Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-18-2008, 09:54 PM
metalstrat22 metalstrat22 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 4
Default Many problems with new MPowered System

I have a 2008, 2.5 GHz MacBook Pro, running OS 10.5.5. I have 4GB of RAM. I am using a Glyph 050Q 250 GB external hard drive.

I recently purchased the Pro Tools MobilePre USB Academic bundle. I downloaded the new MPowered 7.4.2, and the new drivers.

Here are my problems.
1. When trying to open ProTools, the loading screen will freeze on "ReWire."
RESOLVED: I resolved this by uninstalling, then only reinstalling the application files. Now PT will open.

2. When trying to install the BombFactory, and DigiRack plug ins, installation will fail. they will say they cannot write files to "/," or a receipt cannot be made.

3. When trying to use Xpand! plug in, the graphics are very messed up. The color is way off, it is greenish/yellowish, and there are many blocky artifacts. Then, after trying to fiddle with it, the program will freeze.

4. Live Lite will not open. The loading screen will appear, then disappear, saying the program unexpectedly quit.

What can I try to do to resolve this?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-19-2008, 09:32 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,595
Default Re: Many problems with new MPowered System

Quote:
2. When trying to install the BombFactory, and DigiRack plug ins, installation will fail. they will say they cannot write files to "/," or a receipt cannot be made.
http://www.digidesign.com/index.cfm?...0&itemid=33123

Quote:
3. When trying to use Xpand! plug in, the graphics are very messed up. The color is way off, it is greenish/yellowish, and there are many blocky artifacts. Then, after trying to fiddle with it, the program will freeze.
Update to the latest version.

Quote:
4. Live Lite will not open. The loading screen will appear, then disappear, saying the program unexpectedly quit.
Have you installed the latest version?
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 11-19-2008, 06:17 PM
metalstrat22 metalstrat22 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 4
Lightbulb Re: Many problems with new MPowered System

Thanks, after fighting with the installer, repairing disk permissions, and downloading the latest upgrades, it finally worked.

Thanks!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need Help plz, PT Mpowered and Profire 2626 System compatibility WolfKarpenter Pro Tools M-Powered (Win) 1 11-17-2009 03:11 PM
Problems with Protools 8 Mpowered upgrade download colonyrecords Pro Tools M-Powered (Mac) 0 05-27-2009 10:29 AM
Protools Mpowered Leopard prerelease problems , plz help ! vanhaze2000 Pro Tools M-Powered (Mac) 1 06-14-2008 01:12 PM
Mpowered and mac mini Problems!!!!! dunny333 Pro Tools M-Powered (Mac) 3 03-29-2006 07:12 AM
Mpowered 7 w/ XP sp2 big problems please help inlite2005 Pro Tools M-Powered (Win) 2 12-20-2005 10:12 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:35 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com