Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-11-2009, 10:21 AM
joey141 joey141 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 5
Default Pro Tools won't launch - 'Pro Tools LE quit unexpectedly'

Hi there,

I would appreciate some help.

I am running Pro Tools 8 on Mac OS X 10.5.8 on a Power Mac G5 (PowerPC). It was working fine until I decided to install some items from the Pro Tools ignition pack that came with Pro Tools. I installed Melodyne Uno (which I was prompted to install Melodyne Essential during the registration stage. I didn't install Melodyne Uno first. Not sure how relevant all this is but it may help.), Amplitube LE, SampleTank SE 2 and T-Racks EQ. I then went to launch Pro Tools but it wouldn't open saying that it 'quit unexpectedly' each time I attempted to launch it.

Troubleshooting attempts:
-I did a 'Repair Disk Permissions' from the Disk Utility
-I removed all of the programs that I had installed
-I rebooted my computer

Any advice would be much appreciated, it's pretty important that I get this running ASAP.

Cheers,

Joe.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-11-2009, 10:34 AM
Obsidian Dragon Obsidian Dragon is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,815
Default Re: Pro Tools won't launch - 'Pro Tools LE quit unexpectedly'

You might want to drag the plugins out of your plugins folder and then delete databases and preferences. I'm suspecting that some of the ignition pack plugins need to be updated (or some may simply not be compatible with PTLE8) and need to be removed. Instructions are in the general troubleshooting sticky post above.
__________________
Obsidian Dragon
Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro14,3
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 3.1 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 8 MB
Memory: 16 GB
MacOS 10.15.6 running Protools 2020.5.0
Reply With Quote
  #3  
Old 11-11-2009, 11:54 AM
JazzyJ JazzyJ is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: United Kingdom
Posts: 791
Default Re: Pro Tools won't launch - 'Pro Tools LE quit unexpectedly'

That's exactly right!

Drag all of the plugins in the 'USED' folder, into the 'UNUSED' folder.

Then re-boot pro tools.

If it loads fine etc then you know that the problem lies with a plugin.

If not, then you can look elsewhere.

Also, use this little cheeky for deleting databases etc:

http://web.mac.com/jcdeshaies/Delete...Bienvenue.html


Good luck
__________________
Hack Pro (4.2Ghz i7 Quad/16GB)
PT11 / OSX 10.8.5
TC Electronic Konnekt 24D

Reply With Quote
  #4  
Old 11-11-2009, 02:46 PM
joey141 joey141 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 5
Default Re: Pro Tools won't launch - 'Pro Tools LE quit unexpectedly'

Thanks for all your advice. Managed to solve the problem. I realised it was crashing when it got to the Digi ReWire plug-in. I removed this plug-in from the folder and it booted fine.

Deleted anything that resembled the problematic plug-ins in the first place too. Not sure which one caused the problem but maybe one day I'll get the guts to put some back on. Just keep it running for now.

Cheers again,

Joe.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-11-2009, 03:18 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,752
Default Re: Pro Tools won't launch - 'Pro Tools LE quit unexpectedly'

Here's an answerbase with more info:

http://www.digidesign.com/index.cfm?...&categoryid=34

Updating your ReWire compatible applications (Live, Reason, Melodyne, etc) should allow you to put the DigiRewire plug-in back in and be able to use apps in ReWire mode...
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ProTools 9 Crashes at launch (Quit Unexpectedly) ChrisStever Pro Tools 9 4 09-17-2012 03:19 AM
pro tools unexpectedly quit. hellbert macOS 1 07-06-2012 09:27 AM
Pro Tools won't launch (unexpectedly quit) Furn 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 12-05-2008 09:26 AM
Cannot launch ProTools 6.9.2 - "Quit Unexpectedly" Mix One 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-04-2007 05:26 AM
HELP "ProTools LE Has Unexpectedly Quit" on Launch NHSD 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-24-2006 11:57 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:14 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com