Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-19-2009, 07:30 AM
PaulG1522 PaulG1522 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 16
Default Pro Tools won't launch...

I have been using PT 7.3.1 for quite a while w/o an iLok. I recently purchased Pod Farm and iLok for it. I installed both. Now PT won't launch. I see it running in task manager, but it doesn't open up on the screen. Do I need to activate PT in iLok now that I am using iLok? As a side note, is there a log file or some sort of command line interface I can use to see why it isn't opening up?

Thanks,
Paul
Reply With Quote
  #2  
Old 08-19-2009, 07:37 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,153
Default Re: Pro Tools won't launch...

Pro Tools LE does not require an ilok. Be sure your pace files are up to date. Be sure you have not installed IE8.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2020.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #3  
Old 08-19-2009, 07:58 AM
PaulG1522 PaulG1522 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 16
Default Re: Pro Tools won't launch...

I have installed the updated iLok drivers. I have IE8 installed, but I don't use it. Should I remove IE8? Protools worked fine w/it installed before, it's just that I installed iLok and the Pod Farm plugin sw that it won't open up now. Reason and Live open up fine. Any other ideas?

Thanks,
Paul
Reply With Quote
  #4  
Old 08-19-2009, 08:02 AM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Pro Tools won't launch...

Quote:
Originally Posted by PaulG1522 View Post
I have IE8 installed, but I don't use it. Should I remove IE8?
Yes.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #5  
Old 08-19-2009, 08:15 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,153
Default Re: Pro Tools won't launch...

Avid has told us that at least part of the IE8 issue is Pace related. So your experience is understandable. Uninstall IE8.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2020.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #6  
Old 08-19-2009, 08:18 AM
PaulG1522 PaulG1522 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 16
Thumbs up Re: Pro Tools won't launch...

Bingo. That did it. :) Thanks.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-19-2009, 04:07 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,153
Default Re: Pro Tools won't launch...

__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2020.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 10.3.5 Won't Launch :-( Grinch Pro Tools 10 4 05-09-2013 02:50 PM
Pro Tools 8 WILL NOT LAUNCH!!! gdawk 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 08-10-2012 12:39 PM
Pro tools 8.04cs2 upgrade, Pro tools wont launch! Please help me! ohyoshimi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-19-2011 11:15 PM
I cant Launch my Pro Tools Le 8.0.3 Duceman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 06-24-2010 08:45 PM
Pro Tools won't launch - 'Pro Tools LE quit unexpectedly' joey141 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 11-11-2009 03:18 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:01 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com