to setup, power, USB into mac, update the firmware to current 2.03 - use the platform M+imap app to update and connect.

Follow the online quick start from icon https://s3.amazonaws.com/assets.icon...-Pro-Tools.pdf, setting the m+ mode to HUI inline with the 2.0 firmware changes

all pretty straight forward.

boot the m+ and protools, the faders slide once to "ready" position then I get a pro-tools error

"Pro Tools is unable to communicate with the HUI, Power-cycle the HUI and check it's connections, Note, if HUI is not in use, update the Peripherals dialog to prevent further warnings"

basically, I can't talk to your controller.

tried a few different USB cables (not got a huge amount of the type 2 cables spare same result.

Any one got their M+ working with 2.03 and pro-tools or seen this problem ?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-06-2019, 12:00 PM
Matt Darcy Matt Darcy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bath UK
Posts: 424
Default Re: protools an icon platform M+ - cannot communicate stable

managed to get it to connect for a few seconds before the popup and move a fader, the D2 screen that's connected to it then gets a load of garbage on it and the faders are clicking very quietly and fast, almost as if it's getting loads of data and moving the faders 100 times a second and the click is the "setting" of the fader position.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-06-2019, 03:40 PM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,028
Default Re: protools an icon platform M+ - cannot communicate stable

Way out of my league here, just a thought. The controller is USB 2.0. Are you using a USB 2.0 port?
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #4  
Old 01-07-2019, 12:26 PM
Matt Darcy Matt Darcy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bath UK
Posts: 424
Default Re: protools an icon platform M+ - cannot communicate stable

controller is usb2 it's plugging into a mac with a usb 3 port only (no usb 2) but I did think of that and tried it with a usb2 hub plugged in, just for interest (as I had a similar problem with the ilok) no dice, but a great suggestion, so thank you.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Waves Edition iCon Platform M Alex TCH Avid Pro Mixing General Discussion 1 08-21-2018 01:55 AM
HUI Issues with Icon Platform M+ and PT12 Mac Mark Roberts Pro Tools 12 6 02-28-2018 08:28 PM
Icon platform m+ jchan Pro Tools 2018 8 02-23-2018 04:04 PM
HD not a stable platform? ADC issue + more! Help! freedomof81 Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 12-18-2009 10:28 AM
Most Stable Platform for Digi002 kojak General Discussion 4 02-20-2009 07:48 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:08 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com