Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-01-2003, 02:42 PM
robja2323 robja2323 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Austin/TX/USA
Posts: 8
Default Pops and Clicks during playback

I am running a PT 5.3.1, 192 I/O, Mac G4 notebook PCI, OS 9.2, Studiomixer24, w/expansion chassis.

I tracked about 15 tracks@ 24bit, 48k simultaniously onto Data Express FW connected drives during a live preformance.
The Recording captured without any incident. No peaks appear in the edit waves.
When I play the tracks back, audible clicks and pops appear on the meters and in my monitors.

I have tried to adjust the DAE buffer size, as well as resetting different CPU usage sizes.
Nothing is working!!!!!

PLEASE PLEASE HELP!!!!

Thanks
Rob.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-01-2003, 04:34 PM
soundboy69 soundboy69 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: From: Trinidad (Humboldt Co.); living: somewhere between Chicago and St.Louis...
Posts: 1,209
Default Re: Pops and Clicks during playback

Have you made any changes to the sample rate or bit-depth?
__________________
soundphaRm
Reply With Quote
  #3  
Old 01-01-2003, 05:08 PM
Boom Chic Boom Chic is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Los Angeles CA USA
Posts: 727
Default Re: Pops and Clicks during playback

Do you have any 3rd party firewire drivers installed? If so, remove them, and only use the Apple firewire drivers that came with OS 9.2.2

I am not familiar with your audio drives, are they compatible according to the digi specs? i.e. 7200rpm, Oxford 911 chipset, formatted using Apple erase disk (according to Digi instructions in the Firewire compatibility docs)?

Are the pops and clicks random or are they happenning at the same place every time?
[img]images/icons/confused.gif[/img]
__________________
Karen Basset
Boom Chic Studios
Los Angeles, CA 90048
karenbasset@hotmail.com
http://www.boomchic.com
Reply With Quote
  #4  
Old 01-01-2003, 05:48 PM
robja2323 robja2323 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Austin/TX/USA
Posts: 8
Default Re: Pops and Clicks during playback

Quote:
Originally posted by soundboy69:
Have you made any changes to the sample rate or bit-depth?
<font size="2" face="Verdana, Arial">No I havent
Reply With Quote
  #5  
Old 01-01-2003, 05:53 PM
robja2323 robja2323 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Austin/TX/USA
Posts: 8
Default Re: Pops and Clicks during playback

Quote:
Originally posted by Boom Chic:
Do you have any 3rd party firewire drivers installed? If so, remove them, and only use the Apple firewire drivers that came with OS 9.2.2

I am not familiar with your audio drives, are they compatible according to the digi specs? i.e. 7200rpm, Oxford 911 chipset, formatted using Apple erase disk (according to Digi instructions in the Firewire compatibility docs)?

Are the pops and clicks random or are they
happenning at the same place every time?
[img]images/icons/confused.gif[/img]
<font size="2" face="Verdana, Arial">The drives are 7200rpm with Oxford 911 chipset. I am not the person who formatted the drives so I can't be certain (to my knowledge) that they were formatted with Apple erase disk.

The pops and clicks are random. They appear in different spots, on different tracks during each play. Sounds almost like an old LP.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-01-2003, 09:20 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: Pops and Clicks during playback

Those are read errors.. don't do anything to the drive.. no utilities - as the read errors could be rewritten to make them permanent.. Try using the Finder to copy the session to another drive (how about SCSI) and see how it plays back from that.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #7  
Old 01-01-2003, 09:25 PM
5down1up 5down1up is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Posts: 418
Default Re: Pops and Clicks during playback

how did u track them , i can remember having pops and clicks by recording f.ex dat to pt without setting pt to slave . ( clocking problems ) ???

maybe [img]images/icons/confused.gif[/img]
Reply With Quote
  #8  
Old 01-02-2003, 09:50 AM
CHRIS AIKEN CHRIS AIKEN is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: WARSAW POLAND
Posts: 438
Default Re: Pops and Clicks during playback

Quote:
Originally posted by 5down1up:
how did u track them , i can remember having pops and clicks by recording f.ex dat to pt without setting pt to slave . ( clocking problems ) ???

maybe [img]images/icons/confused.gif[/img]
<font size="2" face="Verdana, Arial">If that was the case they wouldn't be random,I also had this once trashing the pref's fixed it.
Chris
__________________
Hackintosh 3.5 GHz Intel Core i7 - 10.13.6 -16 gigs Ram - Lynx Aurora 16 Thunderbolt - Protools 2018.7 HD
Reply With Quote
  #9  
Old 01-02-2003, 01:17 PM
Robert U Robert U is offline
Member
 
Join Date: Dec 1998
Location: Dubai U.A.E
Posts: 769
Default Re: Pops and Clicks during playback

Quote:
Originally posted by chrisaiken:
<blockquote><font size="1" face="Verdana, Arial">quote:<hr /><font size="2" face="Verdana, Arial">Originally posted by 5down1up:
how did u track them , i can remember having pops and clicks by recording f.ex dat to pt without setting pt to slave . ( clocking problems ) ???

maybe [img]images/icons/confused.gif[/img]
<font size="2" face="Verdana, Arial">If that was the case they wouldn't be random,I also had this once trashing the pref's fixed it.
Chris
<hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Arial">Hmm... it's always random if you have clocking problems...

-Robert
__________________
www.extensivemusic.com
Reply With Quote
  #10  
Old 01-02-2003, 01:27 PM
5down1up 5down1up is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Posts: 418
Default Re: Pops and Clicks during playback

if u have recorded it using a " wrong " clock your fu**** . theres no way to fix it . the audio files wont synchronize right , and pops and clicks will occure ( it sounds like random , but it isnt [ whyever ??? cant explain but had my experiences with it [img]images/icons/mad.gif[/img] ] ). i hope thats not the case . you cant fix it by trashing the prefs . the sync is recorded in the files . the clicks and pops occure when running out of sync .

hopefuly not , good luck
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pops and clicks in playback- SOLVED!!...really zedman Pro Tools SE and Essential (Win) 4 06-23-2013 02:02 PM
Clicks & Pops on playback mikevarela Post - Surround - Video 11 12-01-2010 03:20 PM
Pops and Clicks in playback photomatt 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 04-27-2010 12:41 PM
Pops and clicks during playback mydog_norm Post - Surround - Video 1 07-30-2006 10:18 PM
clicks and pops.. playback help zunam666 Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 05-27-2006 01:23 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:23 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com