Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #61  
Old 03-03-2020, 11:12 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is online now
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,715
Default Re: fader automation stops during pass

We have been investigating this issue and have traced it back to a bad batch of integrated circuits that were installed in some of the initial S1 units. If you experience this issue and suspect you may have one of these units, please contact Avid Customer Support who will help you troubleshoot the issue to determine if your unit needs to be replaced.
Reply With Quote
  #62  
Old 03-03-2020, 11:58 AM
mixboy bob mixboy bob is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 559
Default Re: fader automation stops during pass

4 units all having this behavior.... just called customer support and am awaiting a callback from the Pro Console Department or something like that. How quickly can I expect this callback?

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
We have been investigating this issue and have traced it back to a bad batch of integrated circuits that were installed in some of the initial S1 units. If you experience this issue and suspect you may have one of these units, please contact Avid Customer Support who will help you troubleshoot the issue to determine if your unit needs to be replaced.
__________________
http://www.robburrell.com
PTHD Ultimate 2019.12/2018 Mac Mini 3.2ghz 6-core i7/32GB RAM/Aja T-Tap/Akitio Thunder 3 Quad Mini with 4TB SSD drives/Focusrite 16Line/UAD-2 Octo PCIe in Sonnet chassis/32 Channel S1/Dock with (5) 2019 Amazon Fire HD 10 Tablets/XMON//11.1.4 Dolby Atmos Setup
Reply With Quote
  #63  
Old 03-03-2020, 05:38 PM
Cheesehead Cheesehead is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: London
Posts: 677
Default Re: fader automation stops during pass

Ok well at least we know what it is, thanks Eddie.
I've opened a case, so hopefully we'll get some movement going on getting these duff surfaces replaced quickly.
__________________
Mac Pro 6,1 12 core, OSX 10.14.6, HD-Native TB, Trinnov MC, 888 IO, 192 IO, Sync HD, AJA IO XT, PT Dock, PT Control, PT 2020.3
Reply With Quote
  #64  
Old 03-03-2020, 09:46 PM
basehead617 basehead617 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: California
Posts: 64
Default Re: fader automation stops during pass

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
We have been investigating this issue and have traced it back to a bad batch of integrated circuits that were installed in some of the initial S1 units. If you experience this issue and suspect you may have one of these units, please contact Avid Customer Support who will help you troubleshoot the issue to determine if your unit needs to be replaced.
How does this work, do you recall them from dealers?

I imagine some are still sitting around waiting to be ordered.
Reply With Quote
  #65  
Old 03-04-2020, 05:15 AM
Cheesehead Cheesehead is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: London
Posts: 677
Default Re: fader automation stops during pass

I get the impression from Avid support that they know the range of serial numbers that are affected.
So I suppose they will recall S1's within that range?
Only guessing though.
__________________
Mac Pro 6,1 12 core, OSX 10.14.6, HD-Native TB, Trinnov MC, 888 IO, 192 IO, Sync HD, AJA IO XT, PT Dock, PT Control, PT 2020.3
Reply With Quote
  #66  
Old 03-04-2020, 05:38 AM
Ale Ale is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Germany
Posts: 620
Default Re: fader automation stops during pass

Anyway I would enjoy it if someone would react on my support case 03875698
I thougt we pay for 24 hour support


Meanwhile they asked for my adress. Seems that they will send me something new..
Ale
__________________
3x PT HD Ultimate 2020.03 6/12-Core Westmere/ 48 GB / OS 10.13.6 / 96 I/O / 192 I/O / Omni / BM Intensity Pro (Driver 11.4.1)
1x PT 2019.6 / MacMini Server late2011 / 16 GB / OS 10.13.6 / 002


www.tonstudio-gress.de

www.facebook.com/TonstudioGress

Last edited by Ale; 03-04-2020 at 11:45 AM.
Reply With Quote
  #67  
Old 03-04-2020, 12:37 PM
mik mik is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Location: Paris
Posts: 346
Default Re: fader automation stops during pass

So the problem is found ! Great !
But can we be sure that all the S1 in store are now without that big problem ?!
Do you call back all the affected units ?
Is it a wide range of units ?
I think we need a little more explanation about that.

We want to buy 5 or more units but prefer to be sure about that before.


Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Reply With Quote
  #68  
Old 03-04-2020, 02:20 PM
DBboy DBboy is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 43
Default Re: fader automation stops during pass

Dang.. same issue here. I guess the unit's going back. Can anyone point me to the best way to get this taken care of? I only see options for annual plan or purchased support, not warrantee support. Thank you!

Last edited by DBboy; 03-04-2020 at 02:45 PM.
Reply With Quote
  #69  
Old 03-04-2020, 02:46 PM
sjgam sjgam is offline
Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: NYC USA
Posts: 151
Default Re: fader automation stops during pass

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
We have been investigating this issue and have traced it back to a bad batch of integrated circuits that were installed in some of the initial S1 units. If you experience this issue and suspect you may have one of these units, please contact Avid Customer Support who will help you troubleshoot the issue to determine if your unit needs to be replaced.
My fader during automation stays working after several minutes - does that mean I do not have a defective unit?
Reply With Quote
  #70  
Old 03-04-2020, 03:11 PM
mixboy bob mixboy bob is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 559
Default Re: fader automation stops during pass

DBboy... as per Eddie's instructions:

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
We have been investigating this issue and have traced it back to a bad batch of integrated circuits that were installed in some of the initial S1 units. If you experience this issue and suspect you may have one of these units, please contact Avid Customer Support who will help you troubleshoot the issue to determine if your unit needs to be replaced.
Quote:
Originally Posted by DBboy View Post
Dang.. same issue here. I guess the unit's going back. Can anyone point me to the best way to get this taken care of? I only see options for annual plan or purchased support, not warrantee support. Thank you!
__________________
http://www.robburrell.com
PTHD Ultimate 2019.12/2018 Mac Mini 3.2ghz 6-core i7/32GB RAM/Aja T-Tap/Akitio Thunder 3 Quad Mini with 4TB SSD drives/Focusrite 16Line/UAD-2 Octo PCIe in Sonnet chassis/32 Channel S1/Dock with (5) 2019 Amazon Fire HD 10 Tablets/XMON//11.1.4 Dolby Atmos Setup
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AUTOMATION TO DENSE then stops..... I have no automation Weird Audio Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 12-07-2012 05:50 AM
Low/High Pass Filter Automation Help Funkle 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-08-2010 09:23 AM
automation problems. the first pass doesn't stick londonsoundbloke 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 10-03-2007 05:14 AM
automation problems. the first pass doesn't stick londonsoundbloke 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-03-2007 08:21 AM
HOWTO, audio file automation during record pass JFreak Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 01-15-2007 09:00 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:04 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com